Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 108 269
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • в здрача
Колана е за нова пола, шита. Малката ми госпожица каза, че иска дълга пола до кокалчето. Не можело и двете с кака и да имаме такива поли, а за нея - ни една дълга пола до петите. И така се хванах да и ушия.
Почти съм готова, само колана и ми остана да зашия, даже и цип си има, и подплата. Това обаче надхвърля шивашките ми умения и потърсих помощ от мама. Мама сега мисли как точно да го направи. През това време аз ще наглася горната част - блузка. Започвам от рано, че ей го къде е края на учебната година, а ще имат тържество и трябва да е хубава.
Миналогодишния тоалет още и става, но трябва да бъде различна, вече са я виждали с него  Rolling Eyes
Скрит текст:

И като има още фенове като мен на ирландската дантела ме сърбят ръцете да се похваля със стари плетива, ама си ги нося с такъв кеф.

Скрит текст:
Това е миналогодишната рокля за края на учебната година. Разплетох една копринена блузка, която и омаля и направих цветята от нея. Добавих малко памучно бяло, а мама уши полата на роклята, която аз преплетох към блузката.

Любимата ми жилетка, която си направих есента

Малко размазана, но облечена

Първата ми творба в стил ирландска дантела - едно потниче, в различни етапи от плетенето

И моята рокля - също в различни етапи

Щеше да бъде с лилава подплата, но не можех да я ушия самата подплата. Плата един лъскав някак си, трябвало да се сложи вестник за да се шие на машина, нещо с което не успях да се справя. 

В горната и част си я представях със сутиен. Изплетох си сутиена, но не ми хареса как стои

на снимката изглежда уж добре, но само отпред и то когато го държа ръчно, пък и някак сутиена ми изглеждаше прекалено груб за фината долна част, а самата рокля твърде разголена някак за моя стил и претърпя промени. Получи си цяла подплата, т.е. рокля и тук е почти завършена

написах почти, защото после леко я удължих. След третото пране памука /плетивото/ се сви, а подплатата си остана същата, но нямам снимка с удължения вариант.

И сега са почти същите елементи, ама довечера ще снимам.

# 646
  • Пловдив
Ох, невероятни са нещата - и на дребното, и жилетката, и роклята, и потничето - направо нямам думи Heart Eyes
Оправи ми настроението с тези красоти. Кога ли ще ми дойде куража и аз да се пробвам  Rolling Eyes
Чакам с удоволствие следващите  bouquet

# 647

Извинявам се предварително за спама, но не можах да намеря такава тема. Майка ми плете много красиви детски дрешки и иска да ги продава. Та въпроса ми е има ли вече такава тема, или трябва аз да направя и къде? Много ще съм благодарна, ако ме насочите  Hug

# 648
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мисля, че във форума не може да се пускат обяви за продажба Peace
да опита в Продавалника, базар.бг, магазинера...

# 649
  • София
st. Dobri , много са готини шалчетата.
Момичета, имам нужда от чуждо мнение - слагам две снимки на наплетените до сега парчета за моя вълнен килим . Моля дайте мнение дразни ли тъмно оранжевия цвят в цялата "шарения" , че ако дразни да плета нови преди да съм почнала да съединявам и наплитам. Иначе ще стане много трудна смяната....  Blush

Е, по-добре късно/// мен лично не ме дразни, аз сигурно не знам защо пък точно охрата да дразни...

# 650
Здравейте Simple Smile

Имам въпрос свързан с плетенето (най-вече на 1  кука) и се надявам, че някоя от вас може да ми помогне.

Започнах да плета една рокличка за детенце, но първия ред, който е синджир, стои много стегнат и се впива в раменете й. Втория ред е квадратчета от висок пълнеж и бримка, а следващите са по 3 високи пълнежа в едно квадратче. Как мога да започна, така че да седи по-свободно, но и да не се разтегли и увисне? Ако направя няколко реда от другата страна дали ще се оправи?

Благодаря предварително Simple Smile

# 651
  • в здрача
Първия ред го направи 3 реда, т.е. синджира го обрамчи от двете страни с пълнеж /имам предвид х -чето по схемите/. Така е хем много по-красиво, хем се избягва именно прекомерната стегнатост на първия ред. Ако пак е стегнато и се впива, значи броя на бримките ти е малък.

Ето докъде докарах блузката за малката госпожица, предницата е почти завършена.
Скрит текст:
Това е лицевата част.

Част от елементите

Работната маса

Има 2 ключа към ирландската дантела. Първия е елементите да се плетат с една прежда и кука, а свързващата част да е с по-тънка прежда и кука. Аз тук използвах прежда за кука 13 /0,95 мм/. Преждата за свързване я плета с 18 /може и с 20, но ми идва твърде голяма разлика и "раздърпва" елементите, но това са рисковете, когато работиш с "остатъчни материали".
А втория е да се "забождат" елементите наобратно.
Започвам гърба /не ги правя отделно, а цялостно/

В началото си правя дълги "линии" за захващане на елементите и после  детайлите по "паяжината"

Става бавно, но за сметка на това е толкова красиво...

И едно малко подаръче за госпожица.
Гривна
Скрит текст:

Колие - ама го снимах в опаковката -
Скрит текст:

И несесер -

А сега в събота пак е канена на рожден ден малката госпожица и ще поизоставя нейната блузка, за да направя нов комплект - колие и гривна, другия подарък този път ще е кукла, макар моливника да обра овациите /не знам дали заради вида си или заради златния маркер и фулмастрите, които променят цвета си/.

# 652
Първия ред го направи 3 реда, т.е. синджира го обрамчи от двете страни с пълнеж /имам предвид х -чето по схемите/. Така е хем много по-красиво, хем се избягва именно прекомерната стегнатост на първия ред. Ако пак е стегнато и се впива, значи броя на бримките ти е малък.

Благодаря Simple Smile Ще пробвам така Simple Smile

# 653

Благодаря  Hug

# 654
  • Бургас

По принцип плетивото на една кука е по-стегнато и е важно също преждата и самата плетка. Затова е хубаво ако плетем по даден модел, да използваме преждата която предлагат в модела
TSV ти си като машина, аз сега съм в почивка. Трябва да плета зимна шапка за момче на5г, ако някой е плел нека сподели, моля /или миньон, или сова или някакво животно/
Килимчето е страхотно

# 655
  • в здрача
Хриси9092 момчетата са ми сложни, но може би миньон, нещо такова

аз сега по поръчка плетох една римска шапка за мъж и на мен ми хареса как стои

особено ми хареса падащото пред устата, което може да се вдигне нагоре и си мисля и за себе си да изплета такава. То даже голямата щерка я хареса и двете ще я носим, пък ако много ни хареса ще направя две. Интересното е, че нямаше нужда "перчема" отгоре да го правя двоен и да вмъквам нещо, което да го държи, просто  наплетох на самата шапка няколко реда /3 или 4/, с по-тънка кука /2,5/, а самата шапка  я плетох  на 4-ка и стои перфектно.

Вчера вечерта и тази сутрин направих нов моливник. Червен. Остава да зашия ципа. Разбрахме се какъв ще е подаръка - пълен моливник с фулмастри и моливи, колие, гривна и 2 куклички монстър хай, а за моята госпожица без повод - розов моливник с мъниста на сърчица. Колието и гривната още ги мисля.

Да, банват за непозволена реклама - несъобразяване с правилата на форума. Във фейса също има групи за продажба както на бебешки неща, така и на плетива.

Заших и джобчетата на момчешките жилетки и скоро ще ги снимам, че то рождените дни ей ги на - почти дойдоха.

# 656
Скрит текст:

По принцип плетивото на една кука е по-стегнато и е важно също преждата и самата плетка. Затова е хубаво ако плетем по даден модел, да използваме преждата която предлагат в модела
TSV ти си като машина, аз сега съм в почивка.
Трябва да плета зимна шапка за момче на5г, ако някой е плел нека сподели, моля /или миньон, или сова или някакво животно/
Килимчето е страхотно

аз показвах шапките на Змей Недораслий  Hug
май Кевин се казва този с едното око
един нормален и един сърдит  Blush

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 15:14 от st. Dobri

# 657
  • в здрача
Влизам да се похваля. Първо с последния подарък за малка госпожица - колие, гривна и моливник.

Скрит текст:

И с почти завършено потниче - ирландска дантела

Както се забелязва съвсем малко елементи не ми стигнаха за ръкавната извивка. Понеже и от тези прежди нямам нищо, всичко е изплетено до последното конче се чудя дали да направя нещо като ръкавна извивка от преждата с която свързвах или да го оставя така.
Ето и отзад

Сега започнах и жилетка, в същия стил, но от по-дебела прежда. Обещах и розов моливник. Въобще работа има доста.

# 658
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
И още 2ма ушатковци от мен

http://prikachi.com/images.php?images/701/9094701J.jpg

# 659
и аз искам ушатковци  Blush

Общи условия

Активация на акаунт