Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 105 364
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Магдалена, много ти благодаря за подкрепата, която ми оказваш с думите си.  Hug
Правила съм обременяване с глюкоза, от което тогава разбрах, че съм с диабет тип 2 и инсулинова резистентност. И поради това пиех Метформин и Глюкофаж, които спрях при старта на самата стимулация. Док ми каза, че не трябва да продължам да ги пия по време на стимулацията, защото потискат ефекта на лекарствата, които ще приема по време на нея.
В момента се чувствам добре, болките ми прихнаха вече, само дето се чувствам издута като балон, особено в корема.  Laughing
Поздрави от мен, и весело посрещане на празника на всички !  Peace

# 166
Фортуна, какви стойности на кръвната захар имаше, че се наложи обременяване с глюкоза? Питам, защото моята кръвна захар се върти около 5.5 и едни лекари казват, че няма проблем, а други, че е необходимо обременяване с глюкоза.
Относно броят на яйцеклетките, не се притеснявай, понеже една ти е необходима.
Пипилота, успех с хистероскопията, това е лека манипулация, аз още същия ден си отидох у дома. За добро е, така ще задържиш ембриончетата по-добре.

Светли празници на всички и Господ да ни помага!

# 167
Момичета,
има ли ли сте спазми от време на време в стомаха след пункцията ? Аз съм на приливи и отливи, ту има моменти, в които ме пробожда, после спира и затихва. Другото неприятно нещо е, че съм подпухнала цялата ..., и най- много стомаха ми е надут и усещам тежест.
Стискам силно палци на всички чакащи като мен !!!  Hug

# 168
Fortuna_85, нямам никакви болки или дори дискомфорт след пункцията. Обсъди го с д-р Димитрова за всеки случай.

# 169
Магдалена, вече говорих с д-р Димитрова и тя ми обясни, че пациенти с ПКЯ като мен понякога така реагират, по- чувствително след манипулацията.
Много благодаря за всичко, което споделяш и ми помагаш да не се вкарвам във филми само. Simple Smile
Док ми каза, че вече са се оплодили 3 ембриончета Simple Smile, и живот и здраве всичко да върви както досега, в понеделник на 5-ти ден ще направим трансфер, дай Боже !
Момичета, пожелавам много късмет на всички ви и от сърце се моля щастието съвсем скоро да се усмихне на всички ни !  Hug bouquet

# 170
Fortuna_85, стискам палци!!! Видя ли, че повече от 2 имате оплодени, а ти само се притесняваше. Отпусни я тази душа, стига я стяга с притесненията и страховете си. Simple Smile
Весели празници!

# 171
Фортуна, аз бях доста подута по време на стимулацията. Не бях хиперстимулирана, а просто по-силно усещах яйчниците и тежестта. Корема видимо ми се поду, но всичко това е нормално. При установяване на бременност тези симптоми могат да се засилят. При мен точко така си стана. Самото Чхг засилва ефектите на стимулацията. Затова не се притеснявай. Аз пиех протеин на прах, за да избегна хиперсримулацията. Питай докторката или направо си взимай. Моя корем спадна чак към 7-8 седмица, а единия яйчник продължава да си ме боли и да го усещам. Така че, не се шашкай, но си знай, че все някви болежки ще има. А относно ембриончетата само вярвай, че това са твоите бъдещи бебета и се наслади на празника, с притеснения нищо не постигаш. Отпусни се и се подготви да ги приемеш спокойна без лоши мисли.

# 172
Magdalena1978, bimbaaa
безкрайно ви благодаря за топлите и утешителни думи, момичета. Сега съм значително по- спокойна Simple Smile, моля се за моите ембриончета да издържат и чакам с нетърпение деня на трансфера.
Весело посрещане на всички на празника, и стискам палци за повече добри новини през настъпващия месец май.  Praynig Hug

# 173
По Великден стават чудеса! Вчера беше 4-ти ден на единствения герой, но беше едва на 12 клетки и не се беше компактизирало, не беше в стадий морула. Казах си ясна е работата. Днес всичко е наред! Изглежда перфекто, на стадий морула, живичко и замразяваме. После започваме подготовка за ЗЕТ.
Дано Великден донесе на всички ни чудеса! Simple Smile

# 174
Magdalena1978 , аз също като теб мисля, че по Великден и Коледа стават чудеса, защото Бог отваря небето и се случват само хубави неща. Simple Smile
Стискам палци на всички ни, и вярвам че съвсем скоро ще изпълним темата само с хубави новини за много бебчета !!!  Hug Praynig

# 175
Bimba priemashe li nqkakvi dobavki, smenihte li stimulacionniq protokol za da poluchite zreli aicekletki? Pri men ot 2 proceduri( 1ta vuv Viena) vsichkite mi bqha nezreli samo sega ednata,koiato oplodihne s icsi se oplodi. Ako sega ne se poluchi ne znam za v budeshte kak da deistvam i doki e mnogo uchudena,purviqt put bqh s pregnil,sega s ovitrele i pak nezreli Sad
_________
Пишете на кирилица.

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 15:40 от AnMary

# 176
  • Пазарджик
Siana84 съветвам те да си пуснеш кръвен така най добре ще разбереш. Аз на 10-ти ден с 5 дневни си правих уринален и беше отрицателен.Ревах като луда.А бях дала и кръв, и следобед като се обадих и ми казаха стойностите бях убедена че са сбъркали понеже от кръвния излизаше че съм бременна. Така че с кръвен най сигурно.

Аз те съветвам да си направиш консултация с друг лекар по въпроса с незрелите яйцеклетки.

# 177
Pipilota blagodaria za kuraja otchaiah se malko koto znam che ot dva opita 12 iacekletki i samo 1 oplodena i to s icsi jiva muka si e,i vse pak tainichko se molia da vidq i az dvete chertichki. Piete li nosh pa ,na men doki ne mi kaza?
_________
Пишете на кирилица.

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 15:40 от AnMary

# 178
Сиана, бъди положително настроена. Тест на седми ден при тридневен трансфер е много рано да се прави. Аз не бих бързала и с кръвния тест. Относно но-шпато, то се изписва при болки. Нормално е да не ти е изписан. Скороо четох нещо за зреенето на яйцеклетките. Ако го намеря ще го постна.

# 179
Siana84, поразрових се в чужди сайтове и намерих една дискусия между специалисти в IVF. Всеки предлага различни подходи и причини:
- мини IVF, т.е. с много лека стимулация, леко побутване на яйчниците;
- нормална стимулация на къс протоколо, но с двойно по-високи дози hCG.
- дълъг протокол, изчакване на фоликулите да станат до 22-23 мм, после двойна доза hCG; изчакване до 36-тият час преди пункция (т.е. най-далечният възможен час преди пункция);
- Инвитро матурацията работи в много малък процент от такива случаи;

Общо взето е това: препоръчват дълъг протокол + двойни дози Прегнил или Овитрел. Или лимитиран цикъл. Опитах се в резюме да предам инфото. Цялата дискусия е тук:
http://www.ivf-worldwide.com/physician-to-physician-consult/fert … mmature-eggs.html

Ако до сега си била с Пурегон или Мерионал (Менопур) - всички имат и LH и FSH в еднакви дози (грубо казано). Може да пробваш с Елонва (то е само с FSH), може там да е ключа от палатката. Едно момиче беше споделило, че така е преодоляло такъв проблем (в друга клиника).

Иначе аз ако бях на твое място щях да проверя чрез тестове дали всички основни процеси в ендокринната система работят добре. Предполагам, че имаш основните изследвания, но все пак: TSH, FT3, FT4 (за щитовидната жлеза); обременяване с глюкоза; тест на пролактина; мъжките хормони (на 3-ти ден от МЦ: androstendione, testosterone, DHEA-S, 17-OH progesterone, които обаче се пускат винаги и в контекста на LH и FSH).

Виждаш има много варианти, но просто трябва да се намери правилната схема. Това са наистина доста сложни процеси.

Общи условия

Активация на акаунт