Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 105 362
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
kate_hecate, да, така е!  bouquet
Вероятно следващият месец ще съм отново "на манежа". Нашето ембрионче на 2-ри ден има 2 клетки и само 5% фрагментации, което означава, че нещата вървят много добре!
Почти на 100% решихме да е замразен трансер, заради моя прогестерон. Д-р Димитрова е на мнение да замразим точно заради прогестерона.
Така че, по-добре е да се улучи по-добър цикъл и така да се започне.
Сега дилемата (за мен) е дали да замразяваме на 3-ти ден или на 5-ти ден. Аз сякаш клоня към 5-ти ден.
Вашият опит какъв е?

# 151
Момичета, благодаря ви за подкрепата, успех на всички, и нали знаете всички ще успеем рано или късно, Бог изпраща премеждения на силните, защото знае че ще се справим  Praynig EFP стискам палци за хубави новини.

# 152
  • Пазарджик
Magdalena1978 моят опит е на 5-ти ден.Изчакахме го за да видим кои ще са най хубавите и след това добре се размразиха. А и имам бременност от такъв ембрион.

# 153
pipilota_85, много ти благодаря! Ние също решихме в крайна сметка на 5-ти замразяване.
Стискам палци всичко да е наред при теб и при всички нас.

# 154
Момичета, извинявам се че се намесвам, (пациентка съм на друга клиника) но на какво се дължи високия прогестерон в началото на цикъла? На мен никога не са ми го изследвали при започване на стимулация  Thinking

# 155
Lilka N., високият прогестерон не е някаква патология. По-скоро става въпрос за улучване на правилният цикъл при стимулация. Ако прогестеронът е висок в началото (т.е. остатъци на висок прогестерон от предходният МЦ), то лигавицата няма да бъде в пълен синхрон с процесите на узряване на яйцеклетката и в последствие има значение при имплантацията (т.е. влошава шансовете на имплантация). Поради тази причина се изследва прогестерона и по време на стимулацията. Ако има нарастване над 2 (което се преизчислява от pmol/l като се раздели на 3,17, или в pmol/l е над 6.34), то тогава се минава на замразен трансфер в следващият цикъл.

Това са доста сложни процеси. Например ако сме добавяли прогестерон в предходен цикъл (дуфастон, утрогестан и т.н.), то тези по-високи нива на прогестерон не успяват да спаднат до оптималните (най-добри) стойности до началото на следващият цикъл и всъщност да не са удачни за начало на стимулация. Мисля, че има значение и за това дали по-рано "ще дръпне" напред някой доминантен фоликул, но за последното не съм сигурна и говоря само от опит.

# 156
Здравейте и от мен, момичета .  Peace
Днес беше и моята пункция- от 10 фоликула излязоха 5 надявам се читави яйцеклетки. Най- интересното и за мен и Док беше, че от самото начало в единия яйчник ми тръгна един доминантен фоликул, който на самата пункция е бил 28-29 мм, но беше налице и боцнат. Wink
Стискам палци на всички, и се моля всяка да сбъдне своята мечта скоро !!!  Hug bouquet

# 157
Fortuna_85, стискам палци и дано скоро да ни се похвалиш с хубави ембриончета! Simple Smile

# 158
  • Пазарджик
Fortuna_85 браво на теб и стискам палци да се оплодят всичките и да станат прекрасни ембриони.
Аз вече имам дата за хистеро - 05.05 и се надявам всичко да мине добре и бързо.

# 159
  • София
Момичета, стискам палци на всички ви и ви пожелавам светли празници, изпълнени с много любов, усмивки и нови надежди!!  Hug

# 160
Благодаря ти, Lombardi!!! Simple Smile
Весели празници и на теб. Ние още треперим и се надяваме всичко да е наред с едничкото ни ембрионче. Големи нерви трябват и голямо спокойствие.

# 161
Здравейте и от мен, мили момичета !
pipilota_85, Magdalena1978 благодаря ви много за хубавите думи ! Пожелавам и на двете ви успех- на теб Пипи с хистерото, и много стиснати палчета за твоето ембрионче, Магдалена. Simple Smile Днес се чух с д-р Димитрова и възпроизвеждам това, което ми каза по памет, защото все още се напрягам да се сетя за точните думи ... От 5-те яйцеклетки, 2 са вече оплодени, още 2 очакват и те да се оплодят скоро, а за петата не дават особени шансове. Общото, което ембриоложката като цяло е казала е, че самите яйцеклетки не са особено качествени, но въпреки това, не е гаранция, че няма да стане. Честно, момичета чудя се дали да се зарадвам или да се безпокоя повече, всичко ми е като в транс ... Cry
Моля, по- опитните от мен да споделят нещо, аз съм лаик по отношение на Инвитрото. За нас с мъжа ми това е пръв опит, и се чувстваме много разтревожени в момента.
Желая късмет на всяка от вас, и весело посрещане на Великден. За жалост аз няма да успея да усетя празника, защото ще съм на тръни през цялото време.   Sad

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 23:11 от Fortuna_85

# 162
Fortuna_85, всичко е много индивидуално. При теб след като 2 вече са се оплодили е много вероятно и другите две да се оплодят - има време. Млада си още, тези констатации за качеството на яйцеклетките са за жени над 37-38 години, но не и за теб.
Не се притеснявайте! Весели празници и горе главата! Стискам палци всичко да е наред и да имате 4 ембриончета Simple Smile

# 163
Magdalena1978 , благодаря ти много за подкрепата, малко ми олекна от думите ти. Simple Smile Това за качеството на самите яйцеклетки ме притесни, защото съм със СПКЯ и от самото начало ми беше тревожно заради тези мои пусти яйчници какво ще излезе в крайна сметка от тях ...  Sad
Засега с половинката се опитваме да сме спокойни, и да дадем шанс на нещата да се случат от само себе си. Решихме, живот и здраве да правим трансфер на 5- ти ден. Искрено се моля Бог да чуе молбите ми, както за самата мен, така и за всяка една от вас, която също чака добри новини за себе си. Аз съм на мнение, че ще стане това, което ми е писано. Искрено казано от цялата стимулация, макар че беше доста тегава и бавно тръгнаха нещата все пак си давах кураж, на пункцията си обещах да съм спокойна. Излизайки от упойка имах доста силни болки, дори се наложи да ми слагат с- ма. По принцип търпя ... доста, но за изненада и на мен самата тази болка ме свари неподготвена. Слава Богу, до вечерта на следващия ден всичко беше затихнало. Сега имам само лек дискомфорт от яйчниците, но не е нещо особено. Остава ми единствено да се надявам и моля всичко това да има успешен финал.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 00:49 от Fortuna_85

# 164
Fortuna_85, при СПКЯ предполагам си правила обременяване с глюкоза. Ендокринолог трябва да разчете резултатите и само ако има отклонения може да се приема метформин, който освен че се справя с този симптом има и много благоприятно действие върху качеството на яйцеклетките.
Вит Д - ако е доказано лабораторно, че е в дефицит, може да се приема допълнително и също побутва леко нещата.
Няма място за притеснение. Изчакайте спокойно, за да се случат нещата. Все пак количеството не предполага автоматично и качество.
Късмет ви пожелавам! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт