Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 105 512
  • 737
  •   3
Отговори
# 285
 Здравей bzmal,
и аз съм на 6ти ден след трансфер и нямам никакви признаци, при теб как е? Д-р Димитрова каза като признак, че е възможно след 7-ми ден при бременност да има подуване на корема, но не било задължително. Ще съм благодарна момичетата с опит да споделят дали при тях е имало някакви симптоми?

# 286
Здравей,
значи сме били в един ден на трансфер:) И аз нямам симптоми. От време навреме ме боли корем, но може да е от стимулацията. И на мен ми каза д-р Димитрова, че след 7-ми ден може да има подуване на корема. Трябва ли да се лежи повече или не? Мен ме пуснаха да си ходя веднага след трансфера. Кога ти каза докторката да си направиш теста? Успех  EFP

# 287
  • В сърцето на любимия човек
Не търсете симптоми толкова рано, ако изобщо се появят такива, то ще е чак към 7-8гс, след появата на сърдечна дейност.
Аз нямах абсолютно никакви симптоми, даже мислех, че ще видя нули, а не трицифрен резултат.

# 288
Нямах никакви симпоми. Просто мислих да направя теста на 9 ден и да излезна с приятелки в събота вечер на винце и цигарки. Но теста ме изнеда с положителен резултат, та си останах само с излизнаето, без цигари и без вино:)) не съм лежала и не съм променяла начина си на живот след трансфера.

# 289
Тест в петък или събота..аз вероятно в петък ще го правя Simple Smile
До колкото ми е известно трябва да си продължиш нормалния начин на живот, но без физическо натоварване.
Чудя се дали е позволено пътуването на дълги разстояния с кола?

# 290
Момичета ,здравейте!  Simple Smile

ужасно ми е притеснено да нямам отново извънматочна бременност, този път в дясната уж здрава тръба.

На 10-ти май ми започна цикъла, на 20-ти и 23-ти май правихме опити (по естествен начин) малко на риск дали няма да имам овулация в лявата тръба, която е с пластика, на 25-ти май бяхме на преглед при д-р Димитрова, за да ме прегледа и да ми вземе микробиология и цитонамазка за евентуално ин витро през юни. Тя ми каза, че имам овулация в десния яйчник и същата вечер отново пробвахме.

Странно, че ден след първия опит на 20-ти ми започна почти постоянно гадене, което продължава и до сега. Адски ранно е за симптоми, но истината е, че се чувствам точно както след ин витрото през миналата година, когато получих извънматочна бременност. Мъжът ми си мисли, че си самовнушавам и се притеснява да не би да ми има нещо друго... А днес получих пробождания в десния яйчник, през последния един час много силни и интензивни.

Не знам какво се случва, малко ми е неудобно сега да търся д-р Димитрова. Ако утре си направя бета ЧХГ дали ще покаже някакъв резултат или е прекалено рано?

И още една лоша новина за мен, която знаех отдавна де, но до последно се надявах, че има някакъв шанс да ми предложат друго работно място. Вече съм с предизвестие за съкращение на щата, а от 10-ти юни съм безработна на борсата и няма да имам никакво майчинство.  SadМного мислихме и се чудехме да си търся ли друга работа, как ще излизам от нея и накрая си казахме майната им на парите, ще се справяме някак си и с една заплата само и само да имаме живо и здраво детенце... Но постоянно се притеснявам за парите и разходите след като дай Боже се роди така мечтаното съкровище.  Sad 

И още нещо, тъй като съм с висок пролактин и микроаденом на хипофизата и последно бях на Достинекс (минавам на Бромокриптин само като започнем ин витро опитите), мисля още от днес да мина на Бромокриптин и да не рискувам с Достинекса ако случайно съм бременна...Което ще е истинско чудо да стане по естествен начин след толкова години безплодни опити...

# 291
  • Пазарджик
Според мен ако си пуснеш кръвен ще ти покаже, за твое успокоение можеш да си го направиш.Дано всичко да е наред и подозренията да са ти грешни( т.е. за извънматочна)

# 292
Според мен ако си пуснеш кръвен ще ти покаже, за твое успокоение можеш да си го направиш.Дано всичко да е наред и подозренията да са ти грешни( т.е. за извънматочна)
Според мен кръвният тест ще покаже наличие на бременност,но не и дали е извънматочна.Това може да се види само с вагинален ехограф дали има плоден сак в матката.Обикновено при стойности над 1200 ЧХГ трябва да се визуализира плоден сак.Ако не се вижда нищо в матката над тази стойност най-вероятно е извънматочна бременност.При мен беше така.

# 293
Кога най-рано се показва наличие на каквато и да е бременност с бета ЧХГ? Не е ли прекалено рано за това изследване при положение, че на 10-ти юни трябва да имам цикъл?

Пробожданията продължават и тази сутрин в десния яйчник и са силни, а в левия по-леки. Чудя се дали е възможно да е апендицит въпреки че болката я чувствам в яйчника, а не в червата?

Тази сутрин изпратих на д-р Димитрова резултатите за ин витрото и й писах за проблема, ще чакам отговор.

Хубав ден!  Simple Smile

# 294
  • София
Пема, според мен потърпи още малко и пусни тест малко преди датата на очаквания цикъл - кръвен. Ако е положителен, следи нарастването, без паника. Надявам се Бог да е милостив и наистина да е бременност, но успешна. Най-рано се прави тест на 11-12 ден от предполагаема овулация.
Аз имах твърде ранна операция от извънматочна, която не беше успешна и се стигна до 2ра такава, на която са отстранили изцяло тръбата, сега от перспективата на времето си мисля, че така е по-добре - да не й се притеснявам.
Не се притеснявай за работа, взимай си обезщетението, пък ако забременееш, пиши ми за съвет, все ще измислим нещо.

# 295
Благодаря, Kate_hecate, ще ти пиша на лични ако опре ножа до кокъла, в смисъл за бременност и майчинство. Засега май няма такива изгледи...

Д-р Димитрова ми се обади сутринта, след като беше прочела мейла ми. Каза ми да си направя пълна кръвна картина и CRP и да отида на хирург.

Съответно хирургът ме прати освен на пълна кръвна картина и на CRP и на гинеколог, както и на изследване на бета ЧХГ.

Бета ЧХГ е нула.  Sad Чувствам се доста бременна, но явно не съм Sad, освен ако наистина не е прекалено рано.
Според гинеколога имам възпален апендицит, който все още не е за операция, а според хирурга не е това, а нещо от яйчника. Пак трябва да отида утре сутринта.

Това обаче, което ме втрещи най-много беше следното: доста говорихме за моята миома, която д-р Димитрова последно беше измерила на 4,6 на 4,2 см, а той я измери на 4,13 на 3,43 см и докато я измерваше ми обясняваше, че расте към коремната кухина, което било най-малкото зло от всички възможни сценарии. А след това в листа беше написал туморна формация в областта на ляв яйчник 4,13 на 3,43 см. После дори се върнах да го питам какво е имал в предвид, след като хирургът забеляза това изречение. Нищо не ми обясни, само каза, ми това видях... Shocked

И сега последно не знам, миома ли имам, тумор на яйчника ли, доброкачествен, злокачествен или напълно измислен... Rolling Eyes

# 296
Пема, отиваш и при друг лекар. Защо не те погледне Попов от вита. Проучи въпроса. За миомата или това, което е написал тумор не се филмирай. Тези неща не се изследват само с един преглед и не може да се прецени така лесно формацията. Освен това, сподели всички тези неща с Димитрова и тя ще обясни и за размера и вида и т.н. Успех и не се шашкай!

# 297
отивай при доктор найчев в майчин дом, хирург. той гледах моето миюма преди 2 години. той го реших продължаваме за инвитро защото нямаме време да чака още 1 година за поправи миюмата.

# 298
  • София
Пема, да не те плаша, но моята 3-та лапароскопия е след такива симптоми и разкарване по хирурзи, гинеколози, нефролози и всичко каквото се сетиш, докато накрая спуках киста на яйчника (съвсем не беше толкова голяма) и ме оперира д-р Попов по спешност с кръвоизлив в корема и др. Отиди при него на един ехограф, сега са и колеги с д-р Димитрова, не вярвам да възрази. Всеки ме препращаше при другия и уж никой не виждаше проблем, накрая ми изписаха противовъзпалителни и ме пратиха вкъщи и след 3 дена стана белята. Не се оставяй без наблюдение.

# 299
Пема, подкрепям мнението да те види и д-р Попов от Вита, може и д-р Алън Начев от Майчин Дом.
Не се шашкай излишно за тази формация, все пак коремният хирург може да е видял и фоликул/киста - знам ли. Коремните хирурзи са си специалисти в тяхната област, не са АГ-та все пак.

Много често човек се завърта в спиралата: хирург - АГ; апендицит ли е или е гинекологично нещо. И аз бях така: оперираха ме от апендицит, а всъщност имаше страшно много кръв в коремна кухина, вероятно от спукана киста. Много е трудно да се отсеят нещата.

Просто ходене по читави лекари и пускане на изследвания е решението.

Апендицита си боли, като остра болка е в дясно. Не дава да го натиснеш. Ако е апендитит може да пробваш следното: натискаш леко в областта и рязко пускаш после. Ако се появи остра болка, може и апендицит да е. Моят се беше възпалил, но външно, защото е плувал в кръв в следствие на спукана киста. Поправка: по-добре не се натискай. Аз така спуках киста!

kate_hecate, то и при мен се оказа кръвоизлив в корема с доста кръв, но не е чак толкова страшно. Аз се влачих 2 седмици докато ме оперират. Хирургът после е крещял на мъжът ми (бившият ми мъж всъщност) как е позволил да се влача толкова време в такова състояние.

Общи условия

Активация на акаунт