Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 104 882
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Искам да попитам дали във "Вита" имат донорска програма за яйцеклетки? Моя приятелка много е харесала д-р Димитрова, но е чула, че там не се работи с донорски яйцеклетки, а тя има нужда от такава.

# 481
Здравейте момичета Simple Smile,

Отдавна не съм влизала и писала…

Nataka, твоята история ме разплака. Моля се с цялото си сърце двете ти момченца да са живи и здрави и много да ви радват!   Grinning

Magdalena1978 Grinning, kate_hecate  Grinning, много се радвам, че чудото при вас се е случило. Това ми дава голяма надежда, че и при мен може да се случи.

През август си правих снимка на тръби във Вита, но се оказа, че дясната уж здрава не пропуска, а лявата с пластика съвсем малко. Според рентгенолога от Вита понякога се случва да има някакъв спазъм и затова тръбите да не пропускат, а после да се окаже, че пропускат. Но в диагнозата си е написал, че не пропускат. Надявах се поне дясната ми тръба да е наред и да можем да пробваме и по естествен начин…  Rolling Eyes

Подадохме документи във фонда и статусът ми вече е одобрена (не съм звъняла специално да питам), но съм номер 34 132, а до края на октомври ще получат заповеди 31 600. Явно ще трябва доста да почакаме. От старата ми работа ми предложиха  да започна в някакъв новооткрит техен call center с немски език. Никога не съм работила такава работа и е някакъв ужас. Страшно напрежение и нерви всеки ден, недоволни клиенти, ругатни… Тъй като преди това бях съкратена и прекарах два месеца на борсата,  от НОИ ми казаха, че ако до няколко месеца напусна независимо как, дали по моя или по инициатива на работодателя, мога да се върна пак на борсата със същото обезщетение и да си ползвам неизползваните 6 месеца и 24 дни. Но трябва да спазя срока, иначе ще ми дадат само 7 лева на ден. Това означава спокойствие и шанс чудото да се случи, но никакво обезщетение за майчинство. 

Обмислям какво да правя. Ясно ми е, че на такава стресираща работа не мога да износя дете. Аз бях напълно честна с шефовете ми, че искам дете, че ни предстоят ин витро процедури и те реагираха невероятно човешки и казаха, че няма да имам никакви проблеми за излизания (те ме познават и отпреди). Сега съм на нов договор на изпитателен срок. Едва ли ще намеря други толкова човечни работодатели, но работата е тотален гърч.

Въпросът ми към вас е, има ли някаква възможност след ин витро процедурата въобще да не се връщам на работа и да ползвам до края болнични? Първо от клиниката, после не знам откъде???
Ако има такава възможност, ще си ползвам отпуск за стимулацията и след това болнични докато изляза в майчинство. Ако няма такава възможност най-добре е да се върна на борсата, а пък после ще му мислим как ще се оправяме. Ще ни е трудно, но най-важното е да имаме живо и здраво детенце.  Simple Smile

# 482
Пема, здравей!  Simple Smile До колкото съм запозната няма вариант веднага след процедурата да излезеш в болнични. Има някакъв вариант по време на процедурата - но питай дали от клиниката могат да издават болничен по време на процедурата (да си запазиш дните за отпуската). Говори евентуално и с личната лекарка по въпроса за болничните - тя дали ще е така любезна да "запълни" дупката по някакъв начин. Защото на мен АГ ми обясни, че болничните за бременност не могат да са повече от 180 дни (което си е около 6 месеца). Има и едни 45 дни преди раждане. Аз лично както и да го смятам все не достигат около 2 месеца.
В крайна сметка спестявай парите от НОИ и може някой да те назначи за 2-3 месеца в неговата фирма и после да си ползваш болнични - но това най-добре го обсъди със счетоводител. Той може да ти сметне вариантите и да ти каже кое е най-добро от гледна точка парични потоци Simple Smile

Помисли как ти ще се чувстваш най-добре. Стресът не е за пренебрегване. Ако работата ще те развлича - това е добре, но ако ще те натоварва - зле.
Hug

# 483
  • над кукувичето гнездо
Пема, говори с доктор Димитрова по въпроса с болничните, тя ще ти обясни. До колкото знам, ако в началото на бременноста се установи риск, се дава болничен от аг, който след тов може да се удължава. Откакто направиха комисиите за болнични обаче, не знам дали може да се вземе по лесния начин.
Аз в началото прокървих и моментално ме оставиха у дома...

Скрит текст:
Относно запушените тръби, ще отбележа, че съм с констатация "двустранно ампутирани", пък чудото се случи  Wink

# 484
Могат да се взимат болничен и от личен лекар и от АГ. След изтичане на 180 дни се ходи на ТЕЛК и пак се оправят нещата. Моя съвет е да работиш до трансфера и след това плътно болничен.

# 485
Пема, както ти е казала бимба. Аз забременях във виена инвитро и там болнични не даваха. Др Димитрова ме изпрати на женска консултация при др Карамишева и тя ми издаваше болничен до края на бремеността. Аз излезнах от третия месец в болничен,  когато прокървих и не ми се наложи да ходя на телк, но има такава възможност.
Бибмба,  как са бебчетата?

# 486
Роха, напредват бавничко бебоците. Твоя младеж как е? Нали не бъркам, че е момченце?

# 487
Да, младеж е:)))! Добре е, става все по- интересен. Simple Smile)

# 488
isa_pisa  Grinning, само не разбрах чудото по естествен начин ли се случи при вас или?  Rolling Eyes Защото аз сега се чудя дали да продължаваме да пробваме по естествен начин или само ще си докарам още някоя извънматочна бременност?  Shocked

Говорих с д-р Димитрова, от Вита могат да ми дадат две седмици болничен за ин витрото, а след това трябва да говоря с личната ми лекарка за още болничен и чак след като се види плодно сакче мога да получа  болничен заради бременност. Ограничението за 180 дни заради бременност наистина е малко притеснително...

По принцип личната ми лекарка ми знае положението и ми е казвала, че може да ми дава болнични, въпросът е за колко време й позволява законът. Защото в случая става въпрос за повече от седмица, две...Но това ще го проверя при нея.

Magdalena1978 Simple Smile, има кой да ме осигурява стига да си плащам осигуровките. И без счетоводител е ясно, че висенето на борсата още почти 7 месеца ще ми намали драстично майчинските, но поне ще получа повече от 100 лв. социални.

Само искам да кажа, че не ме мързи да работя и не искам да се скатавам. Много рядко в много краен случай съм ползвала болнични. Даже веднъж с пясък и болки в бъбреците ходех да работя, защото бяхме в супер намален състав и супер много работа и аз реших да се напъна...

Но просто в случая е поставено на карта ще имам ли дете или ще остана бездетна? След по-малко от месец ставам на 37 години... Shocked  А за това маймунче (мъжът ми нарича бебетата маймунчета) съм готова на всичко, ако трябва да пия урина и да ям лайна ще го направя...Ако трябва да нося дрипи вместо нормални хубави дрехи, ще го направя...Знам, че и вие сте готови на всичко, за да имате дечица и разбирате как се чувствам...

Та, затова много се страхувам, че тази ужасно преуморителна и стресираща работа, може да се окаже препъникамък и дори да зачена, просто ще го изгубя ако продължа с нея по време на бременнстта... Rolling Eyes Засега изчаквам, защото част от проблема е, че все още не знам достатъчно добре материята, защото за почти два месеца не спряха да ни заливат с нова информация и тренинги. Може и да свикна ако знам всичко перфектно, но пак като имам някой недоволен и груб клиент, някак си и стомах и корем и всичко ми се свива. Не мога да бъда непукист. Винаги ги преживявам нещата...

Благодаря за информацията!  Grinning И леко бременеене на бремелинките!  Grinning

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 09:04 от Пема

# 489
  • София
Според мен ще ги наредиш нещата и без да напускаш работа. Аз бях голям ентусиаст как ще работя и няма да взимам болнични, но започнах със зверско повръщане от 5ти ден след трансфера и все още без възможност за  болнични поради бременност и все се справих някак си - джи-пи-то ми даваше за ОВИ, даде ми и продължение, като овладях нещата се върнах за няколко дни само на работа и си взех годишния отпуск и така можеш да го избуташ до болничен. Още повече като ти влезне бременността в следващата година можеш пак да допълниш липсващи дни с отпуск или ТЕЛК. Има начини. Аз в момента съм първа седмица болничен след въпросните с повръщането в началото, но мисля в понеделник да се връщам на работа. Важното е да развиеш по-скоро някакъв непукизъм към нещатата на работа, тъй като ще имаш по-важно нещо, за което да мислиш.

# 490
Момичета  Simple Smile, толкова обнадеждена се чувствам като чета историите и съветите ви!  Grinning

Забравих нещо друго да спомена. Откриха ми хомозиготен генотип 4G/4G на PAI, което преразполага към забавяне на растежа на плода, спонтанни аборти и промени в кръвното налягане при бременност (прееклампсия). Всъщност за първи път д-р Димитрова ми каза да си направя това изследване за тромбофилия, никой друг лекар не се сети за това. В моя случай тя ми каза, че веднага след ин витрото трябва да започна да взимам медикаменти за разреждане на кръвта.

Има ли някой с такава диагноза? До колко рискова се приема тази диагназа при бременност и основание ли е за болнични?       

kate_hecate Simple Smile, моля те не рискувай. Цял живот ще работиш, но детенце със собствена яйцеклетка можеш да имаш до определена възраст. Пази се и не се натоварвай!  Grinning

# 491
  • София
Пазя се, ако ми писне - само отивам с картона и си взимам болничен. Аз съм с тормбофилия, но комбинация от други 2 мутации, слагам си Фраксипарин веднага след трансфера - инжекционно, всеки ден. Нямам проблеми, да чукам на дърво. Даже онзи ден ходих за регулиране на дозата - д-р Димитрова ни изпраща при една проф. Паскалева в Национална кардиологична болница. За съжаление моята я държат все висока - има защо явно.
Моля те, не напускай, а си взимай майчинството, ще се справиш, стискам палци за всичко Simple Smile

# 492
Здравейте,аз също бях пациентка на д-р Димитрова.Прекрасен човек и специалист.Но за жалост ембриоложката ни отказа от болница Вита.Първото ми ин-витро е там или по точно ИКСИ.Ще се опитам да докажа,че яйцеклетката ми не беше оплодена и че без мое съгласие след това беше унищожена.Връщане назад няма.Съжалявам единствено,че д-р Димитрова вече няма да е моят д-р.Нямам доверие на ембриоложката,която идва с думите на работа"Ако знаете днес как не ми се работи".А ние разчитаме на нея не да прави чудеса,а да си върши качествено и съвестно работата.За нас - тя е виновницата,за да не е положителен резултата.И друго знайте,ако си искате документите ,ще ви кажат че е вътрешна информация и няма да си ги получите.Сестрата също е в групучката със злоупотребите.Пак ще кажа- д-р Димитрова е специалист,вярвайте и правете всичко каквото ви каже.За жалост аз вече съм в друга клиника и очаквам положителния резултат!Късмет момичета и винаги изисквайте всеки един документ,който ви касае лично!По едно здраво бебче на всички ви! Simple Smile

# 493
Kate_hecate Simple Smile, ти освен генетични изследвания за Тромбофилия правила ли си други генетични изследвания? Сега четох една тема точно за 4G/4G и се замислих дали не трябва да си запиша час при проф. Кременски или при някой друг специалист. На едно момиче й бяха предписали терапия още три месеца преди забременяването. При мен FV и FII са наред, само 4G/4G и MTHFR проблемни, но при MTHFR просто организма ми не усвоява фолиевата киселина и трябва да приемам мета фолиева киселина, което и правя от доста време насам. 

За работата, ще видим, засега се опитвам да свикна. Другото предимство ако остана на работа е, че спокойно ще имаме парички и за други опити освен от фонда, но пък кой ще ми дава дълги болнични за два или три опита годишно?  Rolling Eyes Не знам, ще видим... Rolling Eyes

Gerra Simple Smile, как си сигурна, че яйцеклетката ти не е била оплодена?

Много съжалявам за неуспешния ти опит и за цялата болка, през която си минала...Знам какво е, адски много боли, все едно ти режат жива плът...Но няма как, трябва някак си да преодолеем болката и прекършените надежди и да продължим напред...   

# 494
  • София
Нямам други изследвания освен тези в Геника и не съм правила консултации с генетик. И аз имам намалено усвояване на фолиева киселина, но пия повечко мета и това не ме притеснява. Не си спомням точно коя е моята мутация, трябва да си видя изследването.

Общи условия

Активация на акаунт