Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 105 510
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
има една жена която правих пункция като мен миналата седмица .мажът й и тя реших да трансфера на втори ден, тя има само две яйцеклетка и тя ми каза това и нейната втори опит. по този път тя не иска да чака 5-тия ден или на третия ден. аз колкото развера тя успех да има трансфер на втори ден ,надявам се тя забременна.. Praynig и тя на колкото възраст  като мен.
само сега осъзна защо аз не рискува?най подходясто място за ембрион е в матката.и най вързо да слага вътрe e най безопасност за нея.

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 06:06 от penkajoy

# 271
penkajoy, относно трансфер на 3-ти или 5-ти ден - просто зависи от всеки случай.
При предните ми 2 опита в друга клиника трансферираха всичко на 3-ти ден - нищо.
Сега реших да изчакаме до 5-ти ден, за да видим какво е състоянието на ембриончето - явно без потенциал.

Аз лично предпочитам да чакам до 5-ти ден, но да зная дали има шанс, отколкото да чакам 2 седмици.

# 272
  • София
Magdalena1978, много съжалявам Sad Стисках всички палци, надявам се скоро да ти се усмихне щастието.
Аз реших да не се горя за дисплазия 1-ва степен, а да пристъпвам към процедура, д-р Димитрова каза, че е възможно да се изчака с горенето в моя случай. Ще го направя непосредствено след като родя, живот и здраве. Ако се забавя още със забременяването - ще го направя, няма да отлагам безкрайно. Ако този път е неуспешен (надявам се - не), имам да допълня с още една процедура за Фонда и ще чакам търпеливо.
Така че юни или юли - зависи как се развият нещата се надявам вече да ме допуснат във вашите редици.

# 273
  • Пазарджик
Roha ДАние бяхме,  много сладко коремче имаш дано всичо да е наред до края и леко раждсне.

# 274
Roha ДАние бяхме,  много сладко коремче имаш дано всичо да е наред до края и леко раждсне.

Simple Smile) радвам се че се видяхме, макар и бегло. Стискам ти много силно палчета за този опит!  Всичко да мине като по вода и след 9 месеца да се похвалиш с едно малко чудо:))

# 275
kate_hecate, благодаря за стиснатите палци Simple Smile
Моят случай е толкова заплетен, че наистина явно ще ми трябва чудо.

# 276
Магдалена, как е мъжкия фактор?

# 277
Магдалена може да взема fertile aid за мъж и жена .аз  и мъж ми  го взеxмаме. наистина помага за сперма и качество на яйчне според нашата  опит.
.

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 16:32 от penkajoy

# 278
bimbaaa, мъжкият фактор е много вариращ. От тежка астенозооспермия, до нормоспермия. Урологът коментираше, че няма как 2 спермограми с толкова голяма разлика в рамките на малко повече от месец да са верни. По време на инвитрото бяха добри. Но смятам да го накарам да направи един SDI тест, че само това не сме правили. Всички изследвания за полово-предавани болести сме ги минали, че и повтаряли някои.

penkajoy, ще те послушам за Fertile Aid - май само това не съм пила Simple Smile Пия едни витамини с метилирана фолиева киселина от година и половина някъде.

# 279
Magdalena1978, много съжалявам да прочета за развоя на нещата при теб ..., чаках с нетърпение нещо положително. Не се предавай, и не се подавай на тъгата и разочарованието. От сърце вярвам, че чудото ще се случи на всяка от нас, само с вяра и непоколебимост му е цаката !  Hug
П.С: Ще споделиш ли какви витамини с фолиева пиеш за подсилване на яйцеклетките- марка, цена ? Може и на лични.
Поздрави, и горе главата, мила !  Peace

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 23:22 от Fortuna_85

# 280
Магдалена, ин витро или икси се оплождат яйцеклетките? Генетични изследвания имате ли?

# 281
Пробвали сме и инвитро и иски. При инвитрото стигнах до биохимична бременност. ИКСИто при нас не дава добри резултати.
Аз предпочитам да загубя половината яйцеклетки, но другата половина поне да имат някакъв шанс.

Принципно ИКСИто за жени над 35 не е най-добрият вариант, защото яйцеклетките стават много крехки и когато се набучат с иглата е възможно да се разпаднат или да не възвърнат напълно старата си форма. Това ми беше обяснила д-р Димитрова, а и дори в истанбулската тема прочетох за една жена на 37 години, при която се е случило точно това: от 3 яйцеклетки - и трите буквално са се разпаднали при иксирането.

Не казвам, че при 100% от случаите е така, но при жени над 35 години има такъв риск.

А при мен опитът показва, че от иксираните нямам добри ембриони - в голяма част от случаите са с фрагментации.

Генетични - кариотип направих и нямам отклонения при основните двойки алели, които са изследвали.

Но не сме изследвали ММ, така че поне един SDI тест мисля, че няма да е излишен.

И при следващият опит ще включим Гонал-а. При този аз настоявах само за Мерионал и само за 300 единици. Следващият път ще пробваме по-силна стимулация.

# 282
Точно заради разликите на икси и ин витро питах. Идеята ми е, че нещо генетично не е добре работата щом при ин витро имате добри ембриони, т.е. получава се един вид селекция. Пращай половинката на генетични и ще стискаме палци.

# 283
ох, bimbaaa. Simple Smile
Трябва да го пратя на генетични изследвания, но ще ми е трудно. И ако има проблем - няма да го преживее лесно. Предпочитам на SDI тест да го изпратя. Ако има нещо, по-добре да не го знае.
Имало е нещо леко странно в него, аз и с д-р Димитрова го обсъдих - тя каза, че за такъв случай не е чувала до момента. Не ми е удобно да обяснявам в подробности сега.

Обикновено ако са 2 яйцеклетки за инвитро оставени: една се опложда, една не.

То реално погледнато и инвитро ембрионите явно не са много добри, просто спират развитие няколко дни по-късно. Но иксираните определено в самото начало са с фрагментации.

И малко в кръга на шегата ние двамата сме се събрали случаи тип: "не съм срещал такъв случай" Simple Smile Д-р Попов не беше чувал за отключване на болки в стави след цветна снимка. Други лекари за алергичните ми реакции, изобщо сме ....... прекалено уникални и двамата Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 17:09 от Magdalena1978

# 284
Здравейте,
от скоро съм при д-р Димитрова и следя темата. Сега съм 6-ти ден след трансфер. Имате ли някакви признаци след трансфера до теста? Успех на всички Praynig

Общи условия

Активация на акаунт