Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 104 861
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Четейки темата виждам,че повечето момичета са бременни вече,а някои даже и родили благодарение на д-р Димитрова.Успеваемостта и е голяма,няма две мнения. Не е мит тази успеваемост, както се изрази по-горе една потребителка.А твърдението,че д-р Димитрова е печалбарка е напълно абсурдно.Изпратих моя позната,която искаше да прави инвитро процедура.Живее в Германия.Консултирала се е и с други "светила" в репродуктивната медицина в БГ и само д-р Димитрова и е казала,че не се наема да извърши процедурата,тъй като момичето е изкарало тежко онкологично заболяване и евентуална стимулация би отключила заболяването отново.В други клиники не са и отказали.

# 541
  • В сърцето на любимия човек
Аз не съм пациентка на д-р Димитрова, просто следя темата.

# 542
florans1 ,ще Ви помоля да не ми слагате определения без да ме познавате!

# 543
Е, вече официално ми бе наложена цензура !
Поздравления ..., явно нищо освен хвалби и похвали няма място в този форум, така ли да го разбирам !?  Това потвърждава едно- че истината не е залък за всяка уста, или по- скоро уши, но колкото и коментари да ми бъдат изтрити ИСТИНАТА е очевидна. И ако не бе неудобно за някой нямаше да липсва последният ми коментар. На този, който го е сторил искам да кажа едно: С това свое действие ти вместо да вадиш очи, само ми изписваш веждите, и доказваш, че "... има нещо гнило в Дания". БЛАГОДАРЯ за проявеното внимание. Simple Smile

# 544
Скрит текст:
Е, вече официално ми бе наложена цензура !
Поздравления ..., явно нищо освен хвалби и похвали няма място в този форум, така ли да го разбирам !?  Това потвърждава едно- че истината не е залък за всяка уста, или по- скоро уши, но колкото и коментари да ми бъдат изтрити ИСТИНАТА е очевидна. И ако не бе неудобно за някой нямаше да липсва последният ми коментар. На този, който го е сторил искам да кажа едно: С това свое действие ти вместо да вадиш очи, само ми изписваш веждите, и доказваш, че "... има нещо гнило в Дания". БЛАГОДАРЯ за проявеното внимание. Simple Smile
Fortuna_85, модератор е изтрил Ваш пост с объркани незатворени тагове, които не допускат да се разбере кой е авторът на цитата, до къде е цитатът, кои са Вашите думи и кои на цитирания потребител. Цензура няма. Просто модераторите не е редно да гадаят какво сте искала да кажете. За това проверявайте постовете си чрез "предварителен преглед" преди да ги публикувате или след публикуване ги преглеждайте, за да имате възможност да ги редактирате, ако има неясни цитати в тях.

# 545
Здравейте,
За съжаление повечето от нас се борят за дете от години и са минали през сериозни изпитания и меко казано сътресения и въпреки това бебето се бави. Може би само при първия опит сме били самоуверени. Поне при мен беше така. Мислех, че трудното е да се решим да посетим клиника и резултатът ще бъде положителен. Уви, с всеки следващ опит надеждите и енергията отслабват, но желанието за дете е толкова силно, че вече почти лазейки продължаваме напред. Никой не оспорва възможностите на д-р Димитрова, но като проблем считам бързането да се извърши опита, при очевидни проблемни зони. Ясно е, че за повечето от нас биологичният часовник тиктака все по-бързо и шансовете намаляват, но какъв е смисълът да се блъскаме с хормони при неизяснени казуси и неотстранени явни проблеми. Истории на момичета, спечелили тази битка, след години усилия, ни помагат да продължим и да търсим нови алтернативи. Фортуна, може да звучи тривиално, но дори и името, което си избрала е свързано с късмет. Не се отчайвай! Аз съм в период на проучване, но може би ще дам шанс на още един български лекар. Успех и пишете, когато имате желание. Определено това помага на всички нас.

# 546
Raia37, благодаря за топлите думи и подкрепата !  Hug
Искам да бъда правилно разбрана- нямам за цел да клеветя никого, споделих просто какво наистина се случи с мен. И да, вярвам, че един ден и аз ще усетя радостта от това да стана майка ! Пожелавам го на всяко момиче, което блянува за това. Simple Smile
П. С: За да съм напълно коректна, и за да обменяме правилна и искрена информация, искам да споделя, че не съм жертва на цензура, а просто предходният ми коментар е отстранен, поради допуснати грешки при публикуването, от моя страна. Ако някой го вълнува, оригиналът гласи :
Gerra, подкрепям изцяло думите ти !
florans1, и аз имах съвсем друго мнение за Димитрова ..., докато не разбрах- в последствие как е злоупотребила с мен ! Стоя зад всяка своя споделена дума, ако искаш вярвай, ако не искаш недей, твоя воля. Аз не смятам да лъская клиника и лекар, които така си "вършат" работата. И да, факт е, че има много забременели момичета- спор няма. Но на мен ми бе спестена важна информация, която доведе и до неуспешен опит. Само защото не ми се случи ли мислиш, че не съм "възхитена" от Димитрова !? Ако беше така щях явно да почна да "злословя и сплетнича" още преди месеци, когато всичко приключи, а не сега . Това, че разбрах и за други претупани случаи като мен ми говори, че не съм изключение. Разбира се, че всеки си интерпретира всичко по свой начин, но нямам намерение да водя безсмислени спорове с никой. Темата е за това да обменяме информация- това и правя, друг е въпросът кой в какво сам избира да повярва !
Късмет на всички.  Peace

# 547
Здравейте, момичета! С повечето от вас се познаваме от форума. Пациент съм на д-р Димитрова още от ВИЦ - неизяснен стерилитет и 4 неуспешни инсеминации. Успешно класическо ИН ВИТРО от първи опит и прекрасен син на 1г. и 6м.
Като приятелски съвет,към всички вас ще кажа - щадете си нервите и емоциите, доколкото е възможно. Процедурата по ин витро или ИКСИ е едва началото на един дълъг път изпълнен с много тревоги, трепети и грижи. Разбира се не непременно, но при мен се случи така...Кошмарна бременност - плацента превия, ранни контракции още от 4-ти месец, прокървявания, опасност от преждевременно раждане, пет пъти в болница за задържане, а през другото време лежане вкъщи и ставане само до тоалетна и баня. Хранех се в леглото на онези масички за романтични закуски, само дето не ми беше до романтика. Изпитвах ужас от това, че мога да загубя бебето, което сме чакали повече от 5 години. Въпреки стриктното пазене бебчо се роди 7 седмици преди термин. Няма да се впускам в подробности, за да не ви натоварвам. Само ще кажа, че това беше кошмарен период за мен и семейството ми. Слава Богу, всичко вече е наред!
През цялото това време имах моралната човешка подкрепа на д-р Димитрова, а също така и реална, защото тя ме насочи към екип в Майчин дом, където буквално спасиха мен и бебето. Помня, когато лежах в Токуда в края на 5-тия месец от бременността и д-р Димитрова дойде след работа да ме види и да ми вдъхне кураж.
Извинявайте за дългия пост! Може би съм ви оттегчила, но реших да ви споделя моята благодарност към човека и специалист д-р Димитрова, към целия екип на Майчин дом - София и не на последно място на Бог!
Ще завърша с един цитат: "Вярата на пациента в лекаря и екипа са важна предпоставка за успех." /д-р Лилия Димитрова/
От сърце пожелавам успех на всички вас, които сте в процес на сбъдване на най-съкровената мечта да имате рожба!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 01:44 от Sevianas

# 548
Несъмнено Д-р Димитрова е помогнала и ще помага да е жива и здрава!
Ще бъда кратка факт е, че е започнала опити ин витро без проверка състоянието на маточните тръби. Парите, които даваме за силни стимулации са доста голяма част от цялата стойност на процедурата. Какво правим, когато се оплескат нещата заради хидросалпингс.
Да някои момичета отиват с готови изследвания от други клиники, но не всички.
Относно момичето, изкарало тежко онкологично заболяване, има ин витро специалисти, които правят ин витро на естествен цикъл. Процедурата е по-несигурна, поради трудността от таймиране, когато отсъстват съотв. медикаменти, но се практикува в Малинов и Тутракан, за тези места зная.

Успех на всичи !  Hug Всеки си решава на кого да вярва. Просто да се надяваме за всеки нещата да се развият оптимално и с късмет 

# 549
Sevianas , поздравления за това, че вече си станала мама и се радваш на своята рожба. Simple Smile Наистина се радвам, че след всичко, през което ти се е наложило да минеш все пак крайният резултат си е струвал всяка болка.
Относно думите ти : "Вярата на пациента в лекаря и екипа са важна предпоставка за успех.", мислиш ли, че вече не ми звучат познато и на мен ? От своя скромен опит от 2 клиники в България мога да кажа, че именно те разклатиха безрезервната ми вяра в лекаря и неговата преценка. Това, че при някой се получава, а при други не, е напълно нормално. Естествена човешка черта е, обаче да се търси причината за неуспех. Аз не нападам д-р Димитрова "за спорта", а защото въпреки своето мило отношение разбрах, че е допуснала грешка при моята процедура. Много ми се искаше да не беше така, но уви ... Точно по тази причина не съм писала злобни, или отрицателни коментари по адрес на Димитрова. Споделих за случилото се с мен, когато прочетох, че моят случай не е единствен, и до известна степен това ми донесе някаква утеха. Знам, че има много момичета забременели при д-р Димитрова- радвам се за всяка от тях, но това не е повод да спестявам или премълчавам това, което се случи при мен, а и не само ...

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 09:59 от Fortuna_85

# 550
Bimbaaa,за да отговоря на написаното от теб ще започна,че аз вече смених клиниката.С д-р Димитрова винаги съм била откровена .Знам,че не всеки опит е положителен,но за да напиша поста имам основателни причини,за да се съмнявам,че с мен и моята яйцеклетка се злоупотреби!Не се притеснявам от подробности,но за мен вече няма смисъл.Всеки знае по какъв труден и мъчителен път изминава,за да има детенце.Уважавам всяко мнение и се радвам за всеки положителен резултат.Аз знам,че яйцеклетката ми беше унищожена преди да сложа подписа си за съгласие,знам че ембриоложката е допуснала фатална грешка относно морфологията на моят мъж,която след това бе доказана от други клиники с еднакви резултати.За жалост от такива ембриоложки и сестри като във Вита се наложи много да четем,но при мен нямаше сперматозоид в показаната ми перфектна яйцеклетка!И за да ви оборя и докажа,че думите ми не са лъжа,ще ви кажа само едно!За жалост темата ми е много болна,но аз в момента се възстановявам от извънматочна бременност,която стана от ляв яйчник с премахната тръба,изсмукан от дясна тръба и станала бременност по естествен път!И как по думите и резултатите на ембриоложката с най-ниска морфология и некачествена айцеклетка,аз бях бременна по начин случващ се от 1000 жени на една?!?Радвам се за всеки резултат,защото знам болката и усилията какво ми костват на мен и на всички мои близки,но моля Ви неумаловажавайте болката на другите!Повярвайте напълно нормален човек съм и все още не съм изкукала!А на всички желая по едно здраво бебче,независимо при кой доктор и ембриолог е!Надявам се цитата да не бъде изтрит,както е изтрит коментара на още жени ,които също са пострадали от въпросната ембриоложка и ....

А кой Ви обясни и показа снимка как трябва да изглежда оплодента яйцеклетка?Предполагам ембриолозите от другата клиника към която сте се насочили.

# 551
Имаше негативно мнение за ембриоложката на Вита, което бе изтрито. Не знам кой трие...

Мисля, че е редно да могат да се споделят и положителни и негативни мнения. Триенето на негативни мнения не помага по никакъв начин на хората, дори напротив...Те трябва да знаят лошите неща, което евентуално могат да очакват от една клиника.  

Друг е въпросът, че когато имаме неуспешен опит, емоциите ни са прекалено силни и опустошителни и съществува риск от преекспониране, дори самозаблуждаване...Това не го казвам конкретно за споделения опит на момичето, а от мой личен опит...

Сега след като е минала една година виждам всичко много по-обективно - и злоупотребите и безумията на лекаря и мога с чиста съвест да кажа - да този човек рискува здравето и живота ми, нарушавайки всякакви и законови и морални норми. Става въпрос за д-р Еврев от Тина Киркова.  

Но от друга страна виждам и собствените си мухи, които съм имала в главата във връзка с това да не ми се маха тръбата и истерията, в която бях изпаднала...
Мои коментари бяха изтрити 2 пъти, за какво говорим.
Някой има интерес Димитрова и клиника Вита да бъдат издигнати в култ- смях.
И те грешат, а и работят понякога на настроения. И още нещо цените  на Вита не отговарят нито на качеството, нито на базата! !!

# 552
Много взехте да се филмирате,че ви трият коментарите.Тези,които бяха изтрити модераторите обясниха защо,а другият коментар,за който се мислеше,че е изтрит всъщност не беше.

# 553
Имаше негативно мнение за ембриоложката на Вита, което бе изтрито. Не знам кой трие...

Мисля, че е редно да могат да се споделят и положителни и негативни мнения. Триенето на негативни мнения не помага по никакъв начин на хората, дори напротив...Те трябва да знаят лошите неща, което евентуално могат да очакват от една клиника.  

Друг е въпросът, че когато имаме неуспешен опит, емоциите ни са прекалено силни и опустошителни и съществува риск от преекспониране, дори самозаблуждаване...Това не го казвам конкретно за споделения опит на момичето, а от мой личен опит...

Сега след като е минала една година виждам всичко много по-обективно - и злоупотребите и безумията на лекаря и мога с чиста съвест да кажа - да този човек рискува здравето и живота ми, нарушавайки всякакви и законови и морални норми. Става въпрос за д-р Еврев от Тина Киркова.  

Но от друга страна виждам и собствените си мухи, които съм имала в главата във връзка с това да не ми се маха тръбата и истерията, в която бях изпаднала...
Мои коментари бяха изтрити 2 пъти, за какво говорим.
Някой има интерес Димитрова и клиника Вита да бъдат издигнати в култ- смях.
И те грешат, а и работят понякога на настроения. И още нещо цените  на Вита не отговарят нито на качеството, нито на базата! !!

Не вярвам някой да иска да ги издига в култ. Има толкова голям избор на клиники, центрове за ин витро и специалисти. Всеки сам решава къде да отиде.

# 554
Момичета, след прочетените коментари наистина започвам да се отчайвам.

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 18:00 от Milena_80

Общи условия

Активация на акаунт