Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 342
  • 664
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Весели празници, момичета!  Grinning

Сами, днес стана на 3 месеца!  Heart Eyes

# 136
  • Варна
Весели празници, момичета!  Grinning

Сами, днес стана на 3 месеца!  Heart Eyes
И Ралица също...  Heart Eyes Честита ви месечинка и на вас! И весели празници...  bouquet

# 137
Весели празници и от мен момичета!Честито на рожденниците!!!

# 138
  • СОФИЯ
Христос Воскресе мили мамчета и малки бебоци  Heart Eyes Hug
Нека светлината на Христосовото Възкресение, Ви благослови и над вашето семейство щастие цари.
Да сте живи, да сте здрави с любов обгърнати. И нека няма на земята нещо, което да ви притесни  Hug Hug
И нека сега да се чукнем с по едно яйчице  easter easter easter

# 139
Здравейте, скъпи мами,

Първо да Ви е честито Христовото Възкресение, с пожелание за много здраве, щастие, мир и любов!!!
Второ, да Ви призная съм малко несериозна. На 19.02.2016 се роди и моето бебче, та от 2,5месеца все не намирам време да споделя щастието с Вас!!! Казва се Павлин, роди се 3450гр и 52см.
Като цяло бременността ми мина спокойно и може би си оказа влияние и върху детето. Спокоен е, почти не усетихме коликите. Въпреки това се бях запасила със всички видове капки - английски Infacol (от които имам 3 за продажба), Lefax, Biogaq, Colief (така и не ми се наложи да му го давам, та и той е за продажба). Все още му давам Infacol, уж профилактично, но се чудя дали да не започна постепенно да го намалям.
За храненето - яде, не мога да се оплача. Кърма вече нямам и е на Frisolac. Първоначално имах 20-30гр, докато не започнах да пия Fenugreek (И от него имам 1 неотваряна опаковка за продажба), ефекта беше осезаем! Но от стрес спря. Напоследък като дойде времето за хранене и като дръпне няколко пъти и започва да реве. Чудя се дали не му харесва млякото??? Иначе и той яде последно към 22-23ч и с няколко буденки през нощта за вода или за залъгалка, изкарва до 7, 7:30ч.

Вчера лекарката ми каза, че им се развивали слюнчените жлези или нещо подобно и почвали да се слюнчат, но още не знаели, че трябва да преглъщат слюнката.
И на мен педиатърката това ми обясни, когато синът ми започна да слюнчи яко на 2-3 месеца. Първият зъб излезе на 7 месеца.

И наща педиатърка каза същото. А той не спира да се лигави и да си вади ръцете от устата.

Това е от мен мами, до скоро! newsm51

# 140
Празниците минаха, следват други   Blush Аз го усещам единствено по това, че навестявам майка не за една(както правя всеки уикенд), а за две вечери. Иначе 3ти ден вече не съм го изкарвала. Аз ви се оплаквах, че малкият не ще да стои в количката и трябва да го нося на ръце и да бутам количката. Малко си губи смисъла тя,  Simple Smile , но какво да се прави.
 Аз всеки ден мия ръчичките на бебчо, режа ноктемца през 3-4 дни,но под тях се събира мръсотия сигурно(не знам от къде  newsm78 ) и се чудя как да я изчистя. Има ли друг с подобен проблем Като го погледна ще кажеш,че го държим мръсен  ooooh!
 А вие как прекарвате празничните седмици?

# 141
Бебка също не обича да стои в количката. За да не я нося повдигам гръбчето да гледа или я возя в кошницата за кола. Страх ме е да я нося и да бутам количка. Тук във В. Т. няма равни улици.

# 142
  • София
Христос воскресе, момичета бъдете живи, здрави и много щастливи!
Честит син адаш! Живи и здрави да сте!

Това време е ужасно, дано скоро се оправи, че трудно се издържа само в къщи. Кажете вашите бебчета как спят през деня? Има ли и други като моя звяр, които не си спят в леглото?

Rusalia, и малкия от известно време реве в количката и го нося .... понякога се залъгва като гледа листата на дърветата, но не за дълго. И неговите нокти често са черни ...  Rolling Eyes Дано като сменим зимния кош да си стои в количката.

# 143
Здравейте, момичета. Жалко за празниците, че минаха в такова лошо време. Тъкмо се зарадвах, че мъжът ми си остана повече вкъщи и не можахме веднъж като хората да излезем на разходка. Дано по-бързо се оправи. Относно режима и спането, моят син след като му сменя пелените и го нахраня стои буден около час и през това време обикновено го слагам в шезлонга, защото иска да гледа, да ни вижда и да е в купона, определено вече като е буден не иска да стои в леглото. Но пък защото се е нахранил не може да си играем по-активно или да правим масажи и тн, за да не върне мляко. После се разкиселява и разбирам, че му се е доспало, но през деня не може да заспива сам в леглото, въпреки, че на кошарата ми второто ниво е като люлка. Та като му се доспи го слагам в количката и дори вкъщи го люлея напред-назад с нея и с песен го приспивам. После точно по часовник на третия час се събужда с рев и пак преповиване, хранене и т.н. А ако сме навън в количката му е още по-добре и дори спи още повече. Иначе имам проблем само с рязането на ноктите, много ме е страх да не го порежа и срам не срам още сме с ръкавички. Решила съм сега като стане на 3 месеца да се стегне и да ги подрежа. Другият ми проблем е, че през нощта или си се буди през три часа за ядене, или ако има едно по-дълго спане, то го прави откъм 8 вечерта до полунощ и не мога да го преместя да е по-късно, пробвах като премествах къпането - не. Иска да спи повече преди това. Но и това с нощното хранене съм решила да го оставя като навърши 3 месеца.

# 144
Здравейте  , ноктите на ръцете много бързо растат Simple Smile
Малкият е кисел като не излизаме. А днес му биха и ваксина
. Как понасят ваксините вашите?
И друго- как вие се справяте с килограмите. На мен коремът ми не спада съвсем...родих секцио и с извинение ощв имам газове и ме наболва над разреза като натъртено. Вие как сте?

# 145
Да, уникално бързо растат. Точно ги подрежа и след няколко дена пак са порастнали.
Моята спа много след ваксините, имаше малко температура, 37,5, аагуби апетит за известно време (два-три дни не яде както обикновенно).
Аз бях качила 15-16, две седмици след раждането бях свалила 10 кг и от тогава не съм мръднала  Laughing

# 146
Да, уникално бързо растат. Точно ги подрежа и след няколко дена пак са порастнали.
Моята спа много след ваксините, имаше малко температура, 37,5, аагуби апетит за известно време (два-три дни не яде както обикновенно).
Аз бях качила 15-16, две седмици след раждането бях свалила 10 кг и от тогава не съм мръднала  Laughing
И аз така...и на мен ми останаха няколко,но коремът е проблем, като подут е още:(

# 147
  • София
Аз бях качила 15-16, две седмици след раждането бях свалила 10 кг и от тогава не съм мръднала  Laughing

И при мен е така. Ама за момента не правя никакви упражнения, а и си хапвам.  Wink Коремът ми е все едно съм преяла, но не ме притеснява мисля, че с  времето ще си стане като преди.

novodoshla, супер, че спи по 3ч. Колко такива спанета има за деня? И малкия спи по 4ч. след банята и после се буди на 3ч. за хапване. И аз го слагам в шезлонг, за да е на по-високо и да ме вижда. След като се събудим и "поговорим" малко го оставям сам в стаята и пускам Бейби ТВ и аз си открадвам малко време за тоалет и закуска.  Simple Smile
evianna, за сега са му били само веднъж ваксини и първия ден беше кисел и вдигна ниска Т. На 11-ти ще му бият нови и дано мине леко.

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 10:17 от GERY80

# 148

И друго- как вие се справяте с килограмите. На мен коремът ми не спада съвсем...родих секцио и с извинение ощв имам газове и ме наболва над разреза като натъртено. Вие как сте?

При мен се оказа, че храненето много влияе на кърмата и малко ако се опитам да се ограничавам, за да поотслабна и тя намалява драстично и затова се отказах засега, явно после ще се отслабва. Докато беше хубаво времето и по цял ден с количката навън и движение бях отслабнала с 3 кг, но сега откакто само си седим вкъщи мисля, че си ги върнах. Коремът също си ми е голям, не ме боли, но от операцията и досега имам една странна нечувствителност около разреза, все едно не е моят корем като го пипна, нямам идея дали е нормално, като отида на гинеколог ще питам, а и цикълът още не ми е дошъл, предполагам, че заради кърменето.

# 149
супер, че спи по 3ч. Колко такива спанета има за деня?

Ми в общи линии между всяко хранене си спи, като сме навън спи около час, а вкъщи около половин час, като е кисел малко по-малко, някой път и по цял час,. много рядко не спи въобще.

Общи условия

Активация на акаунт