Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 315
  • 664
  •   1
Отговори
# 435
Ще задам един (може би много тъп) въпрос.

Вчера на консултацията ни казаха да почнем да се захранваме. Дотук добре. Казаха да почнем с картофено пюре. Навсякъде обаче където гледам рецепти за домашно картофено пюре пише да се разреди сварения и пасиран/намачкан картоф с АМ.

Та въпросът ми е - Количеството което трябва да правя е ден за ден, нали?
Защото ако го разреждам с АМ не мога да направя примерно 120гр. и да го претоплям за следващия ден, защото на АМ изришно ми пише да не се претопля щом веднъж е изстинало.

Сори за тъпия въпрос, ама наистина се шашнах - а и обиколих всички магазини наоколо и не намерих готово пюре само от картофи. На Хип въобще няма.
 Здрасти. Ами и мен това ме чака. Но все искам да изчакам да наближи 6-те месеца. Та...мисля да въведа първо морков и после морков с картоф.защото няма само картоф, а така вече едната храна ще е въведена(морковът) и нов ще е само( картофът)

# 436
Добро утро!!! Към тези които са почнали захранването може ли да споделите какви плодове и зеленчуци ще давате. Аз от плодовете съм се спряла само на ябълки и банани като за начало. Зеленчуци картоф, морков, спанак като за начало. Мисля си даже сама да си правя пюретата. Готовите не ми харесват/взимам на хип/. Само се чудя банана да го намачквам ли суров/никъде не намерих инфо за пюре от банани/.

# 437
loolly, беше споменала за група за подаряване. Може ли да я споделиш?
 Моооже - https://www.facebook.com/groups/783386791766857/?ref=nf_target&fref=nf
Извинявам се.чак сега видях  Embarassed
Иначе да питам има ли мами от Плевен?

# 438
  • Варна
И аз подкрепям. Само с обикновен преварен зехтин ги преборих. А нашите бяха ужасни...

какво ще рече преварен зехтин?
Ами ММ го преварява на водна баня. Чете в интернет как се прави. Гледах го, че в едно малко канче сипа зехтина, а канчето сложи в по-голяма купичка с вода и така на котлона, докато водата заври. Ама после колко време го държа на котлона не знам... Прочети в нета как се преварява зехтин...

# 439
  • Свищов
Момичета, Слънчо имат натурален картоф: http://slantcho.com/produkt/%d0%b1%d0%b5%d0%b1%d0%b5%d1%88%d0%ba … d1%82%d0%be%d1%84

# 440
  • СОФИЯ
Аз тези пюрета не съм ги гледала  newsm78 добри ли са ?

# 441
  • Свищов
Аз съм от Свищов и подкрепям местното производство. Специално това не съм давала, но плодовите Ади ги омита за секунди. Яде и доста от зеленчуковите. Пюре като пюре.

# 442
  • СОФИЯ
Аз съм от Свищов и подкрепям местното производство. Специално това не съм давала, но плодовите Ади ги омита за секунди. Яде и доста от зеленчуковите. Пюре като пюре.

Аз също съм за пюрета БГ производство  Peace Затова питам добри ли са  Hug

# 443
  • Свищов
Плодовите са супер. За кашите да не говорим...

# 444
  • СОФИЯ
krem4et0  Heart Eyes Hug

# 445
  • София
mierin, и Сами много ме скубе.  Crazy  и навсякъде има мои коси ... много ми капе косата.

На каката съм давала само такива каши и всичките видове ги харесваше.

Момичета в пюретата слагате ли зехтин?

# 446
Момичета и моята коса много капе,дали може да е от скубенето на малкия.....че като го взема на ръце,веднага се захваща за косата ми
/

# 447
Момичета в пюретата слагате ли зехтин?
Аз не слагам. Хриси получи тежки колики и за момента спирам със захранването за ден - два.

# 448
  • София
Аз се чудех дали да му давам капки за колики, ама за сега не пръцка много.
Падането на косата е хормонално. Вчера след като я измих и разресах беше ужасно - не знам как имам коса още. ТРябва да я скъся и без това я държа все вързана.

# 449
  • София
anastasia_81,  бананът, до колкото знам, се дава суров. Преди време бях чела, че може да се пече и тогава да се дава. Аз мисля да го въведа по-късно или от пюре, защото ми се струва, че е рано за сурови храни. Като плод защо не включиш черешите? Според нашето педи, са чудесна храна за начало. Мисля да дам картоф, тикава, морков, тиквичка, зелена чушка, ябълка, круша, синя слива, карфиол и броколи. Ако още има череши и тях ще ги дам. После ще го мисля, като въведа тези.

loolly, благодаря!
Alya, честира ви месечинка на патерица!

Баткото също беше голям фен на кашите на Слънчо. Дори до скоро си хапваше от тях. Аз също съм фенка на българското и винаги се стремя да вземам български стоки. В повечето пюрета и каши обаче има захар и за това ги използвам на по-късен етап.
Преди вече доста години, може би 5, една вечер докато разхождах баткото из квартала се запознах с едни хора. Бащата ме разпита доста обсойно с какви пюрета давам, защо и т.н. Като си поговорихме сподели, че той е собственика на "Малечко". Каза че ние майките не харесваме бг пюрета, защото си мислим, че са по не качесвени от вносните. Сподели още, че бг производителите на детски храни ги спукват от проверки, докато всичко вносно на пазара никой не контролира. Слагат пектин, който действа добре на стомашно-чревния тракт.

Моята коса също капеше, бвше ми писнало само да я връзвам и миналата събота си записах час за фризьор. Подстригах я доста късо и се чуствам страхотно, лекичко ми е и не ми е толкова топло.

На малчо миналия ден му спожиха за първи път 6-валентата ваксина. Вчера беше кисел и имаше малко температура. Последните две нощи спи доста неспокойно и пак започна да плаче насън. Зъбите също са тръгнали, но още няма пробило зъбче. Много е весело при нашата педиатърка. Сестрата като ме види всеки път се изприщтва и ми обяснява, че не ми е време за консултация, ваксина.... Полуудяла е нещо. А ние се уговорихме с педиатърката, когато е здрав и ние сме здрави да го заведа, за да ги започнем най-накрая и ваксините. Обаче на сестрата и е криво, че не съм по график, че пак си е направила отчета.... Луда работа, такива писарушки са ги направили, че думи нямам.

БебеДамян днес има имен ден! : Tada Една виртуална почерпчица party023

Общи условия

Активация на акаунт