Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 324
  • 664
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Цитат на: H Ооо, Гери, Ралица също. Да са ни живи и здрави астралните близнаци...  Heart Eyes
[/quote
Честита месечинка и на Рали! 😉🎉 Да е жива и здрава!

# 421
  • София
 Светулке, и на мен ми е много трудно до запазя спокойствие през нощта, когато се буди по-често. Сега като се сетя когато беше на 1-2 месеца как го дундурках с часове, за да се успокои и заспи ми става лошо.

# 422
  • София
Честита месечинка на Ралица и Сами! Да са живи, здрави и усмихнати!

Aylq, радвам се за вас! Приятна почивчица!

Миерин, аз също знам че за разсъбличането, но е по-добре да няма такива ситуации.
Светулчице, може да е скок в растежа или да се разсейва през деня, за това да се буди нощем. Моя е голяма клюкака. При всеки шум извърта глава, нищо не пропуска. За недоспиването напълно те разбирам. Само като си спомня в какви пози спях първите месеци ми е трудно да повярвам. Вече не се буди мъника, но аз си ходя недоспала. Ей сега познай кой заспа пръв. Събуди се в 10, играхме, ревахме, пяхме. В един момент се усещам как влача песничката, а той се кротнал и гледа с интерес, но тихичко мълчи. Събудих се в 11 и се залових да си довърша къшната работа.

Днес към градината, в автобуса едни жени като се нахвърлиха на бебо, да го пипат и закачат! Той постоянно усмихнат, само нещо някой да му каже и започва още повече да се смее, но такава близост в автобуса, с непознати аз не позволявам и ги помолих да не го пипат. Аз не давам!

# 423
Ще задам един (може би много тъп) въпрос.

Вчера на консултацията ни казаха да почнем да се захранваме. Дотук добре. Казаха да почнем с картофено пюре. Навсякъде обаче където гледам рецепти за домашно картофено пюре пише да се разреди сварения и пасиран/намачкан картоф с АМ.

Та въпросът ми е - Количеството което трябва да правя е ден за ден, нали?
Защото ако го разреждам с АМ не мога да направя примерно 120гр. и да го претоплям за следващия ден, защото на АМ изришно ми пише да не се претопля щом веднъж е изстинало.

Сори за тъпия въпрос, ама наистина се шашнах - а и обиколих всички магазини наоколо и не намерих готово пюре само от картофи. На Хип въобще няма.

# 424
Здравейте, момичета и целувки за всички бебоци, станали на 5!
Ние днес бяхме на консултация. Наддава хубостникът му с хубостник, вече е 6640 и 63 см, макар че сме само на кърма още, но пък му увеличиха вигантола на 3 капки, явно заради по-бурния растеж или не разбрах как го нарече. Педиатърката каза, че щом е още на кърма да не почваме да захранваме, въпреки че е на 4 месеца и половина. Каза, че ако мине на смесено хранене с дохранване, може да почнем след 5-я иначе ако продължим на кърмата чак след 6-я. Каза, че може да му давам от таза изворната вода дето става за бебета - Бебелан или как се казваше там, така че после ще ходя да си купя, защото с това преваряване направо ми омръзна. Ще трябва да си купя от тия прословути гребенчета за крусти, че са му се появили и ще почнем да мажем с олио и да разресваме. Ако някоя от вас знае някви тарикатлъци да стане по-бързо или марка олио да сподели. За съжаление, отложихме ваксината за малко, че брат му има няква хрема, а пък той нещо почна да покашля, но не кашлица, ами някво такова станно покашляне и то предимно като прави някви усилия, можело да бъде от слюнката, или нещо подобно и сега трябва да го следя, дано не се тръшне и от някой вирус.

# 425
  • София
Оля, количеството с което се започва е лъжичка-две. Така че ако свариш един по-голям картоф можеш да го разделиш на две. Половината го слагаш в хладилника, в някоя купичка с капак, а другата половина пасираш с АМ или кърма. Едва ли ще ти трябва повече от 30 мл мляко за първите дни. Ако храниш с АМ, то направи 1 лъжичка повече и от него вземи за пюрето. Другото си го даваш след пюрето.

Новодошла, аз миналата вечер изпитах силата на зехтина, в борбата с крустите. Ей що пари пръснах и с баткото и сега за шампоани, без особен ефект. Мажеш със зехтин, изчакваш малко и после разресвш. Няма конкуренция, поне за мен! Simple Smile

# 426
  • Варна
olya.p, да, правиш ден за ден. Принципно картофа може да го разредиш с вода от тази, в която си го варила, не с АМ. Но така или иначе не е добра идея да го съхраняваш и даваш пак. Казаха ми и че не става за замръзяване... Не е толкова трудно, колкото изглежда. Даже картофа се прави най-лесно. Аз в едно малко канче сварявах съвсем малко парче, някъде една трета от картофа и после го намачкваш с вилица. Не нужен пасатор, става си достатъчно гладко и с вилица. Но задулжително трябва и някаква течност, защото като изстине, става гъсто и на бучки...
Каза, че може да му давам от таза изворната вода дето става за бебета - Бебелан или как се казваше там, така че после ще ходя да си купя, защото с това преваряване направо ми омръзна.
Ние сме с такава вода от изписването ни от болницата. Никога не съм преварявала...
Новодошла, аз миналата вечер изпитах силата на зехтина, в борбата с крустите. Ей що пари пръснах и с баткото и сега за шампоани, без особен ефект. Мажеш със зехтин, изчакваш малко и после разресвш. Няма конкуренция, поне за мен! Simple Smile
И аз подкрепям. Само с обикновен преварен зехтин ги преборих. А нашите бяха ужасни...

# 427
И аз подкрепям. Само с обикновен преварен зехтин ги преборих. А нашите бяха ужасни...

какво ще рече преварен зехтин?

офф и забравих да ви се оплача, абе от известно време малкият е станал голямо мрънкало. Преди толкова много си лежеше и в креватчето и си седеше в шезлонга и си се занимаваше и сам, а сега, постоянно мрънка, не зачита играчки, нищо.. чудя се сега, дали не е от киселия период на зъбите, който почва, или просто бабите, които идваха по-често през последните седмици за по няколко часа на ден и с тяхното носене и лигавене не ми развалиха режима. Не стига, че съм недоспала, но и това мрънкане през останалото време множко ми идва 5 минути мир няма, а и както вече спят по по-малко...

# 428
  • СОФИЯ
На мен педи ми каза да започна първия ден с една, две лъжички от пюрето смесени с направеното АМ. Изяжда лъжичките и продължаваме с АМ. Правим така, че пюрето да измести млякото  Heart Eyes
Но всеки прави така както му е казало педито или съответния лекар.

И аз мазах бебка с какво ли не за крустите  Mr. Green накрая взех на Мустела за крусти и да чукна на дърво от месец, два вече нищо. Чакайте да не говоря  smile3505, че казват пак се появявали

# 429
  • СОФИЯ
офф и забравих да ви се оплача, абе от известно време малкият е станал голямо мрънкало. Преди толкова много си лежеше и в креватчето и си седеше в шезлонга и си се занимаваше и сам, а сега, постоянно мрънка, не зачита играчки, нищо.. чудя се сега, дали не е от киселия период на зъбите, който почва, или просто бабите, които идваха по-често през последните седмици за по няколко часа на ден и с тяхното носене и лигавене не ми развалиха режима. Не стига, че съм недоспала, но и това мрънкане през останалото време множко ми идва 5 минути мир няма, а и както вече спят по по-малко...

Душичка и при нас е така  smile3516 от известно време и съм изпушила вече  smile3515
Не знам какво се случва, ужас е  Mr. Green

# 430
Момичета здравейте,първо да се похвалим че вече сме у дома...Второ да ви почерпим виртуално...Днес ставаме на 4 месеца  Misc Baby Bottle party023 cook newsm38 party041 bigdance2 ura Tada.Ходихме днес за издаване на червен паспорт на малкия......Очаквах нещо страшно до като направим снимката,но за мое учудване Ерен си стоя тихичко,кротичко,гледа към обектива,сякаш довчера все се е снимал горкичкия ми  Laughing Laughing Laughing......Започнах със захранване,по една по две лъжички,давам му да опитвам от всякакъв вид плод,до сега опитах ме ябълка,ябълка с морков,круша,а днес му вземах тиква...да видим като се събуди какво ще я правим тиквата.....Иначе у дома е веселба голяма,писъци,крясъци,ритания по леглото,скубене на коса и т.н. Абе да са ни живи и здрави,пък другото лесна работа.......

# 431
Благодаря ви, момичета! Simple Smile

# 432
  • София
Slavy, аз също не обичам непознати да му сею нахвърлят отгоре, за да му се радват.
Olya, аз вчера почнах да захранвам и сварих на пара един малък картоф. Намачках го и го разредих с кърма. Не знам колко грама е станало, но се равняваше на 3-4 лъжички. Останалия картоф го изядох аз с малко сол. Simple Smile
Novodoshla, браво за мерките и дано ви се размине боледуването. И малкия има круски ама за момента нищо не им правя. Сами също е мрънкало и не иска да стои сам.
Aylq, честита месечинка! Да е много здрав и весел.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 16:50 от GERY80

# 433
  • СОФИЯ
Aylq честита месечинка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Да ви е жив и здрав младежа  Party Blush Heart Eyes само така ритници, скубане и т.н ..... няма само мен да ме скубят  Joy Joy

# 434
Здравейте момичета! Ние вече сме на 4 м. и 8 дни и започнахме захранване с плодови пюрета по препоръка на педи. Давам и по малко ябълка и след това минавам на банани. Относно крустите ние имахме малко и се изчистиха с шампоан на Биодерма с който се къпем. Просто втривах по добре в кожата на главата. Преди това пробвах с мас и малко търкане, но много се зачервяваше. Мисля да давам на обяд пасиран картоф разреден с малко АМ и след това дохранвам с АМ, така докато минем изцяло на обяд на зеленчуково пюре. Мисля да прибавям малко варен морков и спанак/имам замразен домашен/.

Общи условия

Активация на акаунт