Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 281
  • 664
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Novodoshla, дано малкия се размине с боледуването. Сами по едно време кашлюкаше (мислех, че е от слюнката) и за 1-2 дни беше пресипнал, но без да правя нищо спря. И аз сега се захранвам с пащърнак.  Grinning  В къщи никога не се е ползвал.
 [img https://www.google.bg/search?q=%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE+%D1%80%D … 17UjQ8QFLM%3A/img] - това са раничките.

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 16:04 от GERY80

# 481
Аз в магазина видях онзи ден, че хип имат пюрета от някви млади био ранни моркови, чудя се, не е ли по-добре от такова бурканче да се захранват бебета, поне са някви проверени, откъде ще знам морковите в магазина кой с какво ги е отглеждал, примерно, като им гледам огромните размери, не ми се вижда да са много био. Въобще аз по-скоро съм За храненето от бурканчета, а не готвенето, защото наистина си има някъв по-сериозен контрол.

И аз така разсъждавам. Мислех си по едно време да си купувам био зеленчуци за да правя пюрета, но се отказах като се сетих, че заради по-високите цени на био зеленчуците в повечето случаи те застояват.

Аз започнах захранването точно с ранни моркови на Хип. Доволна съм - на Биляна й харесаха, а и на мен ми допадна вкуса им. Яде си ги с удоволствие. Тя и сокчетата пие с кеф, особено това от мека ябълка (него го купих експериментално, защото като й направих сок от ябълка у дома и не й хареса, предполагам сорта ябълки е бил по-кисел за нейния вкус).

Днес, след като вчера свършихме морковите, продължихме с Тиква, пак на Хип. Не знам дали защото е друг вкус или защото е мое дете (и двамата с баща й не ядем тиква Stuck Out Tongue), но не й хареса безкрайно.  Grinning Утре ще си покаже.
Иначе като цяло при едно компонентните зеленчукови пюрета няма много разнообразие - на всички марки основно има моркови, тиква, пащърнак. Само картофи има само на Слънчо (и не навсякъде).... та явно картофи ще правя в крайна сметка домашно.

# 482
Здравейте мами,

С интерес следя как ви вървят захранванията - ще се връщам в тези странички след няколко седмици със сигурност.

novodoshla, и аз никога не съм яла пащърнак. Едни познати си захранваха миналата година детето с него и аз много се чудих какво е това - не го бях виждала и опитвала (все още не съм го опитвала де Wink

GERY80, аз имам Baby Bjorn и малката доста и харесва, но тези ранички които си взела мисля че ги водят по-добра опция за по-големи дечица. Мисля да инвестирам и аз в една подобна в скоро време, защото от Bjorn-a почва да ме боли гърба, тъй като презрамките са позиционирани в горната част между плешките.

Аз продължавам да се оплаквам от съня - вече втора седмица се мъчим с малката. Буди се по 4-5 пъти от момента на лягане до ставане сутринта. Ако не й дам да яде, пищи. Суче по 2-3 мин и заспива. Ако тръгна да я дърпам от гърдата почва да се сърди и плаче. И така през час и половина. Направо не се издържа това нещо. Вашите минаваха ли през нещо подобно? Не съм убедена че е гладна, защото не яде адекватно, а се залъгва. По едно време не издържах около 5 сутринта, след като беше яла преди около час и просто я оставих да реве. Както и предположих, заспа си сама след няколко минути. Трябва ми някаква стратегия, защото това не може да продължава така - днес я водих на лекар, защото беше изключително кисела. Здрава е, тежи 6.800 кг и венците са й леко подути, но няма признаци да вади зъби скоро време. Чудя се дали да й дам топла вода през нощта или изобщо да не й предлагам да суче..... newsm78 Всякакви мнения по-въпроса са добре дошли. Иначе през деня си яде съвсем адекватно.

# 483
Аз продължавам да се оплаквам от съня - вече втора седмица се мъчим с малката. Буди се по 4-5 пъти от момента на лягане до ставане сутринта. Ако не й дам да яде, пищи. Суче по 2-3 мин и заспива. Ако тръгна да я дърпам от гърдата почва да се сърди и плаче. И така през час и половина. Направо не се издържа това нещо. Вашите минаваха ли през нещо подобно?

Не съм сигурна дали е същото, но малкият правеше така няколко пъти през деня или нощта, слагах го на гърдата и се киселе или дори реве, през нощта пак така се будеше, но заспиваше. В моя случай, май се оказа, че е бил гладен и му е било малко кърмата. Аз имах много кърма през цялото време, но явно идва момент, в който намалява, достатъчно за да го залъже, но недостатъчно за да е сит за денонощието и затова е ревал. Нощем по принцип вече са по-големи и могат и да не ядат, затова с по-малко се залъгват, ... иначе и аз имах такива притеснения, но след като всеки ми обясняваше от какво може да е, аз реших че ще пробвам да го дохранвам и се оказа, че юнакът дояжда с адаптирано мляко между 120 и 180 мл смятай колко не му е достигало. Все още му давам да суче, но то вече са някви последни мъки, мисля - предимно нощем и сутрин. Иначе през деня си пие само адаптирано мляко, защото иначе само се разкисалява. Утре сме на консултация и мисля да поразпитам докога да я карам така. Разбира се, в твоя случай може да е нещо друго, но просто пробвай след някое кърмене да го дохраниш, за да видиш колко ще изпие, със сигурност от един път нищо няма да му стане. Пък и в крайна сметка, кърмене, кърмене, ама няма децата гладни да ги държим, я..

# 484
Аз продължавам да се оплаквам от съня - вече втора седмица се мъчим с малката. Буди се по 4-5 пъти от момента на лягане до ставане сутринта. Ако не й дам да яде, пищи. Суче по 2-3 мин и заспива. Ако тръгна да я дърпам от гърдата почва да се сърди и плаче. И така през час и половина. Направо не се издържа това нещо. Вашите минаваха ли през нещо подобно? Не съм убедена че е гладна, защото не яде адекватно, а се залъгва. По едно време не издържах около 5 сутринта, след като беше яла преди около час и просто я оставих да реве. Както и предположих, заспа си сама след няколко минути. Трябва ми някаква стратегия, защото това не може да продължава така - днес я водих на лекар, защото беше изключително кисела. Здрава е, тежи 6.800 кг и венците са й леко подути, но няма признаци да вади зъби скоро време. Чудя се дали да й дам топла вода през нощта или изобщо да не й предлагам да суче..... newsm78 Всякакви мнения по-въпроса са добре дошли. Иначе през деня си яде съвсем адекватно.

Биляна ми правеше така защото не й достигаше кърма и беше гладна. Защото не знаех колко е правилно, а и ни оставаха само 5 дена до следващата консултация, почнах да й давам АМ на последното хранене. И така си спеше до сутринта без да се буди.
Иначе на консултацията педиатърката ми препоръча да се изцедя преди следобедното хранене (защото и тогава малката пищеше и не искаше да заспи) за да видя колко кърма реално имам - оказа че само 60мл имам - е как да не е гладно детето. И затова почнах да дохранвам. Откакто почнах така - нямаме проблеми със събуждане през нощта.

Но честно казано освен пищенето и буденето през нощта малката акаше и веднъж на 3 дена, което не ми се стори нормално. Това допълнително ме накара да си мисля, че е гладна...

# 485
Кърма имам - последното хранене и давам изцедена кърма в бутилка и яде между 150-170 мл. Обикновено около 150 мл. После преди да си легна, изцеждам и вадя по 200 мл мляко. В допълнение на това, ака по 4-5 на ден + пишкане, което ме кара да мисля че не е гладна. Също така, през деня без значение колко суче, държи 2.5-3.5 часа между хранения. Ако беше гладна, принципно би трябвало да реве и тогава. От време на време й давам АМ, ако нямам достатъчно изцедена кърма, и пак яде същото количество.... Тегава работа ви казвам, направо не виждам светлина в тунела... Ще опитам утре да дохраня да видя дали това може да помогне, въпреки че не ми се иска много много. Преди известно време така дохранвах и почти спря да суче...  Cry

# 486
Е, така както казваш явно наистина не е гладна.

А биберон ако й дадеш през нощта не се ли залъгва и успокоява?

# 487
Добро утро мамчета. Аз да се оплача, че досега ползваме Памперс премиум, но от два дни Хрриси се събужда с мокро гръбче. Казаха ми за Бочко, че били хубави. Моля ако някой ползва да сподели мнение. Незнам какви памперси да купя.

# 488

С биберона се разиграва следната драма - ако не е гладна, засмуква го, мрънка малко и заспива. Ако е гладна, или го плюе или й седи в устата, но продължава да реве. Снощи я тествах - около 3.30 наистина беше гладна, защото не спря да плаче. През останалото време, поплака 2-3 минути и се успокои. Въпреки всичко, се събуди около 5 пъти от лягане до ставане с един час игра в леглото си около 4 сутринта. Върти се като пумпал и си гукаше, а краката й не спряха да ритат рамката на кошарката. Лудницата е пълна ви казвам!

# 489

С биберона се разиграва следната драма - ако не е гладна, засмуква го, мрънка малко и заспива. Ако е гладна, или го плюе или й седи в устата, но продължава да реве. Снощи я тествах - около 3.30 наистина беше гладна, защото не спря да плаче. През останалото време, поплака 2-3 минути и се успокои. Въпреки всичко, се събуди около 5 пъти от лягане до ставане с един час игра в леглото си около 4 сутринта. Върти се като пумпал и си гукаше, а краката й не спряха да ритат рамката на кошарката. Лудницата е пълна ви казвам!

А през деня колко спи? Как са й зъбките, пъха ли ръчички в устата повече от обичайно? Мишо, е така понякога когато се превъзбуди от някоя разходка или много хора, да не си играете до късно вечер?

# 490
Добро утро мамчета. Аз да се оплача, че досега ползваме Памперс премиум, но от два дни Хрриси се събужда с мокро гръбче. Казаха ми за Бочко, че били хубави. Моля ако някой ползва да сподели мнение. Незнам какви памперси да купя.

И аз ползвам Памперс премиум, но досега не съм имала проблеми, да не би да не й е подходящ размера, или да не й ги стягаш достатъчно?

# 491

Откакто се роди малката сме на Babylove на ДМ. Много съм доволна от тях. Винаги сухо дупе дори и сутрин след цяла нощ.

# 492
  • Варна
На какъв размер сте и колко е голямо бебето?

# 493
Благодаря момичета за отговорите. Хриси е 6.200 и ползвам на Памперс 3 от 6 до 9 кг. Взех си на ДМ Babylove дано да съм случила на памперси. Ще дам отзиви най скоро време.

# 494
  • Варна
Благодаря момичета за отговорите. Хриси е 6.200 и ползвам на Памперс 3 от 6 до 9 кг. Взех си на ДМ Babylove дано да съм случила на памперси. Ще дам отзиви най скоро време.
Размерът е идеален, но все още сте на долна граница и може би не ги стягаш достатъчно. Трябва двете лепенки почти да се застъпват. Но така или иначе вече си взела други. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт