Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 270
  • 664
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, мисля , че е нормално да си вършат работата един- два пъти на ден...все пак са по- големи. Иначе май всяко дете по различно време си наддава. Малкият качваше 2 и 3 месец. А сега само 250гр. Явно сами си го регулират. Ще захранвам почти на 6 , като се върнем от морето, че не било хубаво нови храни около ваксини и море. Надявам се, че ще яде пюретата Simple Smile Моята педиатърка каза, че позадържаме килограми, ще трябва да захранвам, но не изглеждаше притеснена. Иначе   някой ползва ли раница за бебето и каква, вече не иска да стои в количката, надявам се в седналия кош да започне Sad реве и го нося на ръце...

# 526
  • София
Момичета, здравейте!
От седмица и аз започнах да захранвам. Първите два дни бях отчаяна, но дребчо започна да схваща как става номера с лъжицата Simple Smile Хубавото е, че вече има интерес към храната. До тук дадох тиква, а от вчера и картоф. Мисля поне в началото да давам по 4 дни нова храна, а после ще видим. Откакто започнах с тиквата започна да ака всеки ден и акото стана гъстичко. Сега лесно ми се почисват многократните пелени Simple Smile

От извесно време и при нас се върна нощното хранене. Понякога имам усещането, че просто ме използва за залъгалка и не суче ефективно, но толкова ми се спи, че заспивам почти веднага. В такива моменти спим 4-мата на спалняната Simple Smile Някаква лудница е Simple Smile

Аз от доста време повдигам облегалката на количката. Ортопедът ни каза, че можем да го слагаме да сяда по малко. Знам че за момичетата не се препоръчва да сядат до 7 месец, заради опашната кост и раждането.

Последните две седмици са някакъв кошмар. Толкова много простотия не ми се беше случвала от доста време. Сега търся гараж, имам двш колички и се чудя какво да правя едната, имах проблем с тортата за рождения ден на баткото, който ще празнува в събота. Върхът на сладоледа беше в понеделник сутрин, когато трябваше да взема едната торта от сладкарския цех и да я закарам до 9 в градината. Повече от 40 минути не могат да ми намерят такси. Ей тия бакшиши ги мързи да работят и ако курса не е за другия край на града изобщо не го искат. Накрая излезнах с бебе в раницата на улицата и пак едва успях да спра едно. Закъснях, децата чакаха наредени торта. Сега се моля в събота да не вали много, че съм резервирала в един открит детски клуб да направим партито. Малчо е със сополи от тази сутрин.....

# 527
Здравейте, момичета!

Днес давах на малката тиквичка с картоф на HiPP - не го яде особено много, само половин бурканче и почна да плаче. Отворих й после моркови и тях ги изяде бързо-бързо.

Ако сте мислили да взимате тиквичка с картоф на HiPP - недейте. Супер е гъсто. Разреждах го с вода и пак беше като полу втвърден цимент. Не си заслужава.

Иначе в ДМ има промоция на HiPP - за всяка покупка над храна и козметика над 10лв получавате на касата печат в/у промоционална карта HiPP и срещу определен брой печати има различни награди:
С/у 8 печата - HiPP подхранващ крем с апликатор, 50мл
С/у 10 печата - HiPP Шампоан за коса и тяло "Тюленче", 200мл
С/у 15 печата - Thinkle Stars, интерактивна образователна къщичка.

# 528
Момичета,като ви чета и ми се плаче.....Явно само моята маймуна нищо не яде!От 2 седмици я мъча с пюрета и каша едва 20 -30 гр.имам нерви да и дам и плюе.Цялата рода опитва при никой не яде.С млякото още се мъчим с по 60-90 мл и едва 5 хранения смогвам да направя.То едно хранене се проточва по 1-2 часа.Зора е голям,а и ЛЛ не дава никакви съвети ooooh!

# 529
Момичета,като ви чета и ми се плаче.....Явно само моята маймуна нищо не яде!От 2 седмици я мъча с пюрета и каша едва 20 -30 гр.имам нерви да и дам и плюе.Цялата рода опитва при никой не яде.С млякото още се мъчим с по 60-90 мл и едва 5 хранения смогвам да направя.То едно хранене се проточва по 1-2 часа.Зора е голям,а и ЛЛ не дава никакви съвети ooooh!

Ние имахме един такъв период с Биляна. 1-2 седмици не искаше да яде колкото трябва мляко, едвам 50-60гр изяждаше. После като почвах с пюрето и ревеше здраво. Оставих я да яде колкото иска мляко, а после с пюрето след като видях, че не става спрях за 2 дена и после пробвах да й давам пюре не на обедното, а на следобедното след като се е наспала. И бавно-бавно почна да си хапва и пюре. И с млякото нещата се нормализираха.

Като се оплаках на свекърва ми и тя ми каза че в някакъв момент трети+, четвърти и четвърти+ месец ги хващал някакъв "пубертет" и били непоносими. Ама минавал. Само да стискаш зъби.

Но те разбирам де. Като бяхме в родилното и всички други бебета около мен си засукват и си се кърмят, само моето дробче не иска, та не иска. Изтрещях! Поревах си едно хубаво на 2-рия ден в болницата и малко по-късно Дробчо почна да суче и тя....

# 530
И аз да се присъединя към мамите, които бебчета не се хранят добре. От няколко дни ядем по 50-60 мл АМ. Захранихме се но се мъчим с пюретата. Изяжда  по едно бурканче от 125 с много мъки. Започна да я преболява коремчето от пюретата. Изкарва едни твърди аки тъмно зелено - жълто по 4-5 пъти на ден по малко. Бихте ли споделили акитата на бебчетата които се захранват с каква консистенция са и какъв цвят.

# 531
  • София
Е, голям зор докато кача снимката.  Wink

Тази раничка ползвам  в момента. В жегата обаче и двамата сме потни.  Confused

Ходих до ДМ и се изкуших и взех безмлечна оризова каша с банан. Направих ми й изчде около 50гр.-  Grinning

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 18:22 от GERY80

# 532
novodoshla, аз се мажа с Mederma не всеки ден (щото забравям) и като гледам няма особен резултат. Може да пробвам с Bio Oil. Нашата количка има едно средно положение, между легнало и седнало и я вдигам на него, защото не иска да лежи. Връзвам я с презрамките, за да не се изхлузва надолу и за момента е ок. Изобщо не е стабилна за седнало положение и ме е страх да не я прецакам нещо.

anastasia_81, и ние нещо не ядем тези два дена. Не й давам АМ, все още е на кърма, но суче по малко, буди се често. Имам чувството че яде през 2 часа. Нещо явно им става по това време на всичките - изтрещяват яко.

Olya.p, мерси за гимнастиката, някои от тези не са ми ги показвали. Ще ги приложа още днес като стане от дрямка.

Иначе, аз се разтягам всяка сутрин като стана, защото се събуждам с ужасни болки в гърба и в колената. Ако не разтегна, не се чувствам добре изобщо. През няколко дена (или ако мога/имам енергия, всеки ден) правя някакви серийки клекове, лицеви опори (от колена), коремни преси/планкове, напъди - хем да ми се вдигне малко пулса, хем току виж да постегна някоя друга мазнинка. Трудна работа, но като взема да направя нещо, се чувствам доста по-добре.

# 533
  • София
 Гери, ето една статийка за носенето в горещините: http://www.fairyknot.org/blog/main/texas-tips-nosene-v-jegata/ Аз и без бебе съм потна в тия жеги, а с него направо течем и двамата. За това в най-големите горещини избягвам да ползвам ранчката.

# 534
Здравейте,
Отдавна не съм се включвала,защато у нас през лятото е лудница с тези гости,посрещаме-изпращаме,понякога помагам и с камериерската работа на свекито,примерно докато Люси спи...
Та така хората се пекат на Созополския плаж,а аз едва смогвам да изведа детето максимум два пъти за по час- час и малко.
Виждам,че сте на темата със захранването...на нас не ни се получава нещо и дапочвам да мисля,че вината е моя...нещо не правя явно правилно захранването. Ще споделя как процедирам и ще помоля за съвет и градивна критика.
Захраних я с пюре от тиква на Хип (4м. И 20дни; сега сме на 5м и 10дни)- дадох първи ден три хапки на върха на нейната пластмасова лъжичка т.е по-малко от една чаена л.(толкова прие и ревна за мляко) + 180гр АМ; 4дни давах тиква и хапваше по около 30гр./ дадох й морков и от него ядеше по около 30 с мусене и молби; но като вкарах броколи (смесвах дори и с тиква един -два пъти) но не иска да яде..ако ги сложа в шишето с мляко изяжда всичко,но иначе го избутва с език и след 2-3връхчета лъж. Ревва за мляко,все едно пюрето не го брои за храна. С тиквичката пак така беше, а сега тиквичка и картоф изобщо не иска днес дори повърна малко(въпреки че и го разредих с АМ)...пробвах и с по 1 ден пауза, но единственият резултат от нашето захранване е че на обяд и вечер ясе по 210вода +АМ =230мл ..и две вечери иска да яде в 1 и в 5ч...не знам как да постъпя...пробвах да съм настоятелна,но тя се инати и реве докато не й дам шишето,пък не я интересува дали има пюре вътре..само това с картофа не може да пие с шише.
Чудя се да й давам следобед пюре или да пробвам с каша..не знам. Поне алергии нямаме и е кротка и усмихната през деня,поспива си през деня по различно време,но поне 3 пъти и вечер в 9ч. заспива след ядене и баня.
Момичета, още една молба - кой може да ме добави във ФБ,че аз до скоро не използвах,но това лято направих ФБ на къщата и мога да се присъединя, да ви чета и пиша там, чрез него. А и много искам да видя другите бебочета как растат. Simple Smile
Благодаря ви, че изчетохте този дълъг, дълъг пост 😃
https://poleznitrikove.wordpress.com/?utm_source=Viber&utm_m … _campaign=Private

# 535
  • Свищов
anastasia_81, откакто захраних ака по-често, но предимно зеленикаво, а някои дни направо като топченца - по малко и често. Преди се изхождаше 1 път дневно. Не знам какво даваш, но пробвай тиква, за да не се мъчи.

# 536
  • СОФИЯ
Ние първия ден такъв рев, че викам на майка ми явно не и хареса картофчето/ само картоф първите 3 дни давах/ на втория ден малко рев и повечко лъжички. На третия вече нямахме проблем но определено само картоф не и харесва. Прибавих преди 3 дни морков и е голям кеф с яденето. Утре се глася да пробвам с тиквичка  newsm78 да видим  newsm78 Иначе стигнахме до 110гр пюре и около 30-40 давам мляко.

# 537
  • СОФИЯ
Гери от къде мила купи тази раничка ? Страхотна е. Колко е парички и до колко кг я дават ? Искам да купя нещо такова, че като ревне и като е на ръце е страшно. А имам кенгуру от млеменницата ми но малко я притяга. А така ме спасява и дядо и я носи  Blush Heart Eyes

# 538
  • София
Раничката я поръчах от Али експрес и дойде за 10 дни. Иначе ги има и в OLX.
Сами много хареса пюрето на ДМ от сливи и круша. Днес за първи път дадох тиквичка и си я хапна човека.  Laughing

# 539
А как наддава?
Може да му е още рано и да не го вълнува храната....а иначе и синът ми бе така - не обичаш да яде и това е. Няколко лъжички и спираше. Чак към 9 месец почна да яде малко повече, а след годинка имахме заместено хранене. Но и досега си е злояд.
Софи още не съм я захранила, ще видим как ще е...

Общи условия

Активация на акаунт