Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 259
  • 664
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте! Къде изчезнахте?  Simple Smile
Да се похваля, че трети ден като го видя да се напъва и пръцка тичаме до тоалетната и след подканване от моя страна си върши "голямата" работа там. Simple Smile
Само не знам когато не сме си в къщи какво ще правим.  newsm78

# 541
Ей супер Гери! Като сте навън, явно близката градинка ще свърши работа. При мен малко трудно мога да го направя този номер (поне засега), тъй като малката си върши голямата работа предимно докато суче Simple Smile

При нас съня малко се постабилизира- продължава да се буди по 2 пъти да яде през нощта. Още не сме почнали захранването, мисля от следващата седмица да почна.

Ние утре пътуваме обратно към Щатите (аз бях почти 3 месеца в София с нея) и сега ни дойде ред да си се прибираме. 4 куфара са на средата на къщата и се чудя как да събера всички боклучета и се моля малката да се справи добре с пътуването. На идване нямаше кой знае каква драма, но беше нощен полет и тя и беше по-мъничка. Сега каквато е любопитка.... Стискайте ми палци и ще ви проверявам тука как се движат нещата. Особено с хАмериканската школа и техните съветчета...определено ще си сравнявам нещата и с вас.

Та общо взето, това са нещата при нас. А - почнах да й давам Дентокинд за венците, че нещо се побърква тия дни. Май видях едно бяло петънце, но не съм сигурна дали е зъбче или не. Незнам дали помага, ама се чудя вече как да й помогна на милата.

Усмихнат ден на всички! bouquet

# 542
Dora,не наддава особено...не е нещо бедствено,но още от 2-рия месец беше по-малко от идеалното наддаване.Иначе е спокойна ,игрива,всичко е наред с изследванията.Пюретата обаче не потръгват.Не бях чувала за такъв случай,но ти ме поуспокои малко.
Само ме притеснява как ще си набавя всичко необходимо.Твоето детенце взимаше ли нещо допълнително(витамини или добавки)?

# 543
  • София
sembia, при нас нещата са една идейка по-добри. Изпива около 450 мл мляко и суче още два пъти. 150 мл ги яде на два или три пъти, освен ако не е спал 4 часа и е станал осверипял. Пюре яде около 60 грама. Като види чинията започва да се радва, но първите няколко лъжици са трудни. После няколко пъти си отваря добре устата и после става забавно. Веднага след като му дам си пъха едната ръка в устата, за да провери какво има. Изважда и с бясна скорост размазва където му падне. Следващият път пъха и двете ръце, да не би случайно да пропусне нещо Simple Smile След това хваща лъжицата... Като свършим е готов за къпане. Мисля, че няма смисъл да го мъчите много. Ефект няма. Само нерви и за двете страни. Просто приеми, че си хапва по-малко и толкова.
anastasia_81, тиквата указва много добро въздействие на коремчето на бебо. От нея ака всеки ден, доста гъстичко. Има и зеленикав цвят, но той си е почти винаги. Опитай се да даваш вода, ако иска. Баткото ми акаше по 3-4 пъти на ден, дори когато беше захранен.

gal_ia  , като начало изобщо не се обвинявай. Не и е харесва и не иска. Опитай да даваш новата храна отделно.  Това което харесва го давай по-късно. Не се стреми да заместиш хранене, а просто въвеждай нови храни, за да се види дали има алергия към нещо или не. В някой момент нещата ще се подредят. Броколито е газообразуващо, може да е по-тежко на стомахчето и детето си усеща. Аз бих те посъветвала да не даваш пюре от шише. Нека да свиква, че храната се яде с лъжица. Може по малко да яде, но да е от лъжичката. Според мен после ще е много по-трудно да се начи да яде с лъжица. Слагай го на масата с вас докато се храните, примера е най-доброто средство да убедиш детето в нещо.

Бебо май изкара някакъв вирус. Два дни с температура, точко когато тати беше в командировка. Беше кошмарно, но добре че вече отмина. Не успяхме да празнуваме рожденния ден на баткото заради лошото време. Тази събота ще опитаме пак. Поне си хапнахме тортичка в тесен кръг с част от гостите в къщи.  

# 544
  • София
Гери, браво на вас! Аз с баткото нямах задръжки с пишкането, на закътано до някое дърво. С акането слагах салфетки или мокри кърпи и акаше върху тях, после изхвърлях. Напоследък имам много ангажименти, дори не успявам да влезна тук. С двете деца съм и за да са спокойни се опитвам да прекарваме повече време на вън.

Svetulka, успешен полет! Всичко ще е наред!

sembia, от млякото си набавят всичко. Ако сте на АМ в него има всичко. На 6 месеца повечето марки имат други млека, които са съобразени с растежа на децата. Ако е на кърма също няма проблем. Имам доста приятелки, които заместиха хранене на доста късен етап, а децата са в прекрасна форма.

Хубав ден на всички!

# 545
  • София
Skavy, като се замисля и аз слагах на каката салфетки.  Simple Smile

Слънчице се показва на вън!  Simple Smile Хубав ден и от нас!

# 546
Да ви питам в мрежичките сурови плодове ли давате или малко се сваряват?

# 547
 Благодаря за съветите.
Днес от самосебе си прояде някак си по-нормално - не избутваше с език и изяде с лъжичката около 60гр пюре. Искам да ви попитам дали мога да я слагам на стол за хранене ,който има три степенна облегалка (чиполино роял вип ) , пробвах да я сложа и не се оплакваше за около 15 мин. Но дали може да й повредя гръбчето? Определено сме далеч от самостоятелно седене, а четох че при момичетата трябвало да се изчака повече време от 6м преди да повдигаш гръбчето, но пък столчето за кола което е 0+ ми се вижда също доста изправено най-легналото му положение ...
Гери, вие седите ли вече или въпреки че не седи Сами ака на ръце държан?

# 548
  • София
gal_ia, можеш да я слагаш на стола без проблеми на полегнала облегалка.
Още не стои въпреки, че е доста стабилен. Аз го държа и подканвам като ужким се напъвам, за да му покажа какво трябва да прави.  Wink

# 549
Само ме притеснява как ще си набавя всичко необходимо.Твоето детенце взимаше ли нещо допълнително(витамини или добавки)?
То наддаването също е относително, ако е жизнено, здраво и весело бебче, е ок...
Не съм давала нищо допълнително. Кърмех го, но и АМ също са с достатъчно витамини и пр. та не мисля, че има нужда от допълнително. На една година изследванията му бяха идеални.

GERY80 , навън е като с кученцата- в пликче и изхвърляш в кофата. Макар да имам познати които караха гърне в коликата си...

# 550
Здравейте девойки - записвам се след голямото пътуване. Като цяло добре беше, малката беше толкова изморена, буквално заспиваше по ръцете ни. Отмъсти си за мъчението будене на всеки час и почти никакво спане. Няма как де - ще има адаптация.

От няколко дена й давам Дентокинд за венците с лъжичка и с доста голям интерес гледа лъжичката. Иска да я хваща, а като я поднеса до устата самичка си я отваря. Та съм решила, след като се адаптира с часовата разлика, почваме и ние със захранването.

Тук жегата е безмилостна с доста влажен въздух - днес беше 35 градуса в 11 часа...

# 551
  • София
Здравейте!
Вчера Сами за сефте ака на вън, като му подложих вече ползвания памперс.  Grinning Много съм доволна от 6 дни не съм мила омазано дупе.
За сега не мисля да мъкна гърне.
Светулке, супер, че сте пътували добре и бързо адаптиране.

# 552
Може ли някой да ми каже как да ви намеря във ФБ. Мерси Simple Smile

# 553
Здравейте, не съм разглеждала раници, защото се надявам в седналия кош да седи и да гледа...на 27-ми сме на ортопед, ще питам кога да го слагам да седи, той скоро става на 6 месеца...
Гери, как знаеш кога му се ака на детето, че да го слагаш на гърне, седи ли вече...
И друго- вие ползвате ли някакви схеми на захранване, не е ли хубаво да се знае кога се въвежда каша, кога глутен, и тннн
аз мисля да следвам една схема на Маги Пашова, но може леко да избързвам, че тя е доста бавна...но пък закъде да бързаме Simple Smile

# 554
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
извинете ме за нахълтването.
надявам се, че някой може да помогне  Peace

http://vchas.net/266169/?ref=shodni

Общи условия

Активация на акаунт