Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 231
  • 664
  •   1
Отговори
# 615
  • София
icherry, как е малката?

Да споделя, че Сами от няколко дни си изучава ръката. Гледа я с голям интерес, свива и изправя пръстите. Много е сладък.  Heart Eyes Днес не си забравих раницата  Simple Smile и като го видях, че му се доспива го сложих. С една приятелка си говорехме и като го поглеждам след няколко минути нашия заспал.  Simple Smile

# 616
  • Варна
Момичета, кажете моля колко памперса ви отиват на седмица?Трябва да се запася за 2 седмици и не знам колко да взема. С многократните пелени е различно, а сега не ми се пере....
Аз ги смятам брой дни х брой хранения х 2(за всеки случай). Ние също сме с многократни, но имай предвид, че еднократните събират повече пишу... Т.е. ако не е акала, спокойно мога да сменям преди всяко ядене. Откакто захраних стабилно обаче, Ралица ака по 4-5 пъти на ден. Това дали е нормално...  newsm78
Та така - примерно 10 дневна почивка... 10х5х2=100бр. Вероятно ще ти останат поне 25, ама по-добре да имаш, отколкото да се чудиш къде да търсиш.

# 617
  • Стара Загора / Пловдив
Гери,мерси,че питаш. Нещо е много крива,още я мъчат, макар да сме спрели кашите. Педито каза,че за 10дни трябва да се изчисти организма Sad Доста ще изостанем със захранването..дано не е много късно

# 618
  • София
icherry, ех, милата!  Hug Дано по-бързо се успокои. Тя сега само на мляко ли е? Не е чак толкова фатално, че ще се забави захранването. А и в случая е важно детето да е добре.

# 619
  • Варна
Аз съм от Варна и пазарувам от една бебе-борса до нас, но мисля, че и в ДМ продаваха каши на Слънчо...

И там проверявах, но имаха само смесени Слънчо. Нямаха чиста оризова.
И аз днес проверих в ДМ... Вярно им е много беден избора на безмлечни и безглутенови. Ще търся къде другаде ги има. Ще проверя в Метро...
Дописвам се... Намерих в Кауфланд царевично-оризова с банан и праскова. Без мляко и без глутен. Провери и там.

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 21:09 от HappyKali

# 620
  • Стара Загора / Пловдив
На кърма сме и дохранваме с Хумана Антиколик(а то и трудно се намира,пък е и скъпичко),но няма как. Изкупих всички кутии,когато го намерих.
А какво ще ме посъветвате- на сгъвката на вратлето и се появиха като лишейчета,а винаги слагам пудра,но уви...имам кремче на Ла Рош Посай за раздразнена кожа,но мога ли да го слагам точно там,където кожата не диша

# 621
  • София
icherry, как сте? За лешейчето питай ЛЛ или дерматолог.
Сами пък вдигна 38Т от нищото. Стискайте палци на е лека нощна и да е от зъби. (въпреки, че венците не са подути).

# 622
Ей изпуснах ви няколко дена...

GERY8, как мина нощта?

icherry, оправиха ли се лишеите?

Малката продължава да си се захранва, все още нямаме заместено ядене. Само 1 път ми е изяла 120 гр храна на обяд, през останалото време хапва около 50-60 и после си иска да суче.

Slavy, реши ли проблема с пелените? И ние се подготвяме за пътуване 9 дена. Най-вероятно и аз ще се запасявам яко, а пък ако не стигнат, ще купувам на място.

Поздрави на всички

# 623
  • София
Здравейте, момичета! Simple Smile
Светулке,  Hug Сами от вчера на обяд не е вдигал Т, а предишните дни стигна до 39,3. Гърлото му е червено и ЛЛ каза да давам вит.С. Давам и биогая и оксилококциум.
Вчера бяхме на консултация и на 6 месеца и половина и 6715гр. 64см. ЛЛ е доволна. Пишката му беше позалепнала, ама вчера сутринта при смяната на сутрешния памперс я оправих. Питах ЛЛ защо така се беше сраснала при положение, че му беше забелена и тя каза, че до 2г. периодично при къпането да му я подръпвам, за да не срасне пак. Мисля в седмицата по 1-2 пъти да го правя. За екографа ни прати в  14-та поликлиника.
Понеже кабинета на ЛЛ е в Токуда вчера дадохме кръв и урина. Много съм доволна, защото се изпишка в контейнера в тоалетната на болницата и плака само при боцкане.
 В близките 2седмици почти не съм въвела нови неща, но днес за първи път ще предложа броколи. Вчера сварих на пара, ама стана доста и го замръзих във формички от лед, да си съхраня за друг път.
Сами нали спи на спалнята, снощи ми направи впечатление, че спа плътно до мен (не можех да мръдна) зачудих се дали му беше хладно или съвсем се вкопчи в мен. Като изляза от стаята независимо кой остава при него започва да мрънка и после като ме види дори след 5 минути е голяма радост и като го гушна още във въздуха е спрял. Crazy

В Лидл другата седмица ще има промоция на памперси и пюрета. Ще има и есенни дрешки.

# 624
Радвам се че е по-добре. Аз предложих броколи преди 2 дни в комбо с картоф. Много й хареса на Симона и между другото доста й помага с изхождането - само че оцветява малко зелено, да не се стряскаш.

Ние след 4 дена ставаме на 6 месеца и е 7.172 кг и 69.8 см

# 625
  • Елин Пелин
Майчета, здравейте! newsm03 С две думи за въведение - Божидар е роден на 17.02.2016. Сладкиш голям! Хапва вече някои зеленчуци и каши. Та въпроса ми към вас е дали приготвяте пюре от кейл, аз тази сутрин опитах но се получиха при пасирането много жилки, въпреки че махнах голямата жила по средата. Извинявам се ако сте го коментирали, просто в момента нямам много време да чета. Ще се включа по-активно Wink Чакам вашите съвети за кейла!!! smile3503

# 626
  • Варна
Даже не знам какво е кейл...  Rolling Eyes

# 627
  • Елин Пелин
HappyKali -

"Пюре от зеленолистни

Зеленолистните зеленчуци (спанак, лапад, киселец, лобода и др) са много богати на полезни вещества, но съдържат оксилати, които блокират усвояването на желязо и на калций, и са трудно смилаеми за деликатното бебешко коремче. Затова е препоръчително почти до навършване на 2 години да ги подлагате на топлинна обработка. Най-добре е да ги сложите в уред за готвене на пара за 3 до 5 минути или леко да ги сотирате в малко гхи.

Отскоро в България може да се намери и кейл. Това уникално зеленолистно растение е изключително богато на нютриенти, а освен това в 1 чаша кейл има само 2 мг оксилати. За сравнение в чаша спанак има 656 мг оксилати по данни на Медицинския факултет на Харвардския университет. Така че, ако ви попадне кейл, непременно го включете в менюто на бебето си.

Предлагам ви няколко приятни комбинации от пюрета със зеленолистни:

Кейл с жълтък и авокадо (7+ месеца)

• 3–4 листа кейл

• 1 сварен жълтък

• 1/4авокадо

Почистете листата кейл от дръжките и ликото и ги накъсайте на малки парчета. Поставете в уред за приготвяне на пара за 5 минути или във вряща вода за 3 минути. Пюрирайте заедно с жълтъка и авокадото. При необходимост разредете с кърма/адаптирано мляко или 2–3 лъжици от водата, в която е приготвен кейлът." От книгата "По-здрави бебета"

# 628
  • София
Момичета, благодаря за съветите! Заредих се с около 100-тина памперса и мисля, че ще ми останат. Критични бяха първите 5 дни, защото бяхме в едно селце в Родопите - Вишнево, което си е направо в средата на нищото. Вече доста безлюдно. Бяхме в едно хотелче с басейн и си починах на 100%. Само аз три деца и щурците. Каката и моя големия бяха оставени да се плискат колкото си искат, а ние с бебок си пиехме кафенце и млекценце и ги наблюдавахме. Тишина, спокойствие, просто рай. Сега при дядо продължаваме да си почиваме.

Гери, радвам се че Сами е добре и бързо се е разминало!

Ленииии, добре дошла. Аз също не знам какво е това Simple Smile Ние доста изоставаме със захранването.

icherry, как сте?

# 629
Здравейте, мами Simple Smile

GERY80 и icherry, как са ви дечицата??? Дано всичко е преминало!!!
GERY80, добре че вметна за Lidl!!! Много благодаря, тъкмо се чудех от къде да търся дрешки. А пробвала ли си памперсите им? Или някой ако има отзиви да каже, моля!!! За сега съм с Premium Pampers, но да ви призная не съм и пробвала други.
Павчо на 19.02 ще стане на 6м и във вторник сме на консултация. Притеснява ме взимането на кръв и урината /пишкането в колекторчето/. Аз колабирам само като погледна игла, пък като видя как боцкат детето...не знам. Има ли нещо страшно?  newsm45 newsm47

Общи условия

Активация на акаунт