Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 233
  • 664
  •   1
Отговори
# 600
А после като заспи буди ли се?

Не, до сутринта към 6:00 не се буди.

Плуването къде е?Много се заинтригувах Wink

http://pluvanesbebe.bg/bg/
На различни басейни е. Аз ще я водя в събота на басейна World Class. Че искаме да ходим и с татко й, а той през седмицата е на работа.

# 601
  • Варна
olya.p, има оризова каша на Слънчо и я продават почти навсякъде. Ралицата не я прие с ентусиазъм, но я смесвам с банан и така я яде.

# 602
olya.p, има оризова каша на Слънчо и я продават почти навсякъде. Ралицата не я прие с ентусиазъм, но я смесвам с банан и така я яде.

Ще ми кажеш ли за конкретни магазини, защото около нас всички съм проверила и не намирам. Sad
Аз живея до Орлов мост

# 603
  • София
Започвам да правя и списък за катуна дето ще помъкнем към морето за тия две седмици и направо ми се плаче как ще се поберем в колата. колички, столче, шезлонг и всичко останало - веселба.. Мисля, поне корито от там да си купим, че и то малко в повече ще ми дойде.
 нещо?

Новодошла, ние също заминаваме за две седмици и мисля да взема само количка и столчето за колата. Столчето ще го използвам и за хранене, а количката за всичко останало. С баткото на 1 година използвахме басейна за плажа и за корито, като бяхме на море. Малкия често го къпя още под душа и за това къпането не го мисля. Друг вариант е да вземеш нещо под наем - шезлонг, корито, на място вместо да мъкнете всичко. Аз си мисля, че ми трябва каравана за да ми стигне мястото като тръгваме на някъде. Ние ще ходим при нашите, но за 4-5 дни ще ходим на хотел с басейн. Ще взема и племенницата и ще ми е весело с три деца.

При нас няма никакъв режим, нито за хранене, нито за спане Simple Smile Когато иска яде, когато иска спи, но вече спи все по-малко. Обаче си хапва зеленчуково пюре и мисля да забавя малко месото. Вчера дадох круша и се хареса. Мисля да вкарам още някой зеленчук и да започвам оризова каша. Имам усещането, че из магазините само храни на хипп има в изобилие, други марки съвсем малко. Само ХИТ-а ми е далече и не мога да ида. Едно време там имаше голямо разнообразие от марки.

# 604
  • София
Да, за съжаление почти навсякъде наблягат на Хип.

# 605
Здравейте! Нещо ви изпуснах!  Grinning

Адаш, и аз много се радвам за тоалетната. За 18 дни е акал 4 пъти в памперса, а всеки път когато го издържам  пишка. Задължително сутрин след събуждане пишка и ака, след това като го видя, че пръцка или се напъва тичаме до тоалетната и вечер преди баня пак задължително го държа да се изпишка, защото иначе го прави в коритото.

Мисля, че на 5 1/2 е рано за месо ... малки са ... Като си помисля, че каката тепърва започнах да я захранвам на 6м., със Сами започнахме на 5м., но до 7м. мисля да не вкарвам месо.
Режим нямаме - сутрин се буди различно между 7:30 - 9ч. суче, преди обяд плод, зависи кога заспи зеленчуковото пюре го давам м/у 12-3ч. Ако е ял малко на обяд му давам остатъка по-късно. После пак суче и преди заспиване също, а през нощта (особено последните нощи)  суче доста често.
..
А за тези бебоци, дето не искат да хапват повечко, мисля, че не трябва да го мислите толкова. Големия ми син никога не съм го карала насила да яде - колкото иска - още от бебе. И си изградихме много добър хранителен режим, ядеше когато огладнееше и като по-голям дори сам си казваше когато е гладен.
За сега максимума ни е малко бурканче от 125гр.  Simple Smile

Не мога да се добера до компютъра.
Гери, пробвах го със зеленчуков микс с пилешко на Holle, изяде го всичкото - е, разбира се, като всяка нова храна имаше малко съпротива. Много съм раздвоена за тези мисни пюрета. А, за количеството - 125гр, дохранваш ли с кърма?
Благородно завиждам на кърмещите майки. Аз имах малкото щастие от два месеца и то на смесено хранене.  В най-добрия случай сучеше 3 пъти на ден и естествено дохранвах с АМ. 

От месец насам следобедните часове реве та се къса, не всеки ден, но да кажем през ден-два. Вчера ми дойде на ум, че може да са колики от домашните пюрета, които му давам. Аз ги редувам - купешко, домашно и така. Уж му правя от сезонни зеленчуци, но не знам. Та, вчера и днес е на купешко, е пак рева... не знам. Лигави се като кученце, освен да са зъбите... Давам Дентокинд.. Не знам, чудя се дали да не го заведа до педиатърката..

# 606
  • Варна

Ще ми кажеш ли за конкретни магазини, защото около нас всички съм проверила и не намирам. Sad
Аз живея до Орлов мост
Аз съм от Варна и пазарувам от една бебе-борса до нас, но мисля, че и в ДМ продаваха каши на Слънчо...

# 607
Аз съм от Варна и пазарувам от една бебе-борса до нас, но мисля, че и в ДМ продаваха каши на Слънчо...

И там проверявах, но имаха само смесени Слънчо. Нямаха чиста оризова.

# 608
  • Стара Загора / Пловдив
Мами,чета и ви се радвам как си папкат бебоците ви. Ние понеже се свивахме още от колики вечер ,педито препоръча да почнем с каши. Първите дни с оризовата каша нямахме проблеми,докато не изпапка 90гр,от тогава рев и денем и нощем. Реших,че аз съм си хапнала нещо кофти,но днес пробвахме елда и пак не спим цяла нощ.. Какви са тези колики още?
Кога ще се захраним така ..никак не ми е ясно. Ако някоя мама може да даде съвет ще съм благодарна много.
P.s.и също от тогава не сме ачкали Sad

# 609
При мен като плачеше малката толкова много и не ходи до тоалетна беше защото е била гладна.

# 610
  • София
icherry, кашата по кое време на деня я даваш? Коликите от никакви капки ли не се повлияват? Знам ли защо не отидете на гастроендокринолог?
Гери, да кърмим се след пюрето, но не веднага. За момента така се приспива и като тръгнем да лягаме суче.

Е, голям зор със заспиването ... Излезнахме привечер в градинката и забравих раницата в къщи. Голямо мрънкане и не можа да заспи ...

# 611
  • Стара Загора / Пловдив
Почнахме ги на обяд,...та ни държи до 2 посред нощ. Сега педито ни каза да ги спрем за 10-14 дни и да видим дали ще отшумят. Днес не съм давала нищо,пък да видим...

# 612
  • София
Момичета, кажете моля колко памперса ви отиват на седмица?Трябва да се запася за 2 седмици и не знам колко да взема. С многократните пелени е различно, а сега не ми се пере....

# 613
Момичета, кажете моля колко памперса ви отиват на седмица?Трябва да се запася за 2 седмици и не знам колко да взема. С многократните пелени е различно, а сега не ми се пере....

Ми брой ги поне по 6 на ден.. Аз за две седмици ще си взема един голям пакет на Памперс премиум 3, те са май 62 броя и като свърши ще си купя от морето още един..

# 614
  • Свищов
На мен един пакет Пуфис 4-ка от 58 броя ми отива за 10-тина дни. Някои дни като ака повече - 7-8, някои дни по-малко, но 6 на ден май е оптималното.

Общи условия

Активация на акаунт