Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 296
  • 664
  •   1
Отговори
# 60
# 61
С връщането на храна с баткото много се бях напатила.....имаше рефлукс до една година.Педито все казваше ,че ще го изръсте и цяла година се мъчихме.Най-накрая ни прати на гастроентеролог и за 2 седмици лечение всичко отмина.Доктора каза ,че стане ли на 2 месеца бебето не трябва да се чака.Рефлукса е на фонтан ако връща мляко бебето.Има специални възглавници за такива бебета,които поддържат наклон от 45 градуса.Може и проста да се повдигне матрачето и количката,за да се предотврати връщане на храна.

# 62
С киселото мляко не съм имала проблем но в болницата казаха,че може да има проблем и не-трябва да се прекалява.1/2 кофичка е о.к.

# 63
Gery, храня го , защото е гладен, ...и е лаком май, не знам дали преяжда, но ако го спра....почва да плаче.
Утре ще ходим за ваксината, ще покажа петънцата на главата. А и едното ни око е още с гурели. Капах капки и не се оправи.не знам вече

# 64
  • София
evianna, голям гладник е, пу-пу  Grinning И малкия има гурелчета и на двете очи. Мъчих го само с почистване и масаж, че са запушени слъзните каналчета ама не става и от консултацията слагаме капки и сега е по-добре. И каката имаше запушен канал на едното око ..... много е неприятно.
sembia, във болницата нищо не ни казаха, ама явно му се отразява зле на коремчето.

Днес е едим малък кошмар ... от 8ч. до 17:30 сумарно е спал 1,5часа ....

# 65
Моята принцеса нещо много ми сумти. Впръсквам и Тетрисал. Няма сополи, но има пипита. Вие с какво ги издърпване? Купих си онзи уред, който прави вакум, но не става с него.

# 66
Аз само физиологичен разтвор слагам.Не аспирирам,неантоложката като се роди бебето ми каза ,че ако почна ще трябва после да го правя често.Но съм чувала,че тези за прахосмукачката вършели работа.

# 67
  • Варна
Аз само физиологичен разтвор слагам.Не аспирирам,неантоложката като се роди бебето ми каза ,че ако почна ще трябва после да го правя често.Но съм чувала,че тези за прахосмукачката вършели работа.
И тези с изсмукване с уста вършат, ама рядко го ползвам. Само ако имам съмнения, че има нещо навътре и не мога да го стигна с клечка за уши... Иначе пипитата ги чистим само с клечки за уши с протектор, бебешки демек.

# 68
И аз ги чистя с клечки за уши бебешки, но пак сумти, а нищо не виждам в нослето. Интересното е, че като спи не сумти. Само като е будна се чува. newsm78

# 69
  • ruse
Ох как ги чистите с клечки за уши аз не мога изобщо да янавра там тази клечка никакъв шанс даже и от наще клечки не стават много са ни дебели.А защо не е хубаво да се дърпат с аспиратор?

# 70
  • Варна
Ох как ги чистите с клечки за уши аз не мога изобщо да янавра там тази клечка никакъв шанс даже и от наще клечки не стават много са ни дебели.А защо не е хубаво да се дърпат с аспиратор?
Бебешките клечки са по-тънки. Макар че веднъж купих едни от ДМ и те са по-дебели. Не стават за носа. Ползваме ги само за ушите да чистим.
Не знам за аспиратора защо е вредно. Но така или иначе засега да чукна на дърво, не е имало толкова сополи чак за аспиратор.

# 71
И аз ги чистя с клечки за уши бебешки, но пак сумти, а нищо не виждам в нослето. Интересното е, че като спи не сумти. Само като е будна се чува. newsm78

Мишо също сумти и педиатърката ни обясни, че е свързано с рефлукса. Каза преди всяко ядене да му слагам физиологичен разтвор в носа.

# 72
  • гр.Бургас
Не знам защо не се препоръчва използването на аспиратор,но мога да ви споделя защо аз не ползвам.Тъй като и ние сме от яко сумтящите си купих такъв за дърпане с уста,тези за прахосмукачката са ми страшни.Аз почиствам преди всяко хранене със стеримар или  някакви дозички(редувам ги) и после дърпам,но като яде  и после повръща.Спрях да дърпам -спря да повръща,и сега само с клечка обира "златните пирамиди" както ги нарича баткото  #Crazy  Laughing

# 73
  • София
Моя сладур и той сумти. Много се дразня, обаче само капя с физиологичен р-р. Преди околко 6 години на ена от лекциите в Щерев ни казаха, че до края втория месец в нослето само се капва р-р и не се пипа, защото е много нежно и чуствително и може да се нарани. За това до сега с клечка за уши бъркам много рядко. Този път раждах в Токуда, там всяка сутрин почистваха нослетата с физиологичен разтвор и чистеха с клечка за уши. Казаха да го правим и ние. Преди време попаднах на една статия, в която обясняваха че бъркането в носа с клечки за уши може да доведе до стрептококова инфекция. Тогава спрях да чистя носа на баткото с клечки за уши. Имам аспиратор за нос и съм го ползвала доста, обаче сменихме прахосмукачката и сега сме с един дзвер, който на себе си не бих пуснала. Та така има различни мнения, всеки ще си прецени какво ще прави.

Гери, аз не съм забелязала да имаме проблеми от киселото мляко. Хапвам си по един буркан, около 800 грама всеки ден.

Аз все още се притеснявам да кърмя на вън и се прибирам, за да го нахраня или нося изцедена кърма в шише. По-късно след обяд и вечер започна много да ми намалява кърмата, за това гледам да изцеждам през деня, за да храня вечер. Нещо не си дояжда моя младеж, тоя месец пак му се очертават 600 грама да наддаде. Което не е много малко, но явно е недостатъчно, дори според една приятелка кандидат консултантка по кърмене. Заради тези вечерни драми си мечтая да започна захранването, но поне да направи 4 месеца. Първото хранене, което ще заменя ще р вечерното Simple Smile

# 74
  • София
И аз за сега чистя носа само с физиологичен разтвор и рядко с клечка. Таткото вчера взе аспиратор за прахосмукачка и дано скоро не се налага да го ползваме.  Wink
На мен ми се струва, че от едната гърда не винаги иска да се храни ... и се чудя защо ли?

Общи условия

Активация на акаунт