Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 359
  • 664
  •   1
Отговори
# 105
Iv_Et, може да ака по-рядко от капките- синът ми навремето беше така от инфакол- ако в капките има симетикон имат такъв ефект върху някои бебета. Ако се измъчва от това по-нарядко акане може би да ги смениш?

За потенето Софи засега не се поти , но батко и навремето се потеше много докато сучеше. Даже се бях притеснила, но педиатърката ми обясни, че като суче се изморява и затова се поти.

# 106
  • Варна
Вие как сте в това отношение ? newsm78
Супер. С многократни сме.
здрасти, дали ще е удобно, ако ми дадеш малко информация за многократните пелени? Марка, подложка и от къде ги купуваш, че напоследък се замислям да минавам на такива. Веднъж ми се подсече и предполагам, че не е само от жегата, но  и от памперсите, които не са памучни....
Предварително благодаря за отговора! Grinning
Ами много ще ми е трудно да дам кратка информация, че то направо си цяла наука. Аз бая четох още докато бях бременна и честно казано, нищо не разбрах. Накрая си поръчах от този сайт пробния пакет: http://www.peleni.bg/ Да ти кажа, струва си цената на услугата. Плащаш и ползваш 10 дена, като през това време можеш да пробваш всички видове, да комбинираш с различни подложки и така да решиш кое е най-удобно и удачно за теб и твоето бебе. След като ми се изясни какво предпочитам аз, се включих в една Фейсбук група за многократните пелени. От там си накупих няколко бройки от момичета на доста прилични цени, че в този сайт цените са си доста високи. И от сайта си купих две, ама бяха на промоция. Видях, че в Амазон се продават пък на супер оферта, обаче на мен не ми се чакаше да дойдат от там... Та така, варианти много...
Каквото и да те съветват приятели и познати, всичко е индивидуално и въпрос на вкус. В този пакет има всички основни видове пелени и така добиваш реална представа.
Ако те интересува нещо конкретно, питай.
Замислих се колко ли ще е удобно с тези многократни гащи ?  newsm78
На нас ни трябват поне 5 чифта, че мацката доста ачка и пика  Heart Eyes Да няма да пера през 1 час гащи  Mr. Green
Не знам  newsm78
Оооо, mierin, пет чифта са крайно недостатъчно. Не можеш да се оправиш с пет чифта. Аз имам 14 чифта и са ми точно. Пера през ден (това е максимума време, през което можеш да ги държиш в кофа и да не се вмиришат). Обаче аз имам и сушилня, т.е. след пране, почти веднага са готови за ползване. Ако нямаш сушилня, си трябват поне 20 чифта или поне 12-14 броя тип "джоб", а повече бройки подложки, защото подложките съхнат по-бавно...

# 107
  • София
С каката бях мераклийка да ползвам такива пелени. Взех едни гащи и няколко пелени, (вярно не са съвсем същите като тези от линка) но това не са моите пелени ...  Wink Бързо се отказах.  Whistling

# 108
И аз не ромня дали съм цопнала с двата крака.... Simple Smile Wink

# 109
  • СОФИЯ
Кали точно това си направих сметка, че ще ми трябват повече но явно бройката не съм улучила  Heart Eyes
Нямам сушилня но лятото не е проблем бързо съхнат навън но зимата ще е проблем. Но това не е най важното, важното е да преценя дали ще ми е удобно с тях или не.

Ох днес бяхме на имен ден и Алекс за първи път беше на заведение  Heart Eyes Всички много и се радваха но тя като влязохме се кротна и заспа и това е е положението  Joy събуди се, нахраних я и пак заспа  Heart Eyes Blush
Вие водихте ли вече бебковците навън на заведение например или на гости ? ММ си прави устата да я водя при свекърва ми но още не съм съгласна  Naughty Но там нещата са други  Mr. Green

# 110
Аз да се вкл. ние ходихме в страната при родата на ММ. А и на пицария на ЧРД на племеника ми. Днес пак ще ходим пак до Благоевград. Кротува си, когато я държиш, за да види всичко, на свещичките най- много се радваше.

# 111
Здравейте мами. Благодаря за отговорите ви. Реших проблема с плача с много гушкане и спане при нас с ММ. Момичета бебка е на 2 месеца, но е родена един месец по рано. Много ме притеснява дали се развива добре. Към момента продължаво да спи доста. След нахранване будува по час и половина два. Не си задържа погледа дълго време на едно място. Казва често агу и гу когато иска тя. Не проявява интерес към играчки и дрънкалки и не се мъчи да хваща. Все още ръчичкште са свити в юмручета. Държи си главичката изправена, но още не е стабилна. Споделете при вас как е. Ние сме на АМ изцяло. Храним се 5_-6 пъти на ден по 120 мл. вода и 4 л. АМ. Много често не ги изяжда и остава. Споделети как се развиват вашите бебчета.

# 112
Ние сега се опитваме по 150 мл да ядем. Изяжда ги, но после понакога връща малко. Има интерес към играчки и дрънкалки. Опитва се да ги лови, т.е. хваща. Много иска да й се гжвори. Тя отвръща с "гу", "ги", "аги", и какво ли още не. Усеща, когато е сама в стаята и започва да писка.
Мен друго ме притеснява.... главичката й от едната страна е по-изпъквала. Това дали е проблем? Дали ще окаже влияние вълху умственото развитие на детето? Или просто щи е с крива глава. Знам, че не сте специалисти, ама да споделя. притесненията си.

# 113
  • СОФИЯ
Мен друго ме притеснява.... главичката й от едната страна е по-изпъквала. Това дали е проблем? Дали ще окаже влияние вълху умственото развитие на детето? Или просто щи е с крива глава. Знам, че не сте специалисти, ама да споделя. притесненията си.
Няма проблем според мен в това отношение  Peace Не се притеснявай. Обръщай я да лежи на другата страна повече. На мен педито ми беше казала като родих да я слагам еднакво и на двете страни.

# 114
Относно развитието, Мишо вече отваря юмручета, заглежда се по всичко, обича да му се пее и вече се усмихва широко, но иначе не съм го чувала да вика гу или нещо друго от рев и тук-таме някое възклицание с гласни.. Не мога да му уцеля режима за да го слагам по-често по корем. Слез като се наяде е буден и спокоен, но тогава може да почне да връща храна, а после заспива и се буди гладен с рев, та не можем да попълним норматива - докторката каза, че трябва общо половин час за целия ден да прекарва по корем. С масажите - същата работа. Забелязвам, че по-рядко реве от колики, само когато има проблем с акането. За кривата глава и ние бяхме така, защото все гледаше към нас от креватчето, явно по звука се ориентират още от много малки и аз обърнах кошарката, сега дори забелязах, че се е пооправила. За храната не мога да преценя колко яде, защото е само на кърма, но през нощта вече понякога спи по 4 часа и половина. Свалих си едно приложение за телефона, според което засега развитието ни е ок. Важното е да са живи и здрави бебоците, пък сега кога точно започват да правят разни неща предполагам си е индивидуално.

# 115
  • Свищов
Би ли казала кое е приложението?

# 116
  • СОФИЯ

Да и на мен ще ми е интересно да го имам  Heart Eyes Hug

# 117
  • СОФИЯ
Да ви почерпим днес ставаме на 3 месеца  newsm38 party023 cook Gift newsm67 bigdance2

# 118
Да ви почерпим днес ставаме на 3 месеца  newsm38 party023 cook Gift newsm67 bigdance2

Йей, честито! да сте живи и здрави! Много да те радва и да има късмет!

# 119

Казва се BabySparks

Общи условия

Активация на акаунт