Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 367
  • 664
  •   1
Отговори
# 120
  • СОФИЯ
novodoshla благодаря миличка  Heart Eyes bouquet

# 121
  • София
Здравейте, момичета!
Миналата седмица бяхме на консултация. Бебо е качил 450 гр и е пораснал с 2 см.Като цяло е + 2.500 кг и + 10 см.  Педи иска да му давам АМ, но все още удържам фронта. Цедя като луда, но цикъла ми дойде и кърмата ми секна здраво. Мисля да си взема ел. помпа на медела, поне да е по-лесно и да ми отнема по-малко време.
anastasia_81, в коя седмица е родена? Недоносена ли е? Има фондация, която дава много инфо и помага за недоносните деца (http://www.premature-bg.com/). Познавам лично едната от организаторките, тя мина през този проблем и за това учредиха фондацията, за да могат да помагат на други родители. За развитието какво да кажа, децата са различни и е трудно да ги сравним. Моя вече е на 3 месеца, не може и дума да става за сравнение с 2 месечно бебче. Разликата на тази възраст е огромна. За свитото юмруче прави нещо като упражнение - минаваш с твоето пръстче по кокалчетата, тогава бебо изправя пръстчета. Това ми е по спомен от баткото. Той много късно разтвори пръстчета. Рано е още за хващане, не се тревожи. Към играчките скоро ще прояви интерес, сигурна съм Simple Smile За яденето колкото иска, поне ние сме на този принцип.

TODICHKA11, аз тези дни оглеждам главата на моя и се чудя крива ли е или не. Той я държи повече на едната страна. Това дойде от кърменето. Гледам да го оставям и на другата страна, но не винаги се получава.

Аз съм голяма фенка на многократните пелени. Едни белички, мекички... Купих си още в средата на бременността. Дебна на разпродажба и намаления от Англия. Една приятелка и тя ми даде малко. Започнах да ги ползвам от миналата седмица. Изчаквах да стане по-топло, защото нямам сушилня и исках да мине първоначалния стрес след раждането. Още се орентирам за някои неща. Напълно подкрепям мнението на HappyKali, че е най-добре да се вземе тестов пакет, за да се видят всички възможности. като цяло не мисля, че ще ми излезне по-евтино, но ми харесва идеята за многократната употреба.

# 122
  • Варна
като цяло не мисля, че ще ми излезне по-евтино, но ми харесва идеята за многократната употреба.
Само виж колко струва един пакет памперси и сметни грубо за колко време ще ти стигне. Бързо ще изчислиш за колко време многократните пелени ще си избият парите, колкото и пари да си дала за тях...
Аз съм дала около 150 лв. (но признавам, че и на мен ми подариха осем "джоба") и тези пари са "избити" отдавна...

# 123
Момичета, последните два дена Мишо много почна да се лигави, пъха си постоянно ръцете в устата, започвам да се чудя дали не са зъби, знам, че е рано, той е само на 2 месеца и 10 дни, но нямам друго обяснение за лигавенето, а е очевадно.. Някой друг забелязвал ли е нещо подобно..

# 124
  • Варна
Момичета, последните два дена Мишо много почна да се лигави, пъха си постоянно ръцете в устата, започвам да се чудя дали не са зъби, знам, че е рано, той е само на 2 месеца и 10 дни, но нямам друго обяснение за лигавенето, а е очевадно.. Някой друг забелязвал ли е нещо подобно..
Всички сме така. И във Фейсбук групата го обсъждахме. Рано е за зъби, но явно вътрешно започват да си поправят път зародишите и се лигавят много. Ралица даже я преобличам понякога, че си мокри бодитата около врата и ме е страх да не настине.

# 125
  • гр.Бургас
Лигавниче тип Бандана върши чудна работа за лигавенето.Хем като аксесоар,хем попива да мокрят дрешките Simple Smile

# 126
  • София
като цяло не мисля, че ще ми излезне по-евтино, но ми харесва идеята за многократната употреба.
Само виж колко струва един пакет памперси и сметни грубо за колко време ще ти стигне. Бързо ще изчислиш за колко време многократните пелени ще си избият парите, колкото и пари да си дала за тях...
Аз съм дала около 150 лв. (но признавам, че и на мен ми подариха осем "джоба") и тези пари са "избити" отдавна...
HappyKali, как се побра в 150 лв? Супер си! На мен само 7-те FuzziBunz ми излезнаха към 100 лв. После си купих и LittleBloom десетина бройки, допълнително подложки, еднократни ленти. Покрай фейс групата се запалих и по tots bots, взех си само 2, едната от които е за през нощта. Така ми се насабраха доста. Вземам One size, обаче като ги гледам бънзитата не са толкова големи и в един не много далечен момент ще станат малки. Има си и занимавка покрай прането. Аз отмивам акото, дори направо си я изпирам пелената. Не мога да пусна в пералнята така мръсна. Както и да излезне мисля, че с многократните са по-добре. Избягвам да чета фейс групата, че в някой момент няма да издържа и ще започна да вземам пелени по 40 лв бройката! Simple Smile
Ти по колко подложки слагаш в джоба? Аз слагам две и издържат понякога по 4 часа.

# 127
  • Варна
HappyKali, как се побра в 150 лв? Супер си!
Ами купих си от една девойка от групата китайски джобове + един брой подложка четирислойна по 10 лв./бройката. Оказаха се изключително добри. Имах притеснения, че са китайски, но нямат никакви забележки. Не ми е пропуснала никога такава пелена... Ето ги: 
Скрит текст:
Пак от там си купих непромокаеми гащички за 6 лв. и още един китайски джоб за 4 лв. Подложки също от там на супер цени... От сайта Пелени.бг си поръчах само една пелена и повече консумативи - малко подложки, дезинфектант на Бамбино Мио, едни вълнени топки за сушилнята против наелектризиране..., ей такива неща. И така спестих доста пари. Ама както писах и в предния пост, една приятелка ми подари цели осем джоба на Блубери, които се водят мини и скоро ще ни умалеят, та ще трябва да купя още малко пелени...
Ти по колко подложки слагаш в джоба? Аз слагам две и издържат понякога по 4 часа.
Зависи какви са подложките. Тази четирислойната попива много и не слагам допълнителни подложки. Имам една "всичко в едно" на Бамбино Мио, тя също няма нужда от допълнителна подложка. Комбинацията долни + горни гащи също не ми пропуска никога, но долните гащи на Литъл Ламб са доста обемни и ги слагам само сутрин, когато съм сигурна, че бебка ще заспи веднага след ядене и ще спи до следващото. Иначе все ми се струва, че много й ограничава движенията тази пелена. Другите подложки - конопени, бамбукови и микрофибър, ги комбинирам по две, за да издържат повече...
Акото и аз го "изсипвам" в тоалетната и после запирам на ръка. Ние сме изцяло на АМ и акото й е като на голям човек. Никога не е рядко. Та затова ми е лесно... Гледам, че са съветвали даже да не се запира, ама и на мен ми е гнусно да пусна така в пералнята. Пък и е за две минути работа...

# 128
  • София
Малкия вече отпусна ръчичките и се заглежда по играчки, даже си има предпочитания. Нашата лекарка не е казала нищо за стоенето по корем, но го слагам по малко, защото не му е много приятно. При нас основния проблем си остава заспиването и самото спане. Лапа си също ръцете и се плюнчи ама не много. Главата му беше леко по-сплескана от дясно и лекарката каза задължително да я върта, защото не е хубаво да не е симетрична, ама не уточни защо. Като ходим на консултация ще я питам как е, защото аз не мога да преценя.
Slavy, 450гр. й се струват малко ли, че иска да даваш АМ?

# 129
На нас за лигавенето докторицата каза, че било от коликите. Може би има логика, защото се усеща как събира слюнките в устата и после като, че ги плюе.

# 130
  • СОФИЯ
И ние сме почти постоянно с ръце в устата  ooooh! и няма оправия  Joy

# 131
Вчера лекарката ми каза, че им се развивали слюнчените жлези или нещо подобно и почвали да се слюнчат, но още не знаели, че трябва да преглъщат слюнката. Питах за гладенето на дрешките и за стерилизирането докога трябва да продължава, че като съм сама  през деня и ми е доста трудно, но ми казаха поне до третия месец да продължа... Но пък забравих да питам докога да пие капките против колики, защото мисля, че понамаляват.. Вие спряхте ли ги?

# 132
  • СОФИЯ
Само БИОГАЙА капките давам  Peace Heart Eyes

# 133
Вчера лекарката ми каза, че им се развивали слюнчените жлези или нещо подобно и почвали да се слюнчат, но още не знаели, че трябва да преглъщат слюнката.
И на мен педиатърката това ми обясни, когато синът ми започна да слюнчи яко на 2-3 месеца. Първият зъб излезе на 7 месеца.

Весели празници ви пожелавам! много хубави мигове с малките?
Ще пътувате ли?
Ние мислим да мръднем малко извън София, с приятели Simple Smile

# 134
  • СОФИЯ
Мили мамчета пожелавам ви един прекрасен Великден  Heart Eyes Blush
Весело изкарване на вас и целите ви семейства  bouquet bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт