Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 382
  • 664
  •   1
Отговори
# 300
А вашите бебоци до къде са със сядането.Бибка все се набира да сяда,а май не е добре да я оставям така?Вие какво знаете по въпроса?

# 301
  • София
Ох, надявам се леко да излизат тези зъби, без много лиги, температура и болка.
Май малкия има млечница, има няколко петънца на езика и едно на тебцето. Утре ще взема дактарин да го мажа, че е доста неприятно.

# 302
sembia, моят сладур е почти на 4м, а не ще да стои по коремче, не се обръща, а само на страни се врътка,но до там.
 Момичета, дано минават по-безболезнено и безпроблемно тея зъбки!!!

# 303
Моето малко момиченце е на 3.5 месеца. Не се обръща нито настрани, нито по корем. Единствено се опитва да става. Вчера бяхме на ортопед и за наше щастие е здрава. Ортопеда е категоричен до 6 месеца никакви опити да я слагам дори за малко седнала.

# 304
Здравейте мамита....да попитам малко неприятен въпрос,но се притеснявам....На два пъти забелязвам малка слузеста течност(като сополче) в акото на сина ми...от какво може да е?При някой друг да го има същия проблем ???

# 305
Да при нас има,но лекарите нищо не казват по въпроса.Може да е от млечните храни.При нас май е от киселото мляко.Вече не ям ,а сме и на смесено хранене.

# 306
А вашите бебоци до къде са със сядането.Бибка все се набира да сяда,а май не е добре да я оставям така?Вие какво знаете по въпроса?
Днес бяхме на ортопедичния преглед (малко късно, но както и да е) и лекарят каза да не се правят никакви опити да се вдига детето в седнало положение преди да е станало на 6 месеца. Тя и моята се надига, но не я поощрявам. Без значение, че една друга педиатърка ми беше казала от легнало положение да я надигам като я хвана за ръчичките. Върви разбери кого да слушаш. newsm78

# 307
Да и мен това ме притеснява...доста противоположни мнения.На мен даже ортопедката ми каза и гимнастика да не правим Rolling Eyes

# 308
Без значение, че една друга педиатърка ми беше казала от легнало положение да я надигам като я хвана за ръчичките. Върви разбери кого да слушаш. newsm78

Различни неща са. Не трябва да я слагаш в седнало положение, защото гръбначето й не е укрепнало, но когато е легнала и я хванеш за ръчички да се опитва да се набира - това е за да й заякнат ръчичките и отново за да се научи да си държи главичката изправена. Но не се надига до седнало положение.

# 309
Момичета имам въпрос. Понеже живеем извън България, родителите ми чрез пълномощно извадиха акт за раждане на бебка . Баща ми сега ми прати снимка и виждам че като ЕГН е записано: 164223...
Реших че са объркали, а той ми каза че също е забелязал и е питал и са му казали ,че сега така се записва месец февруари и че всичко е наред. Как е във актовете за раждане на вашите бебоци? Притеснявам се след време да не се окаже проблем това , и ако е объркано да го оправяме сега докато е време.... Мерси предварително  bouquet

# 310
Не, така са новите ЕГН-та. Така са го измислили за да няма дублиране с човек, който е роден на 23.02.1916
16 - годината
42 - месеца (в ЕГН-тата на родените след 2000 г. месеците са от 41-52, съответно януари 41, февруари 42 и т.н.)
деня на раждане и последните 4 цифри.

# 311
Благодаря ти olya bouquet

# 312
Момичета, кажете нещо срещу млечница.

# 313
Здравейте, мами,
Имам следния проблем:
Синът ми е на 3м и 20дни и е изцяло на АМ. От около 1м започна да ми отказва АМ. Още от родилния дом дохранвах с Фризолак. След като прекарахме хрема с бебо, той започна да пропуска хранене, да плюе, да бута с език или в най-добрият случай да яде по 100мл максимум. Преди 10 дни смених млякото, по преценка на педи, с НАН комфортис. Уж закрепи положението, яде по 100-120мл и това до преди два дни, след което отново започва да ми отказва АМ. Вода пие с голяма наслада, залъгалка суче, но шишуто с млякото - бута.
Опитвам се да го излъжа, докато смуче залъгалката слагам шишето с млякото, но като се усети, че съм ги сменила - плюе.
Моля насочете ме в някоя насока...

# 314
  • гр.Бургас
Здравейте, мами,
Имам следния проблем:
Синът ми е на 3м и 20дни и е изцяло на АМ. От около 1м започна да ми отказва АМ. Още от родилния дом дохранвах с Фризолак. След като прекарахме хрема с бебо, той започна да пропуска хранене, да плюе, да бута с език или в най-добрият случай да яде по 100мл максимум. Преди 10 дни смених млякото, по преценка на педи, с НАН комфортис. Уж закрепи положението, яде по 100-120мл и това до преди два дни, след което отново започва да ми отказва АМ. Вода пие с голяма наслада, залъгалка суче, но шишуто с млякото - бута.
Опитвам се да го излъжа, докато смуче залъгалката слагам шишето с млякото, но като се усети, че съм ги сменила - плюе.
Моля насочете ме в някоя насока...
Гери и ние сме така.Моя син е на 4м и 9дни.Сменила съм вече 6 вида млека.Пие ги едно известно време и апочва точно както ти си писал-бута с език,криви се ,гъне се в ръцете ми , а е гладен,но млякото не го иска.Казаха ми,че Бебелана е най-близко до кърмата и взех да го пробвам.Доволна съм ,пие го с охото и без проблем.Пробвах и млякото на ДМ,също се прие добре.Моята педи каза,да сменям докато не уцелим,което му харесва.Иначе няма как.Успех. Hug

Общи условия

Активация на акаунт