Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 349
  • 664
  •   1
Отговори
# 390
  • СОФИЯ
Slavy нямам възможност за по скъпа количка и затова избрах Дизайн Бейби Контеса, много е чаровна  Crazy Писах на няколко семейства който си ги продават в ОЛХ-са и отзивите не бяха лоши. Само дето не е много лека. Устройваме  Hug
И аз съм доста изморена но ако я къпя по рано ще се събужда посред нощ  ooooh! И без това не си лягам преди 23ч  Mr. Green да довърша някой други неща и да догледам някой филм в движение  Mr. Green

# 391
  • СОФИЯ
Днес станахме на 5 месеца да ви почерпя  newsm38 newsm18 newsm18 newsm18
Боже как лети времето  Heart Eyes Не искам толкова бързо да порасне  Heart Eyes

# 392
Миерин, честито! Да ти е живо и здраво бебчето! И аз не искам да минава толкова бързо времето Sad

# 393
  • СОФИЯ
Каринче благодаря ти много  Heart Eyes Heart Eyes Hug

# 394
  • София
Честита месечинка на Александра! Да е жива и здрава!  Grinning

Днес се разхождахме във Борисовата градина и дребчо спа 2ч., което е супер, лошото е, че беше в кенгуруто и сега ме болят краката.

Aylq, как сте?

HappyKali, така е не може да се ограничи и всеки има право да пише, но вчера бях избесняла от 2 поста. А и да ти кажа не ми е приятно хора, които не искат да си комуникират с нас, да влизат и да четат какво пишем и не защото е нещо тайто.

# 395
  • СОФИЯ
Гери  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Това със спането през деня щях да ви питам  newsm78 Алекс през деня спи да кажем на няколко пъти по 15-20 мин  newsm78 че и по малко. Преди си спеше по един, два часа ... или просто защото беше по малка  newsm78

# 396
Аз гледам да я слагам малката да спи веднага след обедното хранене. За да проспи големите жеги. Будя я само за следобедното хранене към 15:30-16:00ч и после пак в леглото. Малко по-трудно заспива след 16:00ч хранене, но ако я повия като пролетно ролце заспива доста бързо....

Притеснявам се само как ще изкараме летните жеги, защото нямаме климатици в нас. Sad
Засега пускам щори от рано сутрин и така цял ден и като спи малката в стаята пускам вентилатор да върти малко въздуха...

# 397
  • СОФИЯ
Притеснявам се само как ще изкараме летните жеги, защото нямаме климатици в нас. Sad
Засега пускам щори от рано сутрин и така цял ден и като спи малката в стаята пускам вентилатор да върти малко въздуха...

И ние сме без климатик  Mr. Green и аз правя същото като теб  Hug

# 398
  • София
Сами спи по три пъти през деня - преди обяд, след обяд заспива към 13-14 и привечер. Продължителноста на съня е много различна.  Wink

Аз гледам да я слагам малката да спи веднага след обедното хранене. За да проспи големите жеги. Будя я само за следобедното хранене към 15:30-16:00ч и после пак в леглото. Малко по-трудно заспива след 16:00ч хранене, но ако я повия като пролетно ролце заспива доста бързо....

Пу-пу, дано продължава да си спинка, ама да питам будна е само преди обяд и привечер ли?

# 399
Здравейте мами, аз имам следната дилема:
захранвам моя син от известно време. Започнахме с тиква, преминахме на тиква с картоф. Днес се чудя какво да му дам, морков, морков с картоф, пащърнак.... дали да е еднокомпонентно или двукомпонентно... някакви предложения? Предварително ви благодаря! Прекрасен ден, макар и в мрачно време Simple Smile

# 400
  • Варна
захранвам моя син от известно време. Започнахме с тиква, преминахме на тиква с картоф. Днес се чудя какво да му дам, морков, морков с картоф, пащърнак.... дали да е еднокомпонентно или двукомпонентно... някакви предложения? Предварително ви благодаря! Прекрасен ден, макар и в мрачно време Simple Smile
... морков, тиквичка, броколи, пащърнак, карфиол... Дали ще е еднокомпонентно или двукомпонентно няма значение. Важното е един от зеленчуците (ако решиш да е двукомпонентно) да е вече даван. Т.е. винаги новият зеленчук трябва да е само един, нязависимо дали ще го дадеш сам или в комбинация с друг - вече даван. Идеята е, ако се прояви алергична реакция, да знаеш точно от какво е...
Аз започнах с картоф. После дадох тиквичка. После известно време давах картоф с тиквичка. Днес за сефте ще дам морков и след няколко дни морков с картоф. Поръчала съм да ми търсят тиква...

# 401
... морков, тиквичка, броколи, пащърнак, карфиол... Дали ще е еднокомпонентно или двукомпонентно няма значение. Важното е един от зеленчуците (ако решиш да е двукомпонентно) да е вече даван. Т.е. винаги новият зеленчук трябва да е само един, нязависимо дали ще го дадеш сам или в комбинация с друг - вече даван. Идеята е, ако се прояви алергична реакция, да знаеш точно от какво е...
Аз започнах с картоф. После дадох тиквичка. После известно време давах картоф с тиквичка. Днес за сефте ще дам морков и след няколко дни морков с картоф. Поръчала съм да ми търсят тиква...

много, много благодаря!  Hug Значи и аз днес и утре ще дам морков пък от други ден ще е морков с картоф.  Grinning

# 402
novodoshla, аз също мога да прескоча до Южния парк. Не ми е много близо, но ако се разберем за една сутрешна разходка ще се напъна малко, качвам се на 73 и идваме.
Ще се радвам, Slavy, когато сметнеш, че ще ти е удобно да се поразходите, просто ми драсни едно съобщение предната вечер и ще се уговорим, аз съм си в София поне до средата на август сигурно : ))
Днес станахме на 5 месеца да ви почерпя  newsm38 newsm18 newsm18 newsm18
Боже как лети времето  Heart Eyes Не искам толкова бързо да порасне  Heart Eyes
Ех, mierin, честито, да е жива и здрава госпожицата и да не ядосва много-много майка си  : )) Въпреки че аз предпочитам да се занимавам с по-големи дечица вече като има някаква комуникация, да си говорим, да си играем.. А за спането и при нас е така, през деня спи на няколко пъти по 15-20 минути...

Завидях iavo, аз ще питам сега на консултацията за захранване, че ще стане точно на 4 месеца и половина, но повечето все умнеят около мен да изчакам поне 6-я месец и сега съм в чудене по въпроса. В тоя ред на мисли, споделете какво казват вашите педиатри по въпроса.

А малкият от два дена и половина не е акал, наложи се преди в четвъртък и петък вечерта само да му дадем по едно шише адаптирано мляко, че ми се налагаше да излизам и явно се запече, сутринта звънях на лекарката и каза ако до довечера не успее да пробвам с термометър в дупето, ако не стане и така лактулоза 5 мл и вече ако до 4 ден не стане да купя някакви бебешки еднократни клизми, но спомена и че може и кърмата да ми е намаляла. Вашите бебоци колко често акат вече?

# 403
  • Варна
Завидях iavo, аз ще питам сега на консултацията за захранване, че ще стане точно на 4 месеца и половина, но повечето все умнеят около мен да изчакам поне 6-я месец и сега съм в чудене по въпроса. В тоя ред на мисли, споделете какво казват вашите педиатри по въпроса.
Да ти кажа честно, колкото педиатри, толкова и мнения. Също така и колкото майки, толкова и мнения.
Аз лично избрах ранното захранване по ред мои си причини. И то не особено ранното, защото има и метод със сокчета след 2-я месец. Изчетох доста за и против, прегледах доста схеми на захранване и избрах моя си вариант. Захранване на 4 и половина месеца със зеленчуци. Чух много мнения да изчакам до 6-я месец, но след като и педиатърката ни даде "зелена светлина", окончателно реших.
Доводите ми бяха долу-горе следните:
1. Детето ми е на АМ изцяло от самото начало и кой каквото и да ми говори, си мисля, че това АМ все пак съдържа химия и няма смисъл да удължавам излишно приема му. Не че скоро ще го спрем, но все пак постепенно ще намалее количеството.
2. Не исках да захранвам в най-големите жеги август месец. Тогава ще сме на 6 мес. Не че сега не са жеги, но има логика тогава да са още по-големи.
3. В края на август и началото на септември ни предстои 8 дневна почивка на бунгала. Там няма условия да джуркам картофи и морков и предпочитам тогава вече да сме на пюре от бурканчета.
4. Исках да си дам достатъчно време, ако се закучат нещата да спирам, да почиваме, пак да започваме и така. Не исках да пришпорвам нещата. Вярно е, че и на 6 месеца да започнеш, ако се налага, пак ще почиваш и т.н., но от друга страна не исках и да захранвам до годинка.
5. Струваше ми се, че детето ми е готово. Не ме питай как разбрах, и аз не знам. Може би инстинкт, може би съм си въобразила, но така реших и така направих.
Засега вървят добре нещата. Дано е все така.
Успех ти желая да намериш твоята си схема и начин.

# 404
Да ти кажа честно, колкото педиатри, толкова и мнения. Също така и колкото майки, толкова и мнения.
Аз лично избрах ранното захранване по ред мои си причини. И то не особено ранното, защото има и метод със сокчета след 2-я месец. Изчетох доста за и против, прегледах доста схеми на захранване и избрах моя си вариант. Захранване на 4 и половина месеца със зеленчуци. Чух много мнения да изчакам до 6-я месец, но след като и педиатърката ни даде "зелена светлина", окончателно реших.....

Мерси за мнението, и аз по-скоро разсъждавам като теб. Още повече, че големия син съм го захранвала със сокчета точно след 2-я месец някъде, което пък е другата крайност, но мисля че това със зеленчуците откъм 4 и половина звучи най-разумно.

Общи условия

Активация на акаунт