Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 297
  • 664
  •   1
Отговори
# 450
  • Свищов
Малечко има в Била, поне в нашата, но още не съм ги дала на малката.

# 451
  • София
Момичета, забравих да споделя още нещо. Днес ще ви досаждам Simple Smile
Напоследък много хвалят едни кул пач лепенки. Всички педиатри ги препоръчват да се слагат върху ваксината. Това беше ново за мен и реших да попитам аптекарката в аптеката до нас. Аз много и се кефя, защото много чете и от хомеопатия се интересува. Познавам я от много дълго време и никога не ме е подвела. Често ми е казвала за разни лекарства, че няма смисъл да си ги взема и само ще си дам парите. Тя като чу едва не падна. "Това върху ваксина??? Аз никога не бих си го сложила на моето дете! Това е пълна химия и не мога да разбера защо лекарите полудяха по него и така го препоръчват". Нашата педиатърка също го залепи, препоръча, похвали, каза да си взема. Аз си имах едно на ум и вечерта питам моя мъж какво мисли. Гледахме съставките и той реши да се обади на колегата му химик, а майка му лекарка. Гледаха и те състава и казаха, че няма смисъл от тия лепенки. Та така, ние няма да ги ползваме. Дори мисля следващия път още като излезна да я махна от крачето и да замстя с риванол.

# 452
  • Стара Загора / Пловдив
Ние също слагаме кулпач след ваксина,по препоръка на гп-то.
Не успявам да следя всичко и имам въпрос-има ли мами от Кършияка или Захарна -Пловдив?

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 13:56 от icherry

# 453
Ами не знам, аз честно казано съм много доволна от лепенките Куул пач - досега нито ни се е образувало топче под мястото на убождане, нито се е зачервявало, а и малката все леко понася ваксинациите.

Може и да си въобразявам, де. Все пак й давам и хомеопатични капки преди и след самата ваксинация, та най-вероятно благодарение на тях понася така добре ваксините.

Иначе да се "похваля" - от няколко дена сме в лека хранителна стачка  Confused - ядем по малко, в повечето случаи по колкото си иска. Иначе пищи и се дърпа. Пие сокчета, ама се почва с мъка - в началото плюе, но после си ги изпива.

Почнахме и да се захранване, ама е малка мъка - почва да плаче, а аз почвам да пея, да правя физиономии и какви ли не маймунджилъци за да хапва. Май ще го карам по-полека, за да не взема да я откажа от пюретата и да стане злояда...

И аз така с косопада - все ръся коси по детето. И то сравнително от скоро... и се подстригах и се мия с шампоан за изтощена коса и пак същото. Ще чакам да отмине.

# 454
  • СОФИЯ
mierin, и Сами много ме скубе.  Crazy  и навсякъде има мои коси ... много ми капе косата.

Гери не знам какво да правя с това капене на косата  ooooh! ooooh! ужас е ти казвам  #Cussing out
Хормонално ли е, какво е не знам  #Cussing out
Дайте идея с какво да го спрем този косопад  newsm78

# 455
  • СОФИЯ
БебеДамян днес има имен ден! : Tada Една виртуална почерпчица party023

Честит имен ден на бебчо миличка  bigdance2 costumed034 Tada ura dazzler1 dance
Да ви е жив и здрав и много щастливо детство  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аз бях с доста дълга коса. В 5 месец се подстригах доста късо  Mr. Green просто няма сега на къде  Naughty Има де, но никога не съм била с по къса коса от раменете. Не знам  Mr. Green

# 456
Привет, момичета! Честит имен ден на малките именячета!
Ние май не само ще почваме да се дохранваме, ами направо ще си минаваме на изкуствено хранене и край на кърменето. Тука за няколко дни кърмата така ми намаля и той почна да си изпива по 120, после 150, днес 190 мл адаптирано мляко и си се тръшка детето, аз си мислех, че са зъбки, пък той май си е бил гладен, милият. Лошото е, че все още имам малко мляко, но той като го сложа на гърдата и реве и се дърпа и въобще не иска да суче, а после си изпива от шишето. Та въпросът ми е, я, дайте съвет да пия ли някви хапчета за спиране на кърмата ако продължава така, че ме е страх да не развия някъв мастит или нещо друго, за едните 10 мл. Пък на консултация съм чак другия четвъртък.
А относно косопада, мисля, че евентуално някви витамини от тези за коса и нокти, които продават може да помогнат, въпреки, че аз в момента нищо не пия. А за пюретата, чудя се, едно време моя голям син си  спомням, че го захраних от началото с малко сварен картоф, после добавих морков, после май грах и после направо почнах от готовите зеленчукови пюрета, чудя се защо сега е такава паника настанала с толкова много дни и бавно захранване с отделен плод и зеленчук, то така може да си откара до 2 години като си помисли човек що видове зеленчуци има, примерно. Аз ще изчакам да стане на 5 месеца и оттогава ще ги почвам. Но мисля, възможно по-бързо да мина на готовите пюрета, едно време купувах ХИП и бях доволна, мисля и сега така да направя. Относно българското, не че съм против, но откакто едно време попаднах на едно мухлясало отвътре пюре на Ганчев, въобще и не съм опитвала други български, достатъчно неща съм чувала за родните консервни фабрики и мисля да му ги спестя, поне докато е малък.
За куулпача, първата ваксина му сложих, нещо не намерих много смисъл и при втората ваксина не му слагах, еднакво ги понесе мисля, сегата третата ни ваксина е другият четвъртък дано пак така леко я понесе.
Айде хубав ден, ние мисля след малко да се ориентираме към приятната привечерна разходка.

# 457
Novodoshla според мен не я спипай кърмата.Изцеждай колкото има в шишето и другото допълвай с АМ.
Аз отдавна се подстригах и мъча некви маски с тривитаминол,но за сега без успех.Витаминете за кърмачки също не помагат:-(
Утре мисля да почна захранване с оризова каша и постепенно в нея да вкарам зеленчуци:тиквичка,картоф,морков и т.н.

# 458
Утре мисля да почна захранване с оризова каша и постепенно в нея да вкарам зеленчуци:тиквичка,картоф,морков и т.н.

а защо първо оризова каша, не се ли дават само зеленчуци поотделно

# 459
  • СОФИЯ
а защо първо оризова каша, не се ли дават само зеленчуци поотделно

Всеки педиатър явно различно съветва  Peace Peace
На нас ни казаха първо зеленчук  Peace

На първата ваксина само Куулпач ползвах и всичко беше ОК  Hug Hug

# 460
Здравейте Simple Smile Има ли група в facebook

# 461
  • София
 mierin, косопада е от кашата с хормоните.  Crazy Днес си взех фолиева  киселина да пия. Дано има ефект.
  Лепенките ги слагах на всичките ваксини, но само последния път веднага след боцкането и тогава не станаха топчета. И трите пъти вдигна не много висока температура.
  Сутринта ходихме при педиатъра заради обрива в слабините и каза, че са гъбички от топлото. ooooh!
 Днес пропуснахме зеленчука на обяд, че бяхме в движение.
Чао за сега, че след едночасово висене на гърдата ми сега го оставих и се надявам да поспя.
Лека нощ.

# 462
  • София
На патерица честит имен ден на Дамян! Да е много здрав и весел!  bouquet

# 463
  • СОФИЯ
mierin, косопада е от кашата с хормоните.  Crazy Днес си взех фолиева  киселина да пия. Дано има ефект.

Мислиш ли, че ще има ефект  newsm78 Толкова много години съм я пила тая фолиева киселина, че не знам  Mr. Green

# 464
Момичета здравейте.....Малкия от снощи е с разстройство,От снощи до сега ака 8 пъти,не мога да се свържа с педито,незнам дали да го занеса в спешно.Иначе е жизнен,играе си,спинка си нормално,температура няма,само дето акито му е по воднисто от обикновеното.На някоя от вас случвало ли е нещо такова,можете ли д ми дадете съвет какво да правя.Ако имам грешки при писане извинете,но го написах набързо.....

Общи условия

Активация на акаунт