Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 305
  • 664
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ех, момичета да ви се оплача ... не знак криза на растежа ли е или друго ама малкия е отвратителен. През нощта се събуди към 4:30 и около час беше буден и обикаляше спалнята. В момента спим сами на нея и има място спокойно да си се върти. Към 6 заспа след сучене. През деня е крив не знае какво иска. Дано е период и бързо премине.  Иначе новото е, че почна да пищи когато е недоволен. Доста добре се предвижва по спалнята и се върти в кръг.
svetulka3, знам ли да не е тази пуста криза на растежа.  newsm78 Дано по-бързо се успокои.

# 496
  • СОФИЯ
Гери успокои ли се малчугана  newsm78

На консултацията в сряда се разбра, че бебка е качила 1400гр за месец и половина Mr. Green Доста е но това е от тъпото хипоалергенно мляко  Mr. Green Не ми се иска да е по пълничка но днес започваме захранването и малко от малко ще се отърваваме от него  ooooh!
Ще почна с картофче  Heart Eyes Heart Eyes
Някой от вас почнаха ли ?

# 497
Ех, момичета да ви се оплача ... не знак криза на растежа ли е или друго ама малкия е отвратителен. През нощта се събуди към 4:30 и около час беше буден и обикаляше спалнята. В момента спим сами на нея и има място спокойно да си се върти. Към 6 заспа след сучене. През деня е крив не знае какво иска. Дано е период и бързо премине.  Иначе новото е, че почна да пищи когато е недоволен. Доста добре се предвижва по спалнята и се върти в кръг.
svetulka3, знам ли да не е тази пуста криза на растежа.  newsm78 Дано по-бързо се успокои.

Като гледам, определено са някакви кризи. Симона премина (дано) сякаш това будене. Върна си се обратно на 2 будения през нощта за хранене. Обаче, аз реших че 2 са й много на този етап и почнах да я отбивам. Буди се около 1-2, тогава й давам да яде, и като се събуди около 3-4 само бутам бибата и това е. Първата вечер така мрънка около 30 минути, снощи само дадох бибата и заспа обратно до 6. През деня си спи по три пъти, за около час, като последната дрямка е около 4.30-5. Това с обикалянето на спалнята и при нас го има - само че тя си спи в креватчето и преди да заспи се върти като пумпал...Краката висят през решетките или ги е опънала на тях - много е смешна.
Определено забелязвам, че е по-нервна през деня - венците със сигурност я сърбят, но педито каза че няма признаци да избиват още зъби. Вие давате ли някакви успокояващи средства? Моята лекарка препоръча ДентоКинд (хомеопатично), но незнам дали има много ефект. Аз й го давам само вечер и без това, ама нещо съм скептична.
Успех GERY80, най-много за 2 седмици ще мине, може и по-кратко да е.

# 498
  • София
Здравейте! Hug
Последните две нощи също будува по 2ч. Върти се, пръцка с уста, не плаче или мрънка. Снощи към 5 се изака после посука и заспа. Може и от корема да е, защото се пробуждаше 4-5 пъти след това с мрънкане и обтягане докато станем в 9ч. Вчера му взех едно пюре на Гербер картоф и карфиол (на вилата сме за уикенда и в магазина няма голям избор) и изяде около 30гр. (разредено с преварена вода,че ми е гъстичко). И сега като си мисля може от карфиола да е.  newsm78 Купихме мрежичка за плодове и изяде 2 парченца круша. Голям кеф искаше още даже. Аз мислех, че няма да иска да яде с нея ама добре се справи. Крушата беше мека и водна и направо си стана на пюре.
Абе, докато пиша си мисля, че съм голяма блейка. Ами аз съм виновна въобще не съм съобразила, че в един ден давам карфиол и круша. ooooh!
Знам ли, предишните дни пък не ги е ял.
И Сами спи по 3 пъти през деня, като времетраенето е различно (най-дълго когато е в мен Confused).

# 499
Гери успокои ли се малчугана  newsm78

На консултацията в сряда се разбра, че бебка е качила 1400гр за месец и половина Mr. Green Доста е но това е от тъпото хипоалергенно мляко  Mr. Green Не ми се иска да е по пълничка но днес започваме захранването и малко от малко ще се отърваваме от него  ooooh!

От хипоалергенното повече ли се пълнене?

Вие давате ли някакви успокояващи средства? Моята лекарка препоръча ДентоКинд (хомеопатично), но незнам дали има много ефект. Аз й го давам само вечер и без това, ама нещо съм скептична.
Успех GERY80, най-много за 2 седмици ще мине, може и по-кратко да е.

Аз му купих на Бочко за никнещи зъбки, което е някакво билково и може да се дава когато си искаш и колкото си искаш често на ден, то успокоява временно, но все пак е нещо, иначе съм купила за краен случай като много го заболи Дентинокс, което си е с лидокаин и може само по 2 пъти на ден да се дава - върши работа.

# 500
Момичета здравейте,не можах отдавна да вляза....Но и аз да се оплача,от два дена моя Ерен мрънка,пищи,лигави се,ръцете в устата постоянно,не иска да спи,каквото хване в устата го носи....направо откачам.Незнам какво да го правя!!! Викам да не би зъби,ама е малък още...При вас как стоят нещата със зъбките,имате ли вече и кога изникнаха първите ???

# 501
Не ми се иска да е по пълничка но днес започваме захранването и малко от малко ще се отърваваме от него  ooooh!

Да, ние почнахме да се захранваме. Засега е яла моркови, тиква, пащърнак (много го хареса) и моркови и картофи. Утре сме на тиква и картофи. И ще се разхождам да купувам други бурканчета със зеленчуци. Още не смея обаче да й давам по цяло бурканче и да изключа напълно млякото. Утре сигурно ще пробвам с повече пюре и по-малко мляко, пък да видим дали ще се получи номера Simple Smile

Наистина ли се пълнее повече от хипоалергенното АМ?
Ние сме на обикновенно и все пак гледам да не й давам прекалено много, въпреки че понякога мрънка като си изпие бутилката. Просто защото бях чувала, че децата които са на АМ като почнат захранването много бързо дръпват на килограми. А не ми се иска много рязко да качи и после да трябва да я слагам на диети и т.н.

# 502
  • София
Aylq, щом е толкова неспокоен и пищи най-вероятно са зъби. Не е малък, на някои им избиват и на 4 месеца. Дано по скоро се успокои.
olya.p, по колко гр. пюре  изяжда? Не е ли малка да й ограничаваш храната? Особено млякото. Какви диети при бебета и малки деца ??? Те тепърва стават по-активни, следват лазене, ходете. Ще горят повече енергия и ще дръпнат.

При нас драмата със спането продължава .... Трябва или да е в мен или плътно залепен за мен. Ако го оставя се ококорва и почва да бръмчи и след половин час вече мрънка, защото не се е наспал.  Confused

# 503
Аз също започнах захранване - картоф, морков, пъщарнак, тиквички. За една седмица съм въвела само моркова- караме го по бавно. Не съм спряла да и давам мляко след пюрето, защото не съм достигнала оптималното количество пюре. Днес дадох и малко ябълка. Купувам готови пюрета на Хип. Картофа си го варя и към него добавям останалите неща.
GERY80 да не би нещо да си променила и от там неспокойството вечер. Аз например купих спален чувал -летен. Хриси 2 дни спа в него много неспокойно и беше много кисела. Будеше се през час. Махнах го и нещата се нормализираха. Спи спокойно вечерта. Единственото което се промени е че започна да заспива за нощен сън в 22 -22.30 часа.

# 504
olya.p, по колко гр. пюре  изяжда? Не е ли малка да й ограничаваш храната? Особено млякото. Какви диети при бебета и малки деца ??? Те тепърва стават по-активни, следват лазене, ходете. Ще горят повече енергия и ще дръпнат.

Пюре изяжда по половин бурканче от 2 дена. Днес повече пюре + по-малко мляко.
Иначе не й ограничавам храната (млякото) на другите хранения. Давам й по колкото ми каза педиатърката й - 150мл. Просто понякога мрънка след като си изпие бутилката, докато не я сложа на рамо.

# 505
  • София
Пюре изяжда по половин бурканче от 2 дена. Днес повече пюре + по-малко мляко.
Иначе не й ограничавам храната (млякото) на другите хранения. Давам й по колкото ми каза педиатърката й - 150мл. Просто понякога мрънка след като си изпие бутилката, докато не я сложа на рамо.

Колко е голяма бебка? Може тези 150мл. да не й стигат винаги. Бурканчето от колко гр. е?

anastasia_81, като се замисля го слагаме да спи малко по-късно. Може и от това да е.  newsm78 Мислех, че е от крушата, защото вчера не му дадох и не е будувал. Само се пробуждаше да суче.

# 506
Бебка е на 4м и 21 дена, 6440гр днес сутринта я премерих.

Бурканче от 125гр. Днес 100гр пюре + 100гр мляко съм й дала.

# 507
  • София
На кутията пише повече мл. Педиатъра защо е преценил, че 150мл. ще стигат? След колко време иска да яде? А иначе пюретата са по-малко калорийни от млякото. За да са по-засищащи се слага мазнина (зехтин например).

# 508
На кутията пише повече мл. Педиатъра защо е преценил, че 150мл. ще стигат? След колко време иска да яде? А иначе пюретата са по-малко калорийни от млякото. За да са по-засищащи се слага мазнина (зехтин например).

абе и нашата педиатърка последния път ми каза, че трябва да изпива по 140 мл мляко приблизително, пък на кутията пише 200, предполагам, защото там е заложено по 5 пъти на ден, пък Мишо все още яде повече пъти за денонощието.
Ох, аз се надявам в сряда вече да ни бият ваксината и на 15 като станем на пет месеца да започна и аз да го захранвам, даже купих първите бурканчета на хип с биоморковите, биотиква и пюре от ябълки и само чакам да ни каже докторката как и по колко.
Иначе малкият снощи също се въртя цяла нощ и след 2 и половина почти не сме спали, много беше тегаво, така и не разбрах защо, напъваше ли се нещо, сънуваше ли.. Дано им е някакъв период, който по-бързо да свърши.

# 509

Защото сме на 6 хранения все още. Наистина на кутията на АМ (на Лактана Био е малката) пише 170мл, но при 4-5 хранения на ден.
Иска да яде през 3-3/12 часа.

Общи условия

Активация на акаунт