Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 297
  • 664
  •   1
Отговори
# 510
  • СОФИЯ
От хипоалергенното повече ли се пълнене?

Определено ДА. За месец и 10 дни сме качили 1400гр при условие, че предните 3,5 месеца бяхме на антирефлуксно мляко и качвахме по не повече от 600гр. С антирефлуксното акаше почти през 2-3 часа. С това мляко ака само веднъж на ден.

Сега да питам днес ака 2 пъти като втория път акото беше тъмно жълтеникаво/ иначе от хипоалергенното мляко акото е зелено/ дали от картофеното пюре ? Дали пък не настива ? Гласчето и спадна доста ?
Вече не знам какво става ? От настинка ли ще да е ? или от тъпата шествалентна ваксина ?

# 511
  • София
mierin, мисля, че акото е така от картофчето. Коментирахте ли с педиатъра наддаването? Не може ли да се смени с друго АМ?

# 512
  • Варна
Нашата педиатърка твърди, че количествата, които пишат на кутиите, са много. Винаги е съветвала да давам по-малко. Аз се ръководя от детето. Поне до сега се ръководех... Сега Ралица е с 5 хранения на ден с по 200 мл. готово мляко. Обаче ми направи проблем със захранването на два пъти. Повърна на фонтан миналия вторник и сега в неделя пак. Миналата седмица реших, че е преяла, защото изяде около 140 гр. пюре и още толкова АМ. Обаче в неделя й дадох не повече от 70 гр. пюре и 100 мл. готово мляко и пак го повърна. Иначе нищо й няма - жизнена е, няма температура, даже в неделя повръща в колата и ми се хили...
Не знам какво да го правя това дете. И то не повръща на първия ден, в който е въведен нов зеленчук, да кажеш, че е непоносимост към него. Исках да се ръководя по нея и мислех, че сама ще отказва да яде, когато се е наяла, а тя гълта като пате и после връща... Sad

# 513
  • СОФИЯ
Калич на нашата кутия пише от 150-180гр 5 хранение. До преди седмица си ядеше 5 пъти по 160 обаче тази седмица не издържа и и давам 6 пъти по 150.

# 514
  • СОФИЯ
Доста качи този месец и половина  Thinking Притесняваме, че от храната качва повечко и не ми се ще да и увеличавам дозата. А тя си плаче чат пат като се нахрани.
Не знам  newsm78

# 515
  • София
Днес за първи път дадох сладък картоф и му хареса.  Grinning И аз покрай него за сефте го пробвам. От половин картоф стана 280гр. пюре.
За първи път падна от дивана на метър от мен ... Не можах да го хвана. Добре, че падна на дупе и леко чукна главата. Заплака, но бързо се успокои.
 Кали, майче не е задължително реакцията да се прояви само първия ден. И двата дни ли даваш едно и също?

# 516
Мамчета здравейте...Ние пак сме болни и пак ларингит!!!Явно не се дооправил предния път.Сега сме у дома.Вчера ходихме при ЛЛ,изписани Проспан сироп,Фенистил капки,Бисептол сироп,калиев глюконат по една кафяна лъжичка сутрин и вечер, а и витамин Ц във водичката.Ние с мъжо на своя глава му правим у дома инхалации сутрин и вечер с физиологичен разтвор !!!Надявам се бебо да се оправи,че хич не ми се иска пак да го бодат горкичкото и да влизаме в болница...... Cry Cry Cry Cry Cry

# 517
  • София
Aylq,  Hug дано се разминете по-леко този път. Много хубаво, че правите инхалации. Ако виждате, че се облекчава може още 1-2 пъти да правите през деня.

# 518
Aylq,  Hug дано се разминете по-леко този път. Много хубаво, че правите инхалации. Ако виждате, че се облекчава може още 1-2 пъти да правите през деня.
Благодаря GERY80  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 519
иначе от хипоалергенното мляко акото е зелено/ дали от картофеното пюре ? Дали пък не настива ? Гласчето и спадна доста ?
Вече не знам какво става ? От настинка ли ще да е ? или от тъпата шествалентна ваксина ?

Миерин, откакто малкият е на хипоалергенното мляко на Хип акото му е жълто.

Днес за първи път дадох сладък картоф и му хареса.  Grinning И аз покрай него за сефте го пробвам.

А ти купи от този сорт сладки картофи и ги свари само и го разреди с кърма, мляко или вода? Моята педиатърка каза да сложа и малко масълце, но аз си мисля, че е рано.

Aylq,да се оправяте бързо.

Иначе, аз да ви се оплача от няколко дни ми излезнаха едни хемероиди, за първи път, отвратилна работа, сега ще ходя да търся разни мазила. Днес му биха поредната ваксина, изчаквам два дни и почвам и аз със захранването. Значи , лекарката каза първо картоф, после морков може, тиква и после да почвам от смесените направо. Даже каза, че плодовите пюрета да ги почвам между храненията, дори не се водило захранване. Само соковете каза да поизчакам и да си му давам водичка. Каза да продължа да стерилизирам шишетата до 6 месец.
Щях да ви питам вие вече минахте ли на седящите колички, аз още отлагам, но вече мисля, че му е време. И каква гимнастика правите вече, че забравих да питам и си правим три неща, които ни показаха на консултацията в 3-я месец
И съм решила вече да почвам с няква диета, тия килограми ужасно ме мъчат в тия жеги, много е гадно, чудя се каква да почна, много ми хвалят тая 90 дневната, но не знам дали просто да не огранича храната - качествено и количествено. И все забравям да ви питам, тези момичета дето са секцио дайте акъл с какво да си мажа белега, така и в болницата не ми казаха, все забравям да питам на консултациите, времето си минава, а белегът си стои все така.

# 520
Щях да ви питам вие вече минахте ли на седящите колички, аз още отлагам, но вече мисля, че му е време.

Не още. Утре ще водя малката на консултация при ортопед и ще го питам. И аз искам да знам, защото малкия дробчо вече не иска само легнала да седи на разходка.

Цитат
И каква гимнастика правите вече, че забравих да питам и си правим три неща, които ни показаха на консултацията в 3-я месец

Цитат
И съм решила вече да почвам с няква диета, тия килограми ужасно ме мъчат в тия жеги, много е гадно, чудя се каква да почна, много ми хвалят тая 90 дневната, но не знам дали просто да не огранича храната - качествено и количествено.

Аз съм на една, не може точно да се нарече диета, по-скоро режим - един ден не ядеш въглехидрати - ориз, картофи, тестени изделия т.н. - на другия какво искаш. И спираш/намаляваш газираните напитки.И на всеки 6-ти ден можеш да ядеш сладко. Някои хора го правят 2:1 - 2 дена не ядеш въглехидрати, 1 ядеш, но само ако можеш.
И правиш едно упражнение веднъж дневно за 30 сек. - планк.

Не става много бързо, но става. Simple Smile

Цитат
И все забравям да ви питам, тези момичета дето са секцио дайте акъл с какво да си мажа белега, така и в болницата не ми казаха, все забравям да питам на консултациите, времето си минава, а белегът си стои все така.

Аз мажа моя с Bio Oil и да ти кажа поизбледнява.

# 521
  • СОФИЯ
Миерин, откакто малкият е на хипоалергенното мляко на Хип акото му е жълто.

От кога сте на него ? Не е ли наддал повече ? Или само ние си качваме повече от необходимото  newsm78  Mr. Green Mr. Green

# 522

От кога сте на него ? Не е ли наддал повече ? Или само ние си качваме повече от необходимото 

Ми той наддаваше доста и преди само като го кърмех, а на хипоалергенното мляко на ХИП е вече повече от седмица, даже може би две, само с едно кърмене на ден и акането му стана даже по-редовно и по-жълто отпреди, по-светло жълто едно. Продължава да наддава, даже ни увеличиха вигантола, но си има апетит и мен ми е гадно да му ограничавам до 140 мл млякото. Надявам се сега като заместим обедното хранене със зеленчуково пюре нещата да се нормализират, че усетих, че и нашата педиатърка малко се намръщи, че е напълнял повече.

olya.p, благодаря много : )

# 523
  • СОФИЯ
novodoshla явно и при тях е като при големите, на всеки организъм влияе по различен начин. Ние сега с това мляко акаме по веднъж на ден. С антирефлуксното както май вече споменах по 10 пъти на денонощие  ooooh!
И аз така се надявам с пюрето на обед ще се малко от малко нормализират нещата.

# 524
  • София
Днес за първи път дадох сладък картоф и му хареса.  Grinning И аз покрай него за сефте го пробвам.

А ти купи от този сорт сладки картофи и ги свари само и го разреди с кърма, мляко или вода? Моята педиатърка каза да сложа и малко масълце, но аз си мисля, че е рано.

Разредих го с преварена вода.

olya.p, благодаря за гимнастиката.  Simple Smile

Днес бяхме на консултация и малкия за един месец е наддал 350гр. ЛЛ се намръщи, че е малко. Каза, че за 5 дни трябва да заместя изцяло обеда със зеленчуково пюре. На този етан не виждам как ще стане, при положение, че изяжда около 40гр. Каза, че ако трябва да се правя на маймуна, ама аз хич нямам такова намерение. Не мисля и да проточвам храненето с часове и с малкия взаимно да се изнервяме. Като заместя обяда да вкарвам кашите.

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 01:27 от GERY80

Общи условия

Активация на акаунт