Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 259
  • 664
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, не съм разглеждала раници, защото се надявам в седналия кош да седи и да гледа...на 27-ми сме на ортопед, ще питам кога да го слагам да седи, той скоро става на 6 месеца...
Гери, как знаеш кога му се ака на детето, че да го слагаш на гърне, седи ли вече...
И друго- вие ползвате ли някакви схеми на захранване, не е ли хубаво да се знае кога се въвежда каша, кога глутен, и тннн
аз мисля да следвам една схема на Маги Пашова, но може леко да избързвам, че тя е доста бавна...но пък закъде да бързаме Simple Smile

Аз съм на същото дередже със седенето. Аз също следвам схемата на Маги Пашова, не ми е правило впечатление, че е бавна - какво точно имаш предвид evianna?

И записвам и аз, че от днес започнахме захранването!!!! Морковите бяха първи - много й харесаха. Даже я спрях, че нещо се уплаших. Определено яде повече от 2-3 лъжички. Направих и го по-водничко, с лъжичката си цокаше с голям апетит. Даже се сърдеше от време на време, че не давам достатъчно бързо.

GERY80, наистина дай отговор на въпроса със сядането, че и аз съм много озадачена. Супер, че си успяла да го научиш така - много яко.

# 556
  • София
Малкия не седи още въпреки, че е доста стабилен. Аз го държа над тоалетната. Другата седмия прави 6 месеца и вече ще го оставям спокойно седнал. Рано ми е още за гърне и седалка за тоалетна. Хващам го кога ще ака, защото като почне да се напъва първо пръцка. Тогава тичаме до банята и с 2-3 напъвания е готов. Даже днес два пъти го държах без да е пръцкал и двата пъти се изпишка.

# 557
Добро утро момичета Simple Smile Отдавна не бях писала,че нямах време...Да ви разкажа малко и за моя малък Ерен,на прякор Ери Simple Smile И така,със захранването се справяме добре,давам му от всичко по малко да опитва-зеленчукови пюрета,бананова каша,сокчета,пюренца от пресни плодове....Може да ме упрекнете,но вчера му дадох и малко попарка с сухар мъничко сиренце и масълце,и гледам и се чудя как се яде попарка,дори не му стигна и почна да плаче за още Simple Smile.За сядане ние малко рано знам,но Ери като го сложа в количката се хваща от двете страни и се надига,но горкото няма сили да се изправи.Иначе да се оплача - със свекито не можем да се разберем,люлее го по цял ден,приспива го така и цяла вечер детето иска да се люлее.Спирам люлеенето на леглото отваря очи и започва да вика...ужас направо.Пък си го бях свикнала да заспива без люлеене,без да е на ръце.Заспиваше си сам на леглото,но уви,вече се люлеем по цяла нощ и за мен няма спане  Cry Cry CryОт друга страна бях се похвалила за почивка в Турция,но и тя няма да се осъществи - този преврат ни уплаши доста и така,следва почивка на планина с малкия живот и здраве...... Simple Smile

# 558
  • София
Здравей, Aylq, като станаха събитията се сетих за вас и почивката. Добре сте решили да смените дестинацията. Много ми се струва рано за попара. На куп ли го захранваш със сирене, глутен и масло? Дано няма алергична реакция.

# 559
Здравейте, някой интересувал ли се е какви зеленчуци се съдържат в Хипп смесено зеленчуково пюре? Не намерих такава информация отзад на етикета.

# 560
Моркови, картофи, грах и карфиол. На някои бурканчета го пише.

# 561
Здравейте, не съм разглеждала раници, защото се надявам в седналия кош да седи и да гледа...на 27-ми сме на ортопед, ще питам кога да го слагам да седи, той скоро става на 6 месеца...
Гери, как знаеш кога му се ака на детето, че да го слагаш на гърне, седи ли вече...
И друго- вие ползвате ли някакви схеми на захранване, не е ли хубаво да се знае кога се въвежда каша, кога глутен, и тннн
аз мисля да следвам една схема на Маги Пашова, но може леко да избързвам, че тя е доста бавна...но пък закъде да бързаме Simple Smile

Аз съм на същото дередже със седенето. Аз също следвам схемата на Маги Пашова, не ми е правило впечатление, че е бавна - какво точно имаш предвид evianna?

И записвам и аз, че от днес започнахме захранването!!!! Морковите бяха първи - много й харесаха. Даже я спрях, че нещо се уплаших. Определено яде повече от 2-3 лъжички. Направих и го по-водничко, с лъжичката си цокаше с голям апетит. Даже се сърдеше от време на време, че не давам достатъчно бързо.

GERY80, наистина дай отговор на въпроса със сядането, че и аз съм много озадачена. Супер, че си успяла да го научиш така - много яко.
Извинявай, че се забавих с отговора. Ами една приятелка захранваше по тази схема и каза, че е бавничка, защото някои неща се дават по-късно. Изобщо всичко е много постепенно, което на мен ми харесва Simple Smileаз сега започнах с морков и нямам лични наблюдения. Но няма да бързам с глутен, меса и тн, не искам да натоварвам стомахччето. Ти на колко захрани. , Аз на 5 месеца и 20 дни, не издържах повече, защото малкият суче много на често и се притеснявам все, че нещо не му достига...а и някои деца трудно свикват с нова храна. Въпреки , че дребният се справя добре. Вие по колко дни захранвате с един зеленчук и по колко давате на ядене? Simple Smile

# 562

Извинявай, че се забавих с отговора. Ами една приятелка захранваше по тази схема и каза, че е бавничка, защото някои неща се дават по-късно. Изобщо всичко е много постепенно, което на мен ми харесва Simple Smileаз сега започнах с морков и нямам лични наблюдения. Но няма да бързам с глутен, меса и тн, не искам да натоварвам стомахччето. Ти на колко захрани. , Аз на 5 месеца и 20 дни, не издържах повече, защото малкият суче много на често и се притеснявам все, че нещо не му достига...а и някои деца трудно свикват с нова храна. Въпреки , че дребният се справя добре. Вие по колко дни захранвате с един зеленчук и по колко давате на ядене? Simple Smile

Аз захраних на 5 месеца и 6 дни. Тя отдавна ми даваше сигнали, че има интерес към храната и като почнах да й давам Дентокинд с лъжичка и видях, че не я избутва, а директно си отваря устата, реших да пробвам. Аз също съм на мнение с изчакване на глутена и месото, а относно зеленчуците може би наистина малко бавно го кара с вкарването. Аз днес предложих моркови с тиква като беше само на моркови 3 дена за едното хранене на обяд - единствената разлика беше че пюрето не беше на 100% гладко и малко й беше странно на езичето. А плодови кога предлагате? Между храненията или по същия начин като зеленчуковите?

Моята беше на същото дередже с храненето, на вечер по няколко пъти, през деня на 2 часа. Вчера установих, че рязко ми намаляла кърмата и горе-долу нещата по естествен път се случват явно.

Днес бяхме на американския й педиатър - тежи 6.670 и е 67 см. Питам го по колко пюре да давам, той ми казва - колкото иска детето. Аз мислих че уж постепенно се увеличават лъжичките, но днес малката си опатка половин чаена чаша. Също така тук са на мнение че жълтък и месо може да се предложи от следващия месец.

# 563
svetulka
Aми не знам как се процедира с плодовите, още не съм гледала схемата, там сигурно пише, нямам време. мисля, че се дава като следобедно хранене, но от кой месец се въвежда не съм сигурна ;0

# 564
  • СОФИЯ
Здравейте, някой интересувал ли се е какви зеленчуци се съдържат в Хипп смесено зеленчуково пюре? Не намерих такава информация отзад на етикета.

И аз това се чудех  newsm78 newsm78

Ние иначе досега сме пробвали картоф, морков, тиква и пащърнак  Peace От изброените госпожицата отказва да яде като има морков  Mr. Green

Исках да питам кога давахте или смятате да давате плодовите пюрета ? А местните ?

# 565
  • София
При нас захранването върви към тотална катастрофа. Откакто вкарах картоф и се опитах да го направя основа на зеленчуковото пюре дребчо не иска да яде. Вкарах само тиква, морков, картоф и тиквичка. От вчера пробвам и синя слива (на Гербер), но с нея прави пуфффф и всичко става весело. Изобщо такъв мазаляк като с тоя малкия нямам общо за 6 години с баткото.

Според мен като се вкарат 5-6 зеленчука може да се дават плодови пюрета. Не е необходимо да се вкарват всички зеленчуци и тогава да се дават плодови. Сега гледах схемата на баткото. Редувала съм ги. Начало зеленчуци, после плодове. Около два месеца след началото на захранването съм започнала с месни пюрета. Първо пуешко, после съм дала плод после пилешко. Три месеца след началото съм започнала с глутенови храни. В началото с по-леки, плодове и зеленчуци между тях и постепено съм въвеждала храни с високо съдържание на глутен. Храни като грах, царевица, домат, праскова, боровинка съм ги давала по-късном, а не в началото на захранването. Също така храни, които се смятат за по-неутрални съм ги давала по 3-4 дни, докато силните алергени, месото и глудена по 5. Т.е. нищо не е било еднозначно определено.

Сега мисля да направя нещо подобно, но ще изтегля месото по-рано, тъй като хемоглобинът на малчо е 104. Поради тази причина тези дни ще вкарам синя слива и круша, които действат разхлабително и мисля да ги давам всеки ден по малко, докато давам и месото.
За мен всичко е индивидуално. С баткото глутена го отложих доста, но той се оказа много полезен за него, Той е с географски език. В един момент езика му се беше нацепил и имах усещането, че тече кръв. Голяма мъка ми беше да го гледам. Явно не го болеше, но гледката беше ужасяваща. Е, глутена го оправи и спря да се цепи.

Момичета, каква е тази схема на Маги Пашова? Има ли къде да я видя. Просто съм любопитна, тъй като за пръв път чувам за нея.

# 566
  • София
Някой давал ли е туя преди ваксина? По колко се дава?

# 567
Момичета, каква е тази схема на Маги Пашова? Има ли къде да я видя. Просто съм любопитна, тъй като за пръв път чувам за нея.

Slavy, схемата е по книгата "По-здрави бебета" - ако искаш, мога да ти снимам таблиците и да ти ги пусна. Ето ги отгоре отгоре:
6 месеца - морков, сладък картоф, тиква, ябълка, круша, авокадо + кокосово масло
7 месеца - тиквичка, кейл, пащърнак, банан, слива, белена праскова, просо, киноа, брашно от просо и киноа за каша, гхи (това е нещо от маслото, така и не разбрах и ми се струва много сложно), жълтък
8 месеца - броколи, карфиол, пъпеш, нектарина, елда, амарант, брашно от елда и амарант за каша, птиче месо, риба, магданоз, копър, джинджифил, студено пресован зехтин, костен бульон

После отива от 9-11 месеца и после втората година. Има и рецепти, които не са лоши - поне дава някакви идеи. Ако имаш нужда от повече инфо, дай сигнал

# 568
  • София
Много бавничка ми се струва тази схема.  newsm78

# 569
  • Варна
 Slavy, ако проблема е, че много се върти бебо и затова става мазало, аз си го реших този проблем с челник на главата...  Laughing Гледа като хипнотизирана към лампичката и лапа. Като й омръзне и тръгне да се върти, разтръсквам глава, за да се движи светлинката и тя пак заковава поглед там... Wink

Общи условия

Активация на акаунт