Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 230
  • 664
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Светулка, и аз дадох броколите с картоф, морков и малко лук. Хапва едно малко бурканче от 125гр.

Slavy, малкия няма Т, но е с обрив. Някой беше писал, че имало такъв вирус. Май не го дразнят пъпчиците, обаче дано бързо се махнат.

Адаш, аз купувам от техните памперси и съм много доволна. Тънички са, не са пропускали и цената им е добра.

Кейл и аз не знаех какво е и как се приготвя.

# 631
Не зная и аз къде да се оплача. От три дни вкъщи е шок и ужас. Ани не спи грам през нощта. Тати мрънка, че не може да се наспи. Изобщо след като се прибрахме от Бс трудно си заспиване, ама тия три нощи нон стоп я друсам и дундуркам, за да не реве, за да спи бащата. Все си яде ръцете, а гризалката я хвърля и по улиците дори. Не мога да си обясня какво стана??? Вие .... съвет нещо...????

# 632
Не зная и аз къде да се оплача. От три дни вкъщи е шок и ужас. Ани не спи грам през нощта. Тати мрънка, че не може да се наспи. Изобщо след като се прибрахме от Бс трудно си заспиване, ама тия три нощи нон стоп я друсам и дундуркам, за да не реве, за да спи бащата. Все си яде ръцете, а гризалката я хвърля и по улиците дори. Не мога да си обясня какво стана??? Вие .... съвет нещо...????

Даваш ли й биберон? Пробвай да го сложиш във фризера да се изстуди и после да смуче. При нас имаше кратко действие. Шуслерови соли? Крайния вариант, оставяш да реве и да заспи. Може от друсането и дундуркането допълнително да се дразни, че не може да заспи? Тегава работа, дано бързо да се върнете на предходния режим.

# 633
  • София
Много неприятно и изнервящо е неспането и плаченето. Знам ли може да са зъби, мажи с гелче. Може да се превъзбужда, усещат когато около тях има напрежение. По принцип и нашия татко се сърди като не може да спи ... Ако има къде да спи в друга стая докато премине периода ще е най-добре. Може да е скок в растежа и трябва търпение докато премине. Дано скоро се успокои.

# 634
Момичета, да ви питам - на колко хранения сте през деня?

Защото Биляна все още е на 6 хранения, 2 вече изцяло заместени съответно със зеленчукови пюрета и оризова каша. Но имаме още 3 на АМ. А сме почти 6 месеца (в петък на 19-ти ще направим 6 м.) и на последното мерене при педиатърката, което беше на 02.08 малката беше 6650гр.

Питам защото пише, че от 5-тия месец храненията трябва да станат 5.

# 635
  • София
Момичета, да ви питам - на колко хранения сте през деня?
...

Питам защото пише, че от 5-тия месец храненията трябва да станат 5.

Всяко дете е различно. Едно яде повече и по-често, друго обратно. Аз честно казано в последните 10 дни не знам по колко пъти яде.  Wink В една тетрадка си пиша кога е яла, ала в момента не ми се занимава с това.

# 636
Определено е много относително. Малката яде закуска и обяд каши, но й давам и да суче след което. През останалото време е на кърма и се буди по 2 пъти да яде през нощта. Това, което се пише е само ориентировъчно и според мен са доста остаряли схеми. Не виждам как едно бебе ще се храни само 5 пъти, но може и такива да има - не знам. Щом е гладно и иска да яде, давай. В един момент като поотрасне сама ще си регулира храненията.

# 637
  • Свищов
Моята мома е на 7 месеца и яде 4-5 пъти на денонощие. 2 пъти заместено хранене, сутрин и вечер мляко и понякога нощем. НО е на АМ. по 5 пъти се храни от 5-ти месец някъде. Тежи над 9 кг., а е недоносена.

# 638
  • София
Да са ни живи и здрави, пък да не му мислим много. Те децата си показват, кое е добро за тях.  Heart Eyes
Ние от вчера сме на планинска почивка. Няма такава красота. Тази година решихме да сменим морето с планина.  Simple Smile
Оказа се, че водата във басейните е студена и ще се цопкаме само в джакузито.
Майка ми вчера е взела от лидълските бодита размер 74 ама май ще ги носи на пролет.  Laughing И суичер 74 е купила ама за него предпочитам да е по-голям така, че той е ок.
TODICHKA11, спахте ли тази нощ?

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 07:02 от GERY80

# 639
  • София
Геру Райковска, не се тревожи за изследванията. Нищо страшно няма. Вземи си няколко колектора за урина. Понякога не се получава от първия път. Ще го боцнат на пръстчето, ще заплаче, но става бързо. После гушкаш и минава за минутки.  Ако трябва помоли лекарката да го държи или някоя друга сестра в лабораторията. За памперси от някъде съм си взела BabyLino Sensitive. Излезнаха много добри, много съм доволна. Ако помнех само от къде съм ги взела щеше да е добре Simple Smile Иначе съм фенка на пуфиса.
Гери, надявам се Сами вече да е добре и обрива да е минал. Приятно изкарване в планината!
TODICHKA11, бързо да минава този период. Мъжа ти да си вземе тапи за уши, за да може да се наспива и поне той да не мрънка. Достатъчно ти е трудно с бебка, че да слушаш и неговото мрънкане. Може би са зъбки, някое гелче може да я облекчи. Също така слинг, раница, кенгуро или нещо друго за носене, на мен ми помага понякога за по-лесно заспиване. Бързо да минава, че не е живот с това недоспиване.
olya.p, не се връзвай много на книгите. Всичко е относително. Нека си хапва колкото си иска. Децата си знаят. Моя яде 5-7 пъти. Аз не го следя точно дори. Вчера на обяд плю пюрето и рева докато не си получи млякото. Към 5 изяде зеленчуковото пюре, хапна от плодовото и половин час по-късно си изпи шишето с млякото. По-късно изпи само около 40 мл и се събуди сутринта към 7 за кърмене.

Хубав ден от нас момичета!

# 640
Гледам да не се връзвам принципно. То аз и тая книга е отварям чат-пат само, ама...

Иначе вчера се хранихме само 5 пъти. След обедното пюре си заспа и се събуди 1 час след като трябваше да яде следобед. Не исках да я будя насила, защото става кисела. Яде си кашата в 5 и после нямаше как да набутам още 2 хранения до 9 когато си ляга, затова пропуснахме това в 6:30 и яде чак в 8:30 200мл АМ и после заспа.
Днес се събуди чак в 7.

# 641
Момичета столичанчета Simple Smileда ви кажа, че вече искат карта за градския транспорт за бебета....ако ви се наложи някой път да се качите е добре  да си извадите.Важи за една година.За издаването е необходимо акт за раждане и ЛК на единия родител.
Olya, ходихте ли на плуване?Как беше?
Аз се запалих също да водя бебка Joy

# 642
sembia, защо е нужна карта за бебета?

Ние нещо пак минаваме през фаза - от 10ина дена се буди през час и половина от лягане до ставане. Всъщност не винаги се буди, но плаче в съня си. Ставам, давам бибероната и заспива. Освен ако не иска да яде. Като ви чета постовете за бебета спящи по цяла нощ, направо ми се плаче от завист  Sad Мечтая си някой ден скоро и аз да се похваля, ама като гледам последните месеци само се оплаквам от неспане.

И да ви почерпим виртуално - вчера станахме на цели 6 месеца! В очакване на малко по-леки следващи 6.

Hug Hug Hug

# 643
sembia - да, ходихме на плуване. Беше много хубаво, на бебка й хареса. Пляскаше с крачета и й беше голям кеф. Заплака само като й потопих за първи път главичката под водата, но с гушкане се успокои.
Иначе водата беше много топла, извън басейна също - с една дума супер. Заслужаваше си. Имаше много бебоци - с мами, с татковци, и с двамата родителя. И беше забавно. Инструкторката много мила, децата я харесват. Заслужава си парите и отделеното време.

Но като за първи път се умори малката след 30 мин. И стана кисела. Но после да видиш как яде и заспа за отрицателно време.  Grinning

# 644
Без карта глобяват вече Sadминалата година са го въвели.. .
Още повече се нахъсвам за плуватето!!! Hug
Честито на рожденниците bouquet

Общи условия

Активация на акаунт