Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 225
  • 664
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, как понасят бебетата ваксините? На малкия от последната му се поду и стана червено крачето. Проблем ли е според вас? Педиатърката каза да слагам компрес с риванол. Преди съвсем малко се зачервяваше...

# 646
  • Свищов
И на Ади от последната се поду. Спадна си самичко за 1-2 дни. Преди това не е имало реакции. Тогава вдигна и най-високата температура - над 38.

# 647
  • София
Evianna, и аз знам за компрес с риванол и мaсаж, за да се разнесе подутото.
Sembia, за първи път чувам за карта, а ме е проверявала контрола и нищо не ми е казала. Благодаря за инфото. То да имат късмета да се заядат ще стане голям скандал.  #Cussing out
Светулке, и аз си мечтая да спя  8-9ч. непробудно.
Slavy, благодаря, Сами е добре.  Praynig И мен раницата ме спасява, ама почва да ми тежи ... Навън спи само в нея, дори и тук на почивката. Още малко и спирам, като му се доспи ще се прибиро

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 20:49 от GERY80

# 648
Момичета столичанчета Simple Smileда ви кажа, че вече искат карта за градския транспорт за бебета....ако ви се наложи някой път да се качите е добре  да си извадите.Важи за една година.За издаването е необходимо акт за раждане и ЛК на единия родител.

оправи ми деня, така не съм се смяла отдавна, моля те, разкажи подробно... глобиха ли те, предупредиха ли те, издаде ли му карта на бебока, трябва ли снимка...
няма такъв смях

# 649
Това го намерих в сайта на Градски транспорт, но пък никъде не пише да е задължително:

Цитат
ДРУГИ ПРЕФЕРЕНЦИИ:

.............

- всички деца до 7-годишна възраст с адрес на територията на Столична община– картите се издават срещу акт за раждане / оригинал или копие / и документ за самоличност на родителя / настойника /, удостоверяващи възрастта на детето и неговия адрес в пунктовете за продажба на „Център за градска мобилност” ЕАД

https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokum … revozni-dokumenti

# 650
Боже, ама сериозно ли трябва да му купувам карта/ билет за градския тр? Аз пътувах с метро и никой не ми е правил забележка. Тва ще е върха...

# 651
Това за мен е най-голямата простотия. Може ли за бебето да искат? Ако е по-голямо и е трудно да се докаже дали е под или над 7, разбирам. Ама за видимо бебе?!

# 652
  • София
Ние днес се отдаваме на лежане. Времето леко се развали, а и каката от нощеска е с повръщане+разстройство+Т до 37.7.
Ходихме вчера на минерален басейн и сигурно там лепна нещо. Стискайте палци утре да е кукуряк и ние да се разминем.
Вчера Сами явно се измори доста и спа от 19ч. до 8ч. Разбира се с чести пробуждания за сучене.

# 653
Радвам се ,че ви развеселих Joy
Баща ми гледал репортаж,че глобили някаква жена с бебе.Аз понеже си нямам работа се обадих да питам и ми потвэрдиха.Една моя приятелка ми обясни,че се прави с цел застраховка на децата.

# 654
Gery,стискам палци да мине безболезнено Praynig

# 655
GERY80, как сте днес?
Бързо да минава!

# 656
  • Стара Загора / Пловдив
Здравейте!
И ние бяхме на гости за 1 седмица и изхарчихме по-малко от 50 памперса. Иначе и ние хапваме по 6 пъти още ,като вечер правим 2 съня по 6 часа.
Момичета,лишейчето(ако беше такова) го мазах с кремчето за подсичане Нивеа и се оправи .
Накупихме много дрешки от Лидл, също 74 размер,защото много бързо растем на височина и за 1-1½ месец ,всичко ни омалява,та като знам ,че ще ги носи след няколко месеца ,реших да подгъвам ръкави и крачоли,но поне да изкараме зимата. Памперсите им са страхотни!! Наистина тънки и не пропускат,веднага се зарадвах,че са намалени.
Започнахме пак с кашичките ,за сега няма колики,но сме много назад,ако някоя мама има схема за бързо захранване,нека ми пише на лични,мерси :*

# 657
  • София
Благодаря ви момичета! Hug
Почивката не беше както ни се искаше   Confused Каката 2 дни гроги, после ММ, малкия и накрая аз. Странното е, че всеки го изкара по различен начин.
От хотела дойдохме направо на вилата и сега сме легнали да почиваме.
 И аз взех дрешки от Лидл 74 размер, зо да ги носи повечко, няма всеки месец да купувам я. Sunglasses На мен също много ми харесват памперсите им.
 icherry, мисля, че не е добре сега да правиш ударно захранване, да не стане беля.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 17:26 от GERY80

# 658
  • Варна
Боже, ама сериозно ли трябва да му купувам карта/ билет за градския тр? Аз пътувах с метро и никой не ми е правил забележка. Тва ще е върха...
Не, картата не се купува, безплатна е, но е задължително да се извади. И не е заради доказването, че под 7 години, а защото служи като застраховка, ако , не дай Боже, нещо стане. Това не е само за София, важи за цялата страна, но никой не ми вярваше, когато разправях още като се родиха. И на мен рядко ми я искат в Градския транспорт, даже вече спрях да си правя труда да я вадя, че все не я поглеждат, но един или два пъти са ме питали дали имам....

# 659
  • Стара Загора / Пловдив
Geri80, нещо не успяхме да се разберем с ЛЛ,каза ми да местя кашите следобед и да вкарвам зел.пюре на обяд, аз започнах кашите едва преди 5 дни и сме опитали само 2 зърнени,чудя се дали да не поизчакам поне още 1 каша,че да ги местя следобед. Какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт