"Септември е още далече, а бебчо смело ни рита вече" - ТЕМА 5

• 70 982
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Ок, значи в БГ наистина ги правят доста по-рано.
Тук се правят между 22 и 24 г.с.  Rolling Eyes

# 136
На мен във фемина ми казаха 20 г.с.

# 137
Йоанна, добре дошла!  Hug
Облаче, супер резултати и честит юнак.

На мен 18-19 седмица също ми се вижда рано. При мен казаха между 20-22, най-добре 21.
Като гледам и това са оптимално препоръчаните седмици, поне при Марков.

# 138
Ами аз съм 19+6 дни, това си е 20 , а аз съм с ранна овулация и отделно беб върви още с една сед. напред така, че е горе доло 21 сед се пада  Simple Smile

# 139
Здравейте бъдещи мами,
Ние вчера бяхме на преглед и всичко върви добре. Пола още не го знаем беше се нещо надупило, но нищо ще стискъм зъби до след 3седмици. Тогава ще е и втората ФМ към 20-21гс при д-р Арабаджикова!

# 140
А някой от вас знае ли и дали се е сблъсквал с този проблем: притеснява ме , че до края на брем няма да мина без зъболекар и то може би скоро, по принцип бързо ми се развалят зъбите, преди да забрем са си всички наред с пломби, но мн често зъбите които са ми с пломби и живи пак се развалят и се стига до вадене на нерви ( пулпит) , а как да се извадят в случай, че си бременен, арсен със сигурност няма да позволя да сложат, а упойка мисля , че също не е мн добре, просто нз какво да се прави Sad  , отделно и антибиотик не може да се пие да се лекува зъб. За фотопломба бях питала док дали може, той каза да, ама за пулпит не съм го питала

# 141
Може упойка за зъболекар.и той ми го каза  и гинеколога също!

# 142
  • Варна
А някой от вас знае ли и дали се е сблъсквал с този проблем: притеснява ме , че до края на брем няма да мина без зъболекар и то може би скоро, по принцип бързо ми се развалят зъбите, преди да забрем са си всички наред с пломби, но мн често зъбите които са ми с пломби и живи пак се развалят и се стига до вадене на нерви ( пулпит) , а как да се извадят в случай, че си бременен, арсен със сигурност няма да позволя да сложат, а упойка мисля , че също не е мн добре, просто нз какво да се прави Sad  , отделно и антибиотик не може да се пие да се лекува зъб. За фотопломба бях питала док дали може, той каза да, ама за пулпит не съм го питала
аз имам проблем със зъбите - зверски са чувствителни. Зъбилекарят ми препоръча Тутмус. Предотвратява развитието на кариес и намалява чувствителността на зъбите. При мен има ефект за сега. Лошото е, че се намира трудно и цената е висока.

# 143
Облаче, радвам се, че всичко е наред! Simple Smile)
Момичета, аз записах час за ФМ в понеделник, и аз ще бъда 19 г.с. +6 дни, а от предните прегледи вървеше с 4-5 дни напред, та се надявам да съм в норма... ама и да не съм, последният ми преглед беше преди 4 седмици и вече нямам търпение никакво! Simple Smile)) Надявам се всичко да е наред, аз не правих второ БХС... иначе мисля, че го усещам, това с пеперудите и мравучкането го отдавах на червата си, но в момента усещам точно тип... кратки побутвания, ама напред, по стената на корема, усещат се и с ръката, назад по органите не усещам... даже днес виках ММ два пъти, ама като дойде и то се спира Simple Smile)
Стискайте палци и на мене Simple Smile)

# 144
Мерси за отговорите Simple Smile , ще си запиша час при зъболекарката да видя и тя какво ще каже. Може и моите да са просто чуствителни сега да не е нещо лошо, аз защото вчера претоплих едно кюфте и като го сдъвках ме заболя от горещото задния зъб и до вечерта болеше, ама сега е добре Simple Smile

# 145
  • София
Аз специално за зъбите питах док и тя ми беше казала,че след 12 седм.спокойно може да се слага упойка.
Но ако ми дойде до главата пак ще направя консултация и с нея и със зъболекарката ми.

Aubergene, всичко ще бъде наред,спокойно  Hug, къде ще правиш втората ФМ?

# 146
  • София
Много се радвам за хубавите резултати от пренатеста и амниото на тези, които ги чакаха Hug. Отпуснете се вече и се наслаждавайте! bouquet
Аз  усетих мисля бебето на два пъти през доста голям интервал от време - в различни дни (или поне мисля. че е то Simple Smile, макар че ми е за втори път и съм със задна плацента, не съм от най-чувствителните). Но далеч не го усещам регулярно, а и терминът ми е в края на септември, така че надявам се скоро да е по-често. Още не съм си записала час за втората ФМ, но съм на преглед на 12.04 и след него ще запиша, дано е останал някой час. Засега очакваме момче, но да видим дали ще се потвърди..

# 147
  • Дряново
По въпроса със зъболекарите: аз довечера имам час - имам един кариес, който си е сериозен и трябва да се оправи - 9мес няма да чакам а се влоша още Simple Smile, пък и след това предполагам, че няма да имам много време за зъболекари Simple Smile

# 148
Аз пък чакайки моята ФМ, която е чааак след 6 седмици съм се побъркала да пазарувам  Crazy
Поръчахме мебели на бебето  Heart Eyes

# 149
  • София
Привет  bouquet
Аз сега бях да си взема документите от настоящия ми гинеколог и другата седмица отивам да се презапиша при др. Стратиева в МЦ Света Петка, дано се разбираме с нея. За преместването ми дадоха само един лист с информация и амбулаторния картон, добре че държах да мина през лаборатория, която има онлайн достъп и сега си имам всички изследвания. Само микробиологията и цитонамазката не минаха през мен, но сега си ги снимах с телефона. Бях много притеснена дали всичко ще е наред с микробиологията, че всичките ми приятелки са с Кандида, за моя радост е чиста, надявам се да се задържи така. На прегледа доктора каза, че матката ми е напрегната и трябва да пия Но Шпа по едно, три пъти на ден  Sad Пита ме дали вече усещам бебето, казах не, той каза че до две-три седмици би трябвало да започна да усещам.

Общи условия

Активация на акаунт