Майчинството счетоводно-69

• 55 939
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Съжалявам, че пуснакм нов пост, но при опит за редакция  на горния,  ме изхвърля. Та:
Свързах се с НОИ, отговориха, че проверяват въпроса, нямало нужда да ходя, защото не знаят каква е причината, нямало проблем с документите, всичко било наред. Не знаели, кога ще имам пари, евентуално Вторник, установявали проблема.
Е, питам, ако и във Вторник нямам пари, какво следва да направя? И това звучи многоо абсурдно, и не е ли редно да ми ми пуснат пари, пък да си търсят грешката, щом не е в документите? И въобще какво да правя
Многооо благодаря
Здравейте!
И аз съм с подобен казус. След прехвърляне на майчинство от 22.01. до ден днешен няма превод от НОИ. Опитах се да се свържа с тях по телефона, но безуспешно. На място ходих, но нищо не можели да ми обяснят в ТП на НОИ. Писах до Централното поделение и до това, в което са подавани документи и отговор няма. Вие на кои телефони се свързахте с тях, за да Ви дадат такава информация?

# 136
Ако не ви обърнат внимание или нищо не се случва след проверката на казуса пшшете официално писмо и задължително го входирате. Така са задължени да ви отговорят.

# 137
  • София-Младост
Съжалявам, че пуснакм нов пост, но при опит за редакция  на горния,  ме изхвърля. Та:
Свързах се с НОИ, отговориха, че проверяват въпроса, нямало нужда да ходя, защото не знаят каква е причината, нямало проблем с документите, всичко било наред. Не знаели, кога ще имам пари, евентуално Вторник, установявали проблема.
Е, питам, ако и във Вторник нямам пари, какво следва да направя? И това звучи многоо абсурдно, и не е ли редно да ми ми пуснат пари, пък да си търсят грешката, щом не е в документите? И въобще какво да правя
Многооо благодаря
Здравейте!
И аз съм с подобен казус. След прехвърляне на майчинство от 22.01. до ден днешен няма превод от НОИ. Опитах се да се свържа с тях по телефона, но безуспешно. На място ходих, но нищо не можели да ми обяснят в ТП на НОИ. Писах до Централното поделение и до това, в което са подавани документи и отговор няма. Вие на кои телефони се свързахте с тях, за да Ви дадат такава информация?

Вие сте прехвърлили майчинството, така ли?

# 138
Превели са ми пари за майчинство на 24.03 но термина ми беше 19.03 въпроса ми е за какъв период са тези пари? За целия месец март ли ?

# 139
Многооо благодаря
Здравейте!

Вие сте прехвърлили майчинството, така ли?

Да, беше прехвърлено малко повече от месец и не се получиха нещата с гледането на детето. Възобнових си правата по отглеждането, но уви някъде има проблем, за който не ми дават информация.

# 140
  • София-Младост
След възобновяване правото на ползване на отпуска е подадено  исъответното приложение за обезщетението надявам се. При проверка с ПИК какво дава в сайта им? По спомен веднъж годишно правят разни преизчисления и обикновено има забавяне, дано скоро всички си получат парите.

# 141
Не ми се мисли тази година какви ще са преизчисленията след подаване на данъчните декларации и изравняването на осигурителните вноски на самоосигуряващите се лица  Rolling Eyes

# 142
Здравейте момичета, не съм сигурна, в коя тема да задам въпроса си и затова пиша в тази: предстои ми оперативана хистероскопия за премахване на полип.От клиниката където ще я правя ми казаха, че може да ми дадат 5 дена болничен. Работата ми е свързана с физическо натоварване и вдигане на тежко.Кой може да ми удължи болничния след тези 5 дни?При ЛЛ с епикризата ли се ходи?
Пак се извинявам ако въпросът ми не е за тази тема!

# 143
  • София-Младост
Здравейте момичета, не съм сигурна, в коя тема да задам въпроса си и затова пиша в тази: предстои ми оперативана хистероскопия за премахване на полип.От клиниката където ще я правя ми казаха, че може да ми дадат 5 дена болничен. Работата ми е свързана с физическо натоварване и вдигане на тежко.Кой може да ми удължи болничния след тези 5 дни?При ЛЛ с епикризата ли се ходи?
Пак се извинявам ако въпросът ми не е за тази тема!
Би трябвало и от болницата да могат. Ако не попитай личният лекар.

# 144
Здравейте

В сайта на НОИ пише, че болничният ми е изплатен днес, но не съм получавала смс за постъпили суми, също и в онлайн банкирането не виждам да има такава сума. Интересува ме, дали е възможно парите все още да не са пуснати по сметката ми, но защо тогава пише, че болничният е изплатен? newsm78

# 145
  • София-Младост
Здравейте

В сайта на НОИ пише, че болничният ми е изплатен днес, но не съм получавала смс за постъпили суми, също и в онлайн банкирането не виждам да има такава сума. Интересува ме, дали е възможно парите все още да не са пуснати по сметката ми, но защо тогава пише, че болничният е изплатен? newsm78
Утре ще са в сметката ти. Днес са направили превод.

# 146
  • Пловдив
Аз обещах да пиша какво е развитието с моята декларация за втората година. Може да ви е полезна информацията.
Оказа се, че според осигурителя всичко е подадено на 29 януари, но при проверка с ПИК няма информация за постъпили документи. Зададох въпрос през онлайн формата на НОИ и получих обаждане още на следващия ден. Оказа се, че при тях нищо не е постъпило, защото през януари имали проблем с получаване на информация от осигурителни каси. Помолили са нашата осигурителна каса да подаде отново декларацията. Казаха, че вероятно ще виждам всичко с ПИК още на следващия ден. Да, ама не.  Mr. Green Нищо няма! Нито пари, нито инфо.  Laughing Обещаха пак да се обадят, ще чакам още малко, а после направо на място ще отида. Не са ми спешни парите, но все пак забавянето е доста голямо. Сигурно чакат да ми направят "подарък" за рождения ден /през май/!  Joy

# 147
Здравейте

Утре ще са в сметката ти. Днес са направили превод.

Благодаря!  bouquet

# 148
Днес им писах за трети път на тези хубавци, ама вече бях малко по как да кажа...нетолерантна с тях.
Напомних им, че миналата година съм била в болничен от 30.03, а обезщетението за него съм получила на 01.07(юли).
След 30 мин получих отговор, че писмото е регистрирано като документ с регистрационен индекс еди какъв си и да направя справка по този индекс на посочен линк, за да проверя работата по документа ми.
И естествено при попълване на данните в  линка ми изписва "Не е намерен документ с посочените номер и дата" и така колелото се завърта отначало.  Mr. Green
Само, че съм малко откачена и ще ги изчакам и тази седмица, а после убедена съм, ще ми изплащат и болничния, и майчинството на всяка първа дата от месеца приоритетно.

# 149
.

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 15:38 от Magairlin

Общи условия

Активация на акаунт