Майчинството счетоводно-69

• 55 932
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ала-бала, кой работодател ги подава по-рано? Моят или този на мъжа ми?

Лошото е, че счетоводителката във фирмата на мъжа ми излиза отпуска от утре до 3.05.

# 181
  • София-Младост
Ала-бала, кой работодател ги подава по-рано? Моят или този на мъжа ми?

Лошото е, че счетоводителката във фирмата на мъжа ми излиза отпуска от утре до 3.05.

Не, мъжът ти подава молба, приложение и каквото е необходимо, за да ползвва този отпуск до неговият работодател, примерно другата седмица(м.04). Счетоводството ги подава в НОИ до 15.05..

# 182
  • София
Разбрах! Значи ще ги направим като счетоводителката се върне на работа на 3.05.със задна дата, а тя ще има време да ги подаде до 15.05. в НОИ.

Благодаря!

# 183
Здравейте!
Назначена съм на трудов договор с шестмесечен изпитателен срок от 02.10.2015г., като в сайта на НАП е отбелязано, че е безсрочен трудов договор по чл. 67. В непрекъснати болнични съм от 23.10.2015г, като вече съм в 45-дневния болничен. Въпросът ми е дали могат да ми прекратят трудовия договор, понеже вчера ми връчиха заповед за освобождаване по чл. 71 ал. 1? Ако да, какви са ми възможностите, за получаване на майчинство? Да отбележа, че 12-месечен трудов стаж ще имам юли месец, ако не ме освободят..
Благодаря предварително!

# 184
Здравейте, въпросът ми е следният:
след седмица ми изтича болничният за 135 дни от отпуска ми по бременност и раждане. Знам, че след това, за остатъка до 410 ден, се подава декларация, но не знам коя точно....
Освен декларацията какво друго трябва да се носи като документи на работодателя?

Благодаря предварително, винаги сте били много любезни и полезни bouquet
Хубав ден

# 185
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Назначена съм на трудов договор с шестмесечен изпитателен срок от 02.10.2015г., като в сайта на НАП е отбелязано, че е безсрочен трудов договор по чл. 67. В непрекъснати болнични съм от 23.10.2015г, като вече съм в 45-дневния болничен. Въпросът ми е дали могат да ми прекратят трудовия договор, понеже вчера ми връчиха заповед за освобождаване по чл. 71 ал. 1? Ако да, какви са ми възможностите, за получаване на майчинство? Да отбележа, че 12-месечен трудов стаж ще имам юли месец, ако не ме освободят..
Благодаря предварително!

Договорът може да е скл. на основание чл.67 ал.1, но да има срок за изпитване. Този срок не тече, докато си в болничен или друг отпуск. По всяко време работодателят може да прекрати договорът ти, ако е скл. в негова полза. Независимо, че си започнала ползването на болничен за бременност и раждане, щом нямаш стаж няма да вземаш и обезщетение. Няма как да набереш и нужния осиг. стаж.

Здравейте, въпросът ми е следният:
след седмица ми изтича болничният за 135 дни от отпуска ми по бременност и раждане. Знам, че след това, за остатъка до 410 ден, се подава декларация, но не знам коя точно....
Освен декларацията какво друго трябва да се носи като документи на работодателя?

Благодаря предварително, винаги сте били много любезни и полезни bouquet
Хубав ден

http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity

Приложение 2. Друго не се носи.

# 186
Здравейте, имам въпрос относно застъпването на майчинства.
Първото ми дете е родено на 31.07.2014, сега съм бременна с термин 10.09., т.е. 45-дневния трябва да започне на 27.07.2016 г. и да има застъпване. От февруари обаче съм пуснала отпуск на работа, за да изчистя натрупаните дни и да получавам повече от 340 лв. Simple Smile Мисля след това да взема болничен и към юли месец да се върна в отпуск за гледане на дете до 2 г. възраст. В този случай ще важи ли правилото за застъпено майчинство? От НОИ ми отговориха много неразбираемо - поне за мен: при придобиване право на парично обезщетение при бременност и раждане през периода на изплащане на парично обезщетение за бременност и раждане или за отглеждане на дете обезщетението е в размера, определен по ал. 1 за предходното дете, ако това е по-благоприятно за лицето. Звучи ми като да важи правилото, но не съм професионалист, затова моля за Help Simple Smile
Благодаря Ви  bouquet

# 187
  • София-Младост
Юли месец си прекъсни платеният отпуск и се върни в отпуск за отглеждане на дете до 2г възраст. Необходимо условие за застъпване е по време на издаване на 45 дневния да ползваш другия отпуск и съответно обезщетение.

# 188
Здравейте отново! Имам пореден въпрос излязла съм в болничен от 18 април до 2май ,искам да попитам след като предадох болничния на счетоводителката-тя до колко дни има срок да го подаде в ной и кога трябва да ми преведът паричното обещетение(болничните) ?

# 189
  • София-Младост
Здравейте отново! Имам пореден въпрос излязла съм в болничен от 18 април до 2май ,искам да попитам след като предадох болничния на счетоводителката-тя до колко дни има срок да го подаде в ной и кога трябва да ми преведът паричното обещетение(болничните) ?
В НОИ до 15-то число на месеца, следващ този на подаване до работодателя. Т.е. вие го давате м.04, в НОИ до 15.05..
Изплащане в рамките на 10 работни дни от подаването в НОИ.

# 190
Lady Brinne, благодаря за отговора!
А може ли друга фирма да ме назначи веднага, след като съм влязла в този 45-дневен болничен преди термина? Ако не, какви са ми вариантите, за да мога да получавам майчинство?

# 191
Lady Brinne, благодаря за отговора!
А може ли друга фирма да ме назначи веднага, след като съм влязла в този 45-дневен болничен преди термина? Ако не, какви са ми вариантите, за да мога да получавам майчинство?

Не виждам как ще сключиш договор, докато си в болничен. Много некоректно са постъпили спрямо теб. Единственото, което се сещам е да ги помолиш да анулират заповедта за освобождаване, поне фиктивно, докато ти изтекат 135 дни.  newsm78

# 192
Здравейте, имам следния въпрос. Бях две години по майчинство, сега пак съм бременна и ме интересува, втората година на майчинство, в която съм взимала 340лв месечно на колко са ме осигурявали,на минималното или на това, което когато съм била на работа? За да мога да си сметна какво майчинство ще взимам сега.

# 193
Здравейте, имам следния въпрос. Бях две години по майчинство, сега пак съм бременна и ме интересува, втората година на майчинство, в която съм взимала 340лв месечно на колко са ме осигурявали,на минималното или на това, което когато съм била на работа? За да мога да си сметна какво майчинство ще взимам сега.

МРЗ.

# 194

МРЗ.

По трудов договор съм на 600лв. Значи да смятам, че на толкова ме осигуряват ли?

Общи условия

Активация на акаунт