Майчинството счетоводно-69

• 55 725
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София-Младост
Предполагам наред с прил 12, без 14 ?
Да, ако се подава на хартия.

# 586
  • В градината...
Да, мерси за отговора  Hug

# 587
Аз да си повторя въпроса - какви документи /приложения/ трябва да подам в НОИ за втората година майчинство? За СОЛ.
Приложение 7
СОЛ подават приложение №11.

# 588
Момичета като се върна на работа ще имам ли право да си ползва платените отпуски,който не съм ползвала за 2 години ?

# 589
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Момичета като се върна на работа ще имам ли право да си ползва платените отпуски,който не съм ползвала за 2 години ?
Да

# 590
Да
мерси

# 591
Здравейте, момичета Simple Smile
Искам да попитам какви са условията и възможно ли е изобщо в нашия случай получаването на бащинство? Аз нямам трудов стаж, бъдещият татко има достатъчно трудов стаж, осигурява се на минимална заплата. Чета, че уж може да се получава след навършване на 6 месеца на детето и се признава за оставащите неизползвани 410 дена болнични, но не мога да се ориентирам, тъй като аз реално няма да съм използвала нито ден...
Благодаря ви предварително! Simple Smile
Здравей, при нас с мъжът ми беше същата ситуация. Аз нямах стажа да взимам майчинство, но той имаше и се възползвахме. Просто ти трябва да почнеш някъде да работиш на трудов договор, той да има поне година назад трудов стаж и детето да стане на 6 месеца. Никъде не пише, че жената трябва да има стаж, въпроса е да почнеш работа, за да може таткото да се възползва от бащинството. Аз почнах работа, горе долу малко преди навършване на 6 месеца на детето ми и веднага след това мъжът ми излезе бащинство.

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 14:12 от Рали Димитрова

# 592
Рали Димитрова, благодаря ти, ще проуча въпроса в такъв случай.  bouquet

# 593
Отново съм аз,понеже прочетох,че може да се самоосигурявам ,ако сега започна в 7месец и стаж с 3г,но прекъсван,ще имам ли право на опцията за майчинство след като си плащам всичко...

# 594
  • София
Здравейте,
имам нужда от малко помощ от ваша страна. Става дума за следното, работя при настоящият си работодател от 5 год. без прекъсване, преди дни от ЧР ми изпратиха да попълня декларация от приложение 7 към чл.3 ал.2, заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл.50 ал1 и чл.51 КСО за остатъка до 410 календарни дни( не ми е ясно също защо е необходимо да се взима болничен от педиатър за остатъкът до 410 дни).Декларация за ползване на отпуск по чл. 163 ал.1 от Кодекса на труда на майката. Когато ги попитах от страна на ЧР ми отговориха че ако не ги подам документите заедно с болничния лист трябва да се върна на работа. Съжалявам за дългото обяснение и може би неясните си въпроси.

# 595
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
имам нужда от малко помощ от ваша страна. Става дума за следното, работя при настоящият си работодател от 5 год. без прекъсване, преди дни от ЧР ми изпратиха да попълня декларация от приложение 7 към чл.3 ал.2, заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл.50 ал1 и чл.51 КСО за остатъка до 410 календарни дни( не ми е ясно също защо е необходимо да се взима болничен от педиатър за остатъкът до 410 дни).Декларация за ползване на отпуск по чл. 163 ал.1 от Кодекса на труда на майката. Когато ги попитах от страна на ЧР ми отговориха че ако не ги подам документите заедно с болничния лист трябва да се върна на работа. Съжалявам за дългото обяснение и може би неясните си въпроси.

БЛ се взема до 135 дни, т.е. 3-тия е от педиатъра и изравнява дните до 135. Първият БЛ започва 45 дни преди термин, а вторият е от болницата за 42 дни.

# 596
Здравейте. Във връзка с болничните..
Пример: Термина ми е на 10ти, болничния ми е до 9ти, но детенцето се ражда на 1ви. От коя дата трябва да започне втория (42 дневния) болничен, който се издава от родилното?

# 597
Пример: Термина ми е на 10ти, болничния ми е до 9ти, но детенцето се ражда на 1ви. От коя дата трябва да започне втория (42 дневния) болничен, който се издава от родилното?
От датата на раждането 42 дни.

# 598

Следващият ви болничен започва от деня на раждане. Ако вече са ви изплатили или предстои изплащане по първия болничен, то изплащането на следващия ще започне от дните, които не се припокриват - по първия болничен са изплатени дните до 9-ти, но следващият болничен започва от 1-ви - изплащането по него ще започне от 10-то число.

# 599
  • Варна
Точно така бях аз  Mr. Green
От болницата започва от деня на раждане-42 дни, а после от педиатъра е по-дълъг, а не 49 дни, за да изравни до 135 дни.

Общи условия

Активация на акаунт