За памперсите

• 50 599
  • 201
  •   1
Отговори
# 45
Много са скъпи тези кърпички Water Wipes, бих се спряла на вариант многократни, ако ми се инвестираха толкова пари.

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 20:12 от Анонимен

# 46
  • София
Много са скъпи тези кърпички Water Wipes, бих си спряла на вариант многократни, ако ми се инвестираха толкова пари.

Да, за навън стават, но се чудя защо ги използват и в къщи. Аз вземам малко топла водичка в кана, кухненска ролка /избрала съм си такива, които не се разпадат във вода, не ароматизирани/ и действам. Излиза в пъти по - евтино, пък резултата е същия, да не кажа по - добър, салфетката е приятно топла и на бебето му е комфортно.

# 47
Freya_na, заинтригува ме:

"кухненска ролка /избрала съм си такива, които не се разпадат във вода, не ароматизирани/"

къде мога да намеря такава?

# 48
  • София
От Кауфланд - Perfex - оранжева опаковка, 2 ролки, около 1,50лв. Вършат ми страхотна работа.

# 49
Мерси, ще ги пробвам! Simple Smile

# 50
Да, за навън стават, но се чудя защо ги използват и в къщи. Аз вземам малко топла водичка в кана, кухненска ролка /избрала съм си такива, които не се разпадат във вода, не ароматизирани/ и действам. Излиза в пъти по - евтино, пък резултата е същия, да не кажа по - добър, салфетката е приятно топла и на бебето му е комфортно.
Не се заяждам, но какъв е смисълът на това упражнение, при положение, че е по-лесно директно на мивката да се измие?! newsm78

# 51
Ще отговоря за себе си - не винаги ми се съблича боди, аз поне на мивката не успявам без да го окъпя почти цялата, че и себе си. Затова ползам мокри кърпички почти постоянно, освен когато се е омазал до ушите. Не се подсича.

# 52
Относно мивката трябва да е съблечено цялото бебе, да закараш гърчещото му се голо тяло до там без да го изпуснеш, после да го държиш с една ръка, докато с другата го миеш, като внимаваш да не се изхлузи все по-мокрото му и извиващо се тяло, то не стои като кукла, после да го бършеш с чиста, суха кърпа винаги под ръка, защото няма как да не му намокриш и крайниците като минимум и после да го върнеш, като през цялото време се молиш да не се наака/напикае в някоя от двете посоки. А на плота му слагам отгоре една суха памучна кърпичка, за да ограничи параметъра на струята, ако се появи такав (а особено с момче, се появява редовно). Вечер ми е още по-опасно и разсънващо и за двама ни това с мивката. А и вече съм го пробвала, разстройващо е и за него. По минимум 8 пъти в денонощие не ми се тренира и поема излишен риск. Затова water wipes или варианта с неразпадаща се кухненска ролка и кана топла водичка. Със сапун по време на баня. И така...и моят не се е подсичал. Но с други мокри кърпи не бих пробвала, до мивката - само като се е омазал до уши, поради изброените причини.

# 53
  • София
Аз просто вдигам дрехите. Натъпквам ги под ръката , с която държа бебето и се отнасяме до мивката. Зависи каква е мивката и батерията. Мия дупето, нищо не се намокря. После завивам с една тензухена пелена, която ми седи на врата докато мия и воала. Трябва просто тренировка - как ти е удобно да хванеш цебето и как да го миеш и всичко се номества. И спокойствие и вяра в себе си, че можеш да се научиш да го правиш

# 54
Или мъж. Като си е вкъщи таткото дупето се мие. Аз сила да укротявам 9 килограмово бебе нямам. Simple Smile До преди седмица акаше на всяко хранене.

# 55
Още от раждането дъщеря ми я мия на мивката с помощта на малко легенче на всяко акане, а доскоро и на всяко напишкване. Когато сериозно е напълнила памперса чак до вратлето, минавам с мокра кърпичка, за да обера, и пак мия на мивката по описания от P-r-o-l-e-t начин. Като беше по-малка редовно пишкаше върху повивалника, докато я обличам, и отново я поизмивах. Използвам едни и същи реплики/думички, когато ще я мия или ще я къпем, и съответно знае какво следва. Признавам обаче, че имам баня в спалнята и така съм още по-улеснена Peace

# 56
  • София
Да...и нашата баня е към спалнята и е много по-удобно. С баткото банята си беше приз коридора. Но пак не беше голяма трудност. Но като сме на вилата миенето е с легенчето. Банята е далече, минава се приз студени помещения...

# 57
  • София
Не се заяждам, но какъв е смисълът на това упражнение, при положение, че е по-лесно директно на мивката да се измие?! newsm78

Момичетата са отговорили. Моето бебе е малко кърмаче и като такова ака по 5-6-7 пъти на денонощие. Когато го стисна на мивката, рева е неописуем, явно доста го притискам. Когато наголемее, вече няма да има този проблем и ще си го мия на мивката /така действах с голямото си дете/.

# 58
  • София
Никога не съм събличала цяло бебе, освен ако не е оцапало дрехите, само от кръста надолу и хоп на мивката, плакнала съм на всяка смяна на памперс, не виждам проблеми в това.
В крайна сметка всякакво друго забърсване на наакано дупе е просто зармазване и замазване на проблема.

# 59
Ехеее, миенето на дупе го изкаратхте процедура застрашаваща живота на бебето. Не знам как са оцелели и 2те ми деца, като ги миех на всяка смяна на памперса - само с вода. Късметлийка съм, казвам ви  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт