Прекрасно градче, близо до София

• 111 524
  • 988
  •   1
Отговори
# 405
smetanapalata, имам предвид хора, които търсят жилище. Те могат да го изберат до метро, до линия на ГТ, която стига до работата им... До училището, което са избрали...

# 406
  • София
Тонизиран. Говоря от личен опит. След вечерна тренировка/репетия се чувствам прекрасно. Работата ми е такава, че седя по цял ден и с нетърпение чакам вечерите, в които натоварвам тялото на макс. Чувстваш се буквално размазана от кеф и заспивам като къпана Peace
Чакай, ти не си дете отдавна, нали? Peace
Твоят режим и организъм нямат нищо общо с неговия на този етап.
Не помня кой писа, че вечер трябва да се приберат по най- бързия начин, че да не заспят децата в колата.

Напротив. Синът ми също се чувства тонизиран след цял ден учене. Peace За прибирането съм съгласна. Затова трябва да е близо, за да се прибираме бързичко и после релакс. Peace

Но това е друга тема.

Пак опираме до близостта обаче. Peace

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 10:19 от missence

# 407
  • с трима мъже :)
Комай, иде реч за прекалени родителски амбиции!? newsm78

Комай вече май много взех да давам обяснения  Naughty
Абсолютно съм твърда по отношение на този избор и съм наясно с желанието на трима ни - мен и двамата ми сина: да, ще ходим на танци! Ако са вкъщи децата, пак ще стоят будни в 21*30. Относително е танците колко изморяват и колко тонизират. Понякога -едното, понякога - другото.

В петък, миналата седмица, имаха танци от обяд до 9 вечерта (от 12 до 21). Имали са почивки, разбира се, хапвали са. Трябваше да пътуваме вечерта, и ММ прибра големия син с 1 час по-рано. Т.е. взе го в 20.00 и той (синът) беше много разочарован и обиден от това. Беше много ядосан на баща си, и да ти кажа: мен това му желание да седи на репетицията докрай, много ме зарадва.  Peace Децата просто обожават да са там. Не само моите. Всичките, които посещават репетициите.
И на мен ми харесва ансамбъла. И както казах на ММ: Да, ше танцуват. Поне докато го искат, ще танцуват.

Много бързо използваш клишета като "прекалени родителски амбиции". Чували сме я тая фраза да се употребява ежедневно за кого ли не. Но, ако си държиш детето у вас, докато е малко, няма как на 14-15 г. възраст да събудиш в него желание за нещо.... Дете на 15 г, което е свикнало единствено да ходи на училище, трудно може да бъде събудено. Аз съм била такова дете - само на училище. Майка ми е работила по 2 смени, за да издържи финансово и никой не се е занимавал с нас. Училище-вкъщи и да имаме храна и дрехи. Толкоз.
Животът днес предоставя толкова много възможности, че ако си държиш детето у вас, жалко за него.

Хайде да кажем и другата част, като сме тръгнали: за много родители е непосилно да водят децата си на курсове, школи, танци, спорт или музика.  ИМЕННО защото логистиката е трудно нещо. Ето, че се върнахме на темата отново. Мислиш ли, че логистиката, ако с-вото живее извън града, се улеснява? Не и за мен и аз вече писах за това.  Naughty

# 408
Просто си мисля, че ако живеехте в Горубляне или Обеля, па танците са в Младост, щяхте да имате същия проблем с транспорта, и проблема не е бил толкова в къщата конкретно  Peace
Предполагам и другите са имали тази идея.

# 409
Просто си мисля, че ако живеехте в Горубляне или Обеля, па танците са в Младост, щяхте да имате същия проблем с транспорта, и проблема не е бил толкова в къщата конкретно  Peace
Предполагам и другите са имали тази идея.

Точно  Peace никакви къщи не са проблем, а времето, което не може да се предвиди в пътуването, когато знаеш, че ще попаднеш в задръстване, ама не знаеш колко ще ти отнеме.
Всъщност, къщата също може да е проблем, ако е скъпа  Hug Снощи говорихме у нас за РП, но разговорът увисна някъде още в началото ... Sad Просто изобщо не можем да си го позволим. Ама никак... Simple Smile

# 410
  • София
Гала, между сградите на НР и Кока-Кола ще се строи комплекс като нашия, от Атанас Гаров, Garitage Park, от блокчета и  редови къщи. Пускай Гугъл да го проучиш.

# 411
Гала, между сградите на НР и Кока-Кола ще се строи комплекс като нашия, от Атанас Гаров, Garitage Park, от блокчета и  редови къщи. Пускай Гугъл да го проучиш.

това довечера у нас - първо нещо  Hug  Peace
Благодаря, Шарки  Hug  bouquet

# 412
До тези комплекси какъв е транспорта?

# 413
Предполагам рейс 111 или личен транспорт.

# 414
  • София
111, 112, 314, 413

# 415
  • София
До тези комплекси какъв е транспорта?

314 (ако не се лъжа в номера) спира точно отпред, 111 е на 4-5мин, има и маршрутка до самия вход на комплекса. 413 спира точно на "Арена" (малко под спирката на 111).

п.с. А, Sharky* ме е изпреварила. Peace

# 416
Има ли деца, хубаво е да има и ГТ наоколо за когато децата пораснат и искат да се движат самостоятелно. До РП има спирки на автобуси, така че за там не мисля, че е драма. За по-нагоре на Камбаните - не бих.
Друго място, което харесвам за къща в София, е Симеоново, там също има ГТ. Но цените отново са чудни.

Скрит текст:
Да кажем, че цените не ме спират, въпреки, че прекаляват доста.
Но, както казах-този район е за гравитиращите около Бпарка и Младост. Камбаните далеч не е идеално място за останалите. Не всеки работи в Младост просто, въпреки, че се е оформил като град в града. Да, за живелите в Младост едно изнасяне в Камбаните е супер може би.
На мен ми е много далече от всички мероприятия, които практикуваме, до месторабота, до удобства.
Симеоново също-въобще-няма ли нормален транспорт, един младеж да може да се прибира нормално, а да не чака майка му да го превозва вечер-не е за нас.
Скрит текст:
Децата не са вечно в детската градина, стават големи и сами избират заниманията си според интересите и нуждите. Да не говорим за един 7 клас, какъв ресурс от време поглъща сам по себе си. Това, да си ангажиран да осигуряваш придвижване на дете в 7 клас за училище, уроци, пробни изпити, школи, недай си боже и спорт от време на време,
е равносилно да не работиш и да си частен шофьор.

smetanapalata,

ГТ за крайните квартали в една или друга степен е компромис. Ако искаш къща и добър ГТ - има такива в Лозенец, Изток, близко до парковете.
Ще споделя мои наблюдения, подчертавам от по-непрестижни крайни квартали с къщи. Наредени по ГТ.

1. Обеля (без номер) - на пешеходно разстояние от метрото, до центъра са 10 минути. Спирката е в края на квартала с къщите и там се събират и двете линии. Но кварталът си е "софийско равно пОле" с всичките му недостатъци.

2. Орландовци - супер близко е до центъра, реално е на 1 км. от Сточна гара. Тук други потребителки са по-наясно.
2а. Бенковски (ако напиша Биримирци да знаете, че това е старото му име, ама на, бъркам) - намира се малко след Орландовци. Мисля, че е приятно за живеене, ако попаднеш на добри съседи. Не знам как точно е ГТ, преди време беше 1 автобус, но сега май са повече. Има маршрутки до Лъвов мост.

3. Суходол - реално почва от околовръстното. Някои къщи са почти до спирка на 111. Мисля, че има и други автобуси. Намира се почти до Горна баня (до 40 и някоя се е водело квартал на Горна баня). Леко хълмисто е, т.е. има планински привкус.

4. Северни квартали:
4а. Илиенци и Требич - намират се 6-8 км. от президентството. Основен недостатък е, че между тях и останалата част от София има промишлена зона.
Транспорт - до Илиенци има трамвай, но той е съобразен със заводските нужди, вечер и почивните дни мотрисите са малко. Леко западнало място, защото е било предвидено за събаряне и в края на соц-а е било забранено строителството.
Требич - на 1-2 км. от Илиенци. Проблем е, че се свърза с междуградски автобуси. Но има поне 3 маршрутки. Мисля, че се развива добре.

4б. Селата от Нови Искър и Мировяне. Междуградски автобуси и маршрутки. За тях толкова знам.

Ако избереш да живееш там, от опит ще ти кажа, че много от околните ще те гледат като извънземно - все още предразсъдъците са много силни. Все едно там живеят 5-6 качество хора. Не толкова страшно, преживява се.
Скрит текст:
Аз така правя тест за снобари. От години не живея там, но по навик казвам, че съм там. И снобите сами се отказват от сприятеляване с мене. По-широко скроените души, след първо излизане разбират в коя посока се прибирам. Тогава обяснявам, че не лъжа, а тествам.
Освен това обмислям някой ден да се завърна, след съответния ремонт на къщата.

# 417
  • Sofia, Bulgaria
Само като чета кварталите в последния пост и ме побиват тръпки...
Някой може ли да каже какъв е плюса на живота в къща, щом 8 часа си на работа, 8 часа спиш, 1 час пътуваш и 1 час се въртиш около печката или пералнят... и т.н. ?

# 418
Някой може ли да каже какъв е плюса на живота в къща, щом 8 часа си на работа, 8 часа спиш, 1 час пътуваш и 1 час се въртиш около печката или пералнят... и т.н. ?

Извинявай, от кое точно те побиха тръпки.
Колко време пътуваш, зависи и от това, къде работиш/учиш. Ао работиш на Дондуков 1 или 2 от Младост и Обеля ще стигаш за едно и също време.
Ако детето учи баш в центъра (91 НЕГ, 9 ФЕГ и т.н.) също пътят е еднакъв. За СМГ, АЕГ и 164 ИЕГ може да е 10 минути повече, понеже са леко на изток. И т.н.
И последната ми работа беше в западна посока, а аз живея в престижния изток. Наитина да губиш 3-4 часа в път е ужас. Но за колегите в непрестижните квартали им е удобно, стигат бързо и още са там.
Така че най-добре да ти е близо, лично мнение.

# 419
  • София

Ще кажа от личен опит Simple Smile
Спокойствието, тишината и тоталният релакс. Сутрин да се будиш от песните на птичките, а не от шума наоколо или тропането на съседите. Да излезеш с кафето в градината по пижама и да си гледаш ...в нищото необезпокоявано. Вечер да седнеш с чаша вино и да гледаш звезди, щурците да са ти музикалния фон...
Да можеш да се навикаш на синовете, без притеснения Simple Smile Да си играете на мач в двора. Да скачаш на въже в хола...
Има си доста предимства, които оцених след 30 Simple Smile Преди това ми беше непонятно, кво дирят хората в селата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт