Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 431
В момента проучвам пазара за недвижими имоти покрай София които бихме могли с половинката да си позволим.Търсим къща с двор,но не това е най важното търся в самото населено място да има детска градина и училище поне до 4 клас.Ако има и централен водопровод ще е супер /нещо за което не знаех,че е кът в онзи район/.Да е отстояние от София максимум 35-40 км и редовен транспорт за гимназист.Да е спокойно място с целогодишни съседи а не само сезонни.
Надявам се да ми помогнете защото като видя обява и прочета името на селото нищо не ми говори а пък в нета няма точна информация за транспорт и учебни заведения.

В момента аз разглеждам повече в Перник и около му,но не съм се спряла на нищо конкретно.
За Перник смятате ли,че си струва инвестицията?

# 1
 • Мнения: 13 349
Зависи от сумата, която имате. Нови Искър, Мировяне, Требич са дори квартали на София, но са си села. Цените обаче са високи.
Към Перник не ги знам много селата, но Владая /скъпо/ и Драгичево са в тази посока.
На изток може да погледнете Яна, Горни/Долни Богров, Елин Пелин, Мусачево, Равно поле.
Лозен, Герман и Панчарево са ясни.
Аз лично бих предпочела на юг - Бистрица, Железница, Пасарел, но и там цените са доста високи.

Като цяло до 100-ина км. от София имотите си държат цени. Вариант е да вземете нещо за основен ремонт или вие да си строите.

# 2
 • Мнения: 109
Още едно предложение - не знам какъв ви е бюджета, но ако можете да си позволите, препоръчвам Банкя. Има детски градини, училище, както и редовен транспорт до София - няколко автобуса с директна връзка до метростанция Сливница.
Аз отдавна искам да се преместим там, защото живеем в централната част на София и ужасно, но ред причини ни спират. Но определено това за мен е най-доброто място около София. Често ходим на разходка там с детето и е много хубаво.
Разгледайте офертите, но доколкото знам е скъпо (но при сегашния пазар на имотите за мен всичко е на нереално високи цени).

# 3
 • София
 • Мнения: 3 681
На 35-40 км. от София и с детска градина са Сливница, Своге, Ихтиман, Перник и др. Цените на имотите са поносими. До някои от изброените има влак.

Като инвестиция - хммм, според мен зависи дали ще има търсене за такива имоти в бъдещето.

# 4
 • Мнения: 431
Писах писах и бебето с един удар на ръката затри всичко.😂
Бюджета е основно от спестявания и желаем да се вместим в него без да ползваме кредит.Иначе Банкя,Нови Искър,Требич,Божурище сме ги гледали,но не можем да си го позволим.Затова се отдалечаваме от непосредствената близост на София и сме се насочили към Перник/главно към града,но и около му също/Търсим къща която да става за живеене и в последствие да си я доотремонтираме единствено не правя компромис с банята и тоалетната/външни/ и покрив.Дограма,изолация ще се направи а ел,инсталация и ВиК ще се преработи при нужда.
Сливница също го гледаме а за Ихтиман имаме предубеждения за много мургави  братя.

# 5
 • Мнения: 24
Вижте в Гурмазово-на 2-3 км от Божурище е/от центъра в ляво/-има канализация,може би цените да не са толкова високи.

# 6
 • Мнения: 795
Костинброд. Имах съученичка в гимназията, всеки ден идваше и се прибираше с влак (това преди много години).
Има детски градини, дори частна.
Не познавам града дали е хубав иначе, както и какво е населението му Smirk

# 7
 • Мнения: 13 349
Вие си знаете, но само да вметна, че не е много приятно да се пътува всеки ден за училище по повече от 30-40 мин. на посока. Понеже съм го правила като ученичка и, ако се върне времето, не бих си го причинила.
С влак е още по-трудно и времеотнемащо.

# 8
 • Мнения: 795
Аз не казвам, че е приятно, а че е възможно. Жената иска да се изнесе от София и гимназистът така или иначе ще трябва да пътува. Влак/автобус/кола - все отнема време, с кола е най-комфортно, естествено, но таткото ще трябва да вози всеки ден.

# 9
 • Мнения: 13 349
Да, възможно е. Казвам го на авторката, за да има предвид с какво се захваща. Понеже като се каже 1 ч. път с влак/автобус, не ти се струва много, но, като е всеки ден, не е ок.

Едно е да се качи на метрото от Люлин до центъра примерно, друго е от Костинброд/Перник или др. до центъра на София.

# 10
 • Мнения: 20
Наскоро наши близки си купиха къща в с.Дивотино - има училище, парк, водопровод и маршрутка до Сф. По пътя минахме покрай с.Люлин, което също много ми хареса. Намират се на около 3-4 км от Перник.

# 11
 • Мнения: 40
Чепинци, Негован, Световрачене? За Чепинци мога да кажа, че има редовен транспорт, 40 мин рейс до лъвов мост, аптека, магазини, детска градина, основно училище, 10тина км. от София, но без централен водопровод Thinking .

# 12
 • София
 • Мнения: 235
Костинброд. Имах съученичка в гимназията, всеки ден идваше и се прибираше с влак (това преди много години).
Има детски градини, дори частна.
Не познавам града дали е хубав иначе, както и какво е населението му Smirk
Да, и аз бих предложила Костинброд.. Живях там дълги години.. В момента центъра е напълно ремонтиран, красиво е! Има детска градина , техникум и общо взето всичко необходимо! Като цени мога да кажа за апартамент.. 25000 евро продадохме нашия, а беше на самия площад! Друго може Петърч, Маслово.. Има доста изгодни къщурки!

# 13
 • Gorni Bogrov
 • Мнения: 675
Горни Богров е на 10мин.от София. Има детска градина, училище до 7клас,2 автобуса до града.Мога да кажа, че е спокойно, заведенията и магазините са ни кът, но мисля, че това не е кой знае какъв проблем.

# 14
 • Мнения: 431
Горни Богров е на 10мин.от София. Има детска градина, училище до 7клас,2 автобуса до града.Мога да кажа, че е спокойно, заведенията и магазините са ни кът, но мисля, че това не е кой знае какъв проблем.
Заведенията и магазините лесно се преглъщат те не са жизнено важен фактор когато си близо до градът.Обаче детската градина и училището до 7 клас е нещото което е огромен плюс.И най вече транспорт за гимназистката която тази година ще е 9 клас.Благодаря ще разгледаме и там.

Общи условия

Активация на акаунт