Прекрасно градче, близо до София

• 111 536
  • 988
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Тази сутрин, слушайки радио в колата - дискусия на тема зурли и абитуриентски шум, си дадох сметка, че от три години, откак сме се нанесли в "непорочния" затворен комплекс, не сме чували нито класкони на абитуриентски автомобили, нито викане 1-12 по цяла нощ, нито зурли на изпращачи. Не че нещо, но нали казахте, че било "затворено общество, в което всеки те познава и обсъжда" (нещо, което аз лично изобщо не съм забелязала), в този смисъл - голямо село - явно все пак културата на обитателите е друга, непоказна.

# 886
  • София
Аз живея в София от двайсетина години и зурни до сега не съм чувала никога.

# 887
Не, че нещо също, но ние не сме в затворен комплекс и също не съм чула по нощите викове. Просто не сме позиционирани около хотели, барове и места-отправни точки на абитуриенти.

# 888
  • София
Ние преди също не бяхме, но се чуваха от 500-600 м, от булевардите. И от време на време от собствената улица/вход.

# 889
Ами ние не сме на булевард. Няма и да се локализираме на булевард, не заради зурли.  hahaha Съседите ни също не надуват зурли, че да чуваме шум от входа. Нарича се-възпитание. Вече съществува възможност да проучваш къде точно купуваш имот, сред какви хора се нанасяш да живееш.

# 890
  • София
Ами ние не сме на булевард. Няма и да се локализираме на булевард, не заради зурли.  hahaha Съседите ни също не надуват зурли, че да чуваме шум от входа. Нарича се-възпитание. Вече съществува възможност да проучваш къде точно купуваш имот, сред какви хора се нанасяш да живееш.
Joy За Изток става дума.

# 891
Това не променя факта, че можеш да проучиш сред какви съседи се нанасяш. В Изток да не би да няма "прости" професори, надуващи зурли? Освен това има училища, около които се вдига шум, че и хотел, използван доста често за целта на напиване на зрелостниците.

# 892
  • София
Не знам официален начин, по който мога да проуча как се казват всички съседи в блока и какво работят, особено преди да съм купила имот. Още по-малко имам контрол какви хора ще си купят в бъдеще жилища около моето.

# 893
Това не означава, че начини не съществуват. Laughing

# 894
Интересно къде (квартал, комплекс, блок) можеш лично да си избираш съседите, да ги накараш да не продават след време или да не отдават под наем на други хора?

# 895
Навсякъде можеш да проучиш. И след проучване да избереш съответно-дали да станеш съсед с определени хора, или да не станеш.

# 896
Навсякъде можеш да проучиш. И след проучване да избереш съответно-дали да станеш съсед с определени хора, или да не станеш.
Няма гаранции, хората мигрират, продават, отдават под наем, не можеш да провериш всички. И като провериш новите купувачи или наематели, какво ще стане, ще ги помолиш да не се нанасят, защото не отговарят на критериите ти ли?

# 897
Разбира се, че не. Въпросът е в първоначалното проучване. Аз, ако разбера, че "бъдещия" съсед по врата има навика да пуска музика силно или е шумен-отпада ми като опция огледа даже.

# 898
  • 2860 км северно от Екватора
Аз, ако разбера, че "бъдещия" съсед по врата има навика да пуска музика силно или е шумен-отпада ми като опция огледа даже.
Интересно ми стана, как ще разбереш, преди оглед, че бъдещия съсед обича хеви метъл?

# 899
Имам брокер, който проучва преди мен.
Аз също харесвам хеви метъл всъщност. Няма лошо в това. Брокерът ми проучва дали съседа е шумен по принцип, а не каква музика слуша. Дали си плаща редовно вноските за входа, дали присъства на събранията-ей такива, елементарни неща, но говорещи много за сериозно отношение и спазване на елементарни правила. Самия вид на входа и входната врата също са признак.
Аз също съм си правила проучване-нека да е след оглед, но-звъня на домоуправителя и питам директно какви са съседите-шумни ли са, плащат ли си таксите навреме, и т.н. Винаги са ми отговаряли между впрочем, един път ме предупредиха, че съседа не е "стока", аз не вързах вяра и патихме наистина. Е, вече си знам "урока". Може да не е 100% гаранция, но едно предварително проучване не пречи на нищо. Peace

Общи условия

Активация на акаунт