Филми по книги и вечната битка между тях

• 25 580
  • 115
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Междудругото винаги съм си представяла Долф Лундгрен като Ричър. Само че боядисан и с тъмни лещи  Grinning

А защо боядисан и с тъмни лещи? Ричър е рус и със сини очи.  Peace

Защото неясно как в съзнанието ми са останали само мерките - 193 см /110-115 кг, 127 см гръдна обиколка, а не русото и синьото  Mr. Green
Но сега като препрочетох едни пасажи от книгите - Долф е човекът.  Grinning

# 91
 Парфюмът. Историята на един убиец (книгата от Патрик Зюскин)

# 92
"Ключът на Сара"- филмът ми хареса в пъти повече от книгата. Rolling Eyes

# 93
"Отнесени от вихъра" - и книга и филм прекрасни!

# 94
А продължението? Там нито книгата,нито филмът ми харесаха на мен.

# 95
Продължението -май само името има нещо общо.
Нито на книгата авторката е същата, нито пък филма има общо с първия. И на мен не ми харесват.

# 96
Изгледах Да дойдеш на света. Хубав филм, но не е пресъздал духа на книгата. Книгата е много по-хубава.
Изпуснати са моменти от книгата - пътуването до Украйна например. Ужаса на войната също не е е пресъздаден достатъчно добре за да въздейства както в книгата.
Само Гойко не си представях така.

# 97

филрма по мое мнение е ужасен. Не го харесвам . На 2-3 пъти съм го хващала и не съм доглежала. Не е сравним с книгата.

# 98

филрма по мое мнение е ужасен. Не го харесвам . На 2-3 пъти съм го хващала и не съм доглежала. Не е сравним с книгата.

И аз така мисля, макар Вивиан Лий да прави доста добър образ на Скарлет. Гейбъл няма нищо общо с Рет Laughing

# 99

И аз така мисля, макар Вивиан Лий да прави доста добър образ на Скарлет. Гейбъл няма нищо общо с Рет Laughing

Рет ... не знам дали може да се срещтне на живо. Много би ме заинтересувал Simple Smile

# 100
  • Варна
Дан Браун съм чела и ми харесва. Гледала съм само "Шифърът на Леонардо", като цяло не ме грабна, кингата повече ми хареса.
Филмът е толкова зле, че ако не бях чела книгата изобщо нямаше да разбера за какво иде реч. Не мога да разбера как някой може да предпочете филма пред книгата. На мен пък Дан Браун ми е много увлекателен като писател.

# 101
  • Nice
Не видях отзиви за 9 седмици и половина.
Книгата ми дойде в повече, а филмът си остава класика. Много по-емоционален ми беше.
По принцип филмите които гледам са или много по-зле от книгите, или толкова добри колкото книгите.
За пръв път ми се случи филмът да е супер, а книгата да ме разочарова.

# 102
досега не съм видял нито един  филм по книга, който напълно да ме задоволява. Обратното също е валидно - книга по филм. винаги си казвам - ама това не е точно същото в книгата/филма и ужасно се дразня.
разбира се все пак има и качествени екранизации, а имало и пълни безвкусици - за такива мога да обявя "Вашингнтнон окръг Колумбия" и "Мъртвата зона" от които е останало само името и нищо друго. мъртвата зона има и ясновидец, но филмът е толкова далеч от книгата, че и дума не може да става  за Стивън Кинг. Книгата на Ст.Кинг е сложна социално-политическа творба, а паранормалното е само фон.

Може би  ми хареса екранизацията на "Крадецът на Праскови"...и все пак и там финалът е леко променен.....

# 103
"Великият Гетсби" за мен е 1:1 книгата с филма  Peace

# 104
Има няколко филма по тази книга. гледала съм един, който не можеше да се сравнява.

Общи условия

Активация на акаунт