Фотография - 81 тема

• 52 281
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Im So Excited, аз снимах с макро леща, за да постигна този ефект, не е само до обработка. Не ползвам екшъни и готови присети почти никога. Даже не помня какво точно правих, основно във ФШ този път, но на ръчичката има и допълнителен шарп.

# 61
  • София
Знаех си, че ще излезе, че завиждам. Не, не завиждам. Това беше от мен, аз и без това и рядко показвам, и рядко изказвам някакво сериозно мнение, така че така или иначе не съм от полезните. Laughing
Еовин, не е вярно, че не си полезна. На мен ми беше полезна, когато питах тук за обективи  bouquet
Edira също показва много впечатляващи неща и лично на мен ми е интересно именно това, че се намира на други ширини (както тя го каза, ако не бъркам) и може да сподели опит как се случват нещата там  Simple Smile

И сега да питам нещо Simple Smile Разглеждам го този Creative Cloud и не мога да разбера мога ли да го ползвам на компютър без инсталиран PS или LR. Пише, че може да се ползва на компютъра, на мобилно устройство или в уеб, което според мен означава, че може, но така ли е наистина?

# 62
Ние сме абонирани за този облак - 24лв на месец е лицензен ЛР и ФШ..
Когато се абонираш - реално първият път ще трябва да инсталираш програмите и двете, но след това само ще ъпдейтваш новите версии.

Облака е направен за удобство тъй като с един профил е идеята да имаш синхронизирани програмите на 2 компютъра максимум - но не могат да се ползват едновременно и на двата .

# 63
  • София
mamaSunshine, благодаря за отговора  bouquet
Моята идея беше да си го сложа на компютъра вкъщи и да го ползвам там. Но тъй като на работа не винаги съм на 100% заета, а нямам възможност да го инсталирам и там, да мога някакси да го ползвам онлайн.

# 64
Ние сме абонирани за този облак - 24лв на месец е лицензен ЛР и ФШ..
Когато се абонираш - реално първият път ще трябва да инсталираш програмите и двете, но след това само ще ъпдейтваш новите версии.

Облака е направен за удобство тъй като с един профил е идеята да имаш синхронизирани програмите на 2 компютъра максимум - но не могат да се ползват едновременно и на двата .

Каква е идеята на облака?! Ами ако не разполагаш с интернет в момента или не е добър какво ще ползваш? И тази цена всъщност включва инсталирането и ползването на програмите нон-стоп ли?!  Rolling Eyes

# 65
El Mariachi,ти си скрита лимонка (надявам се да не те обидя...с най-добри чувства го казвам).Появиш се,скриеш се и изведнъж - Бум!...някакви страхотни красоти ♥И на мен ще ми е интересно обработките ти Преди-След.С каква камера и обективи снимаш?
В Америка съм чела,че 10$ месечно струва лицензиран ФШ + ЛР.Тук незнам как е положението.Моята версия на ФШ е стара,но съм я разучила и ми върши работа според нуждите ми.По-новите ФШ версии много страшни-черни са ми,а ми се иска да се ъпдейтна,но ми се струва че наново трябва да изучавам всичко...

# 66
Като нямаш Интернет не можеш единствено да ъпдейтнеш, защото ти реално програмата я имаш инсталирана. Ъпдейт се прави всеки месец иначе ако изпуснеш дълъг период от време при ъпдейта може да се окаже, че дълго ще ъпдейтва за да качи новата версия на програмата. Онзи ден точно това ми се случи, бях изтървала няколко версии и дъъъълго се ъпдейтва. Но удобството е че в облака само натискаш бутон Ъпдейтни от там нататък Адоб се грижи за всичко... Не сваляш инсталационни файлове и прочие.

Аз не го ползвам на 100% по предназначение, но мъжа ми през облака си синхронизира каталозите на Лайтрум,сетингите на ФШ и т.н. - имате около 20ГБ пространство.

Тази услуга тук е 24лв месечно...дет се вика оставяме ги за 2 часа в заведение...

# 67
Здравейте и съжалявам, че нахлувам така в темата:) Питам се къде около София е подходящо място за пролетна фотосесия? Дали рапицата е цъфнала вече, или още е рано?

# 68
  • Варна
Пускам и аз една за критика. Отчитам си малко мекия фокус и кофти отрязаната ръка.

Н. by plamena alexandrova, on Flickr

# 69
Дафодил, на мен много ми харесва. Лаик съм все още, както знаеш и освен нещата, които ти си отбелязала, друго не виждам.. По кое време на деня е снимано?

# 70
Пускам и аз една за критика. Отчитам си малко мекия фокус и кофти отрязаната ръка.
Обикновено въздухът е там, накъдето са насочени очите (или извъртяно тялото).

# 71
  • Варна
Да, кадрирането не е много добре. Ама не ми се и реже откъм гърба, столът ще се изгуби Simple Smile Към 18 и нещо следобяд го снимахме.

# 72
Столът е мн хубав (мисля, че го разпознавам, имали сме такива едно време) и заслужава по-широк кадър, вертикален (пак същата поза)  Heart Eyes

# 73
Вейда е казала за въздуха .. аз ще добавя, че при снимане на хора не се режат стави на ръце, крака и прочие. Тоест рамката на кадъра не трябва да минава през тези места, защото стои неестествено. Можело е мисля да вкараш цялата ръчичка в кадъра Simple Smile
Позволено е единствено рязане на челото, в много едър план - останало е от киното, където няма вертикално кадриране ...  bouquet

# 74
  • Варна
И вертикален имам, ще пробвам да обработя и него. Иначе за рязането е така, и го знам, но ми се случва хубаво изражение на модела баш с отрязана ръка Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт