Фотография - 81 тема

• 52 283
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
# 76
# 77
  • Варна
Благодаря ви! Сейввам Simple Smile

# 78
# 79
Ето един фешън портрет на доберман, правен преди доста години с тогавашния хит Nikon D80. Simple Smile Изцедих му възможностите по всички параметри. Grinning

А тове е един от първите ми фотографски опити от далечната 2005  Mr. Green Мисля, че е скан на снимка, правена с някакво китайско филмово апаратче, доколкото имам спомен.  Grinning И после някаква елементарна обработка.

Grinning

# 80
  • HH
Последните няколко поста с портретирането ми бяха много полезни. Не обичам да снимам хора, правя го рядко, но забелязах че инстинктивно съм се придържала към правилата  Rolling Eyes

Ел Мариачи, мен ме грабна със снимката на  момичето в народна носия.

Имам малко страничен въпрос. Как се скриват метадатите  във фликр? Рових в настройките, но нищо не видях  newsm78

# 81
А защо искаш да ги криеш?
Параметри, после втори "лист"(поверителност и нещо си, не знам на какъв език ти е фкикр), 6ти ред - скрий/покажи екзиф.

# 82
  • Варна
Опит с 35-цата да снимам цветя Wink Много далеч ми бягат с нея  Joy

DSC_0208_ by Wink BG, on Flickr                         DSC_0206_1 by Wink BG, on Flickr

ПП Много ми е интересно да разглеждам екзиф-ите на кадри, които са ме впечатлили и много ме е яд като са скрити Wink

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 23:29 от Борикс

# 83
  • HH
Все си мисля, че някъде из старите теми някой каза или попита защо не са скрити нечии други. Просто ми хрумна преди няколко дни и сега се сетих да питам.

# 84
ПП Открих вече два големи дефекта на 750Д  Twisted Evil Снима със забравена капачка на обектива и без карта в апарата. И двете ми се случиха в два поредни дни  Mr. Green Забравената капачка бързо я хванах, но за картата разбрах чак като тръгнах да свалям снимките  #2gunfire
Как въобще се вижда нещо през визьора с капачка на обектива?  Shocked

Чокиии, изрових моята снимка по темата шоколад от март 2013 - ужасТна е! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Толкова много грешки!!! И още не знаех що е то шарп и има ли почва у нас Crazy. Ето я:

El Mariachi, мн са ти приятни обработките. Ако ти се занимава, ще ми е приятно да покажеш преди/след на някоя снимка по твой избор с кратко обяснение какво си правил Simple Smile

По-горе имаше и въпрос с какво снимам. С Nikon D700 и основно с 85/1.4, също и със 100-300/4, доста по-рядко с 50/1.4. Преди ползвах от време на време и 12-24, но рядко снимам пейзажи и затова го продадох поради финансови причини. Имал съм и макро, но и него продадох, защото не е моят тип фотография, а иначе харесвам всичко хубаво фотографско във всички жанрове.  Simple Smile По отношение на начина на снимане и на обработка съм си напаснал мой стил според това как ми харесва засега да виждам снимките си като краен резултат.  Grinning Фотошопските ми умения са съвсем обикновени. Снимам само в суров формат. Смятам, че е най-добре никонските файлове да се отварят с Никон Кепчър, обаче не го ползвам вече от 4 години, защото беше ужасно тегав за компа ми. Но ако си купя нов никон със сигурност ще си взема и последната версия на кепчъра. Някои от снимките, които показвам, доколкото си спомням, са коригирани само с кепчъра – например момичето с флейтата, момичето с ръцете на гърдите... Фотошопът е след първоначалната корекция на суровия файл в кепчъра. Всички фотографии, които съм пуснал са отпреди 4-7 години. По принцип снимам с намалени яркост, констраст, наситеност, във фотоапарата, защото и без това впоследствие коригирам цветовете така, както ми харесва. Експериментирам каквото ми дойде на ум и както ми падне.  Grinning Мисля, че познавам много добре специално ACR и там започвам и довършвам обработката след фотошопа, защото ми е по-лесно. Там всичко е лесно и каквото мога, гледам да го направя в нея.  chef От време на време за улеснение използвам някои екшъни, които съм си купил или които сам съм си направил от фотошоп материали, на които съм попаднал. По принцип обичам да правя изключително портретни снимки, основно на жени и деца. Понякога използвам ХДР на фотошопа, но там трябва много да се внимава, защото се променят цветовете, получава се прегаряне, а целта е да не си личи, че е използван. Истинският ХДР е от клин, но това е уместно за пейзажи.
Ето още малко снимки и едно сравнение преди и след – така, както е извадена снимката от фотоапарата и след известна бърза обработка, без да пробвам различни варианти. Разбира се, всеки си има предпочитания и вкусове – цветово, стилово... Аз засега толкова мога - все пак това ми е само хоби, поне към момента. Grinning

И едно куче за десерт.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

newsm68 Grinning Grinning

# 85
Катя принципно мета данни се крият още при експорта от редактиращия софтуер. Лично мен никога не ме е вълнувал екзифа, първо защото може да се манипулира и второ защото има неща като употреба на аксесоари и прочие които екзифа не отразяваа в същото време те влияят на снимката. Екзифа е полезен за теб лично защото ти си тази която знае при какви условия и какви аксесоари си използвала за да постигнеш определен ефект, и би те подсетил как евентуално да повториш резултата при подобна ситуация.

При един кадър в студио обаче където редя осветление с един куп различни аксесоари ако погледнеш екзифа ще разбереш ли как е заснето, къде каква светкавица съм ползвала и прочие.
Екзифа е полезен в общия случай, но той не може да ви даде достатъчна информация как е постигнат резултата, особено за ХДР примерно заснет от клин...и още куп ситуации.

Та съвета ми е да не го приемате като чиста монета как се снима нещо.

Борикс хубаво и интересно боке. Ако ти е далече просто включваш крачното варио, стига да можеш да фокусираш от близко разстояние. Аз и с 12-24 съм снимала така...  bouquet

# 86
Следя ви от доста време и ми направи впечатление това за екшъните. От къде ги теглите и как се работи с тях? Много ще съм ви благодарна ако отговорите. bouquet Hug

# 87
Следя ви от доста време и ми направи впечатление това за екшъните. От къде ги теглите и как се работи с тях? Много ще съм ви благодарна ако отговорите. bouquet Hug

След всички изписани/прочетени страници от екшъните ли остана с най-голямо впечатление? newsm78

El Mariachi, много хубави модели и приятни обработки.  Simple Smile Би ли споделил как намираш моделите си? Някои от тях са доста "екзотични".  Simple Smile

# 88
След всички изписани/прочетени страници от екшъните ли остана с най-голямо впечатление? newsm78
Направиха ми впечатление, защото за пръв път чувам/чета за тях.  Tired

# 89
Да си кажа моите терзания, докато още ми "пари".
Наистина ми е  странно и нелепо това превъзнасяне към фотографии на гримирани малки момиченца, колкото и да са перфектно изпълнени. Гади ми се от последните снимки на Мег Битън (и още много като нея), а още повече - от ах-кането и ох-кането на феновете. Откога започнахме да смятаме всичко това за нормално? Някак си преглътнах нелепите бални рокли в лавандули и горички, даже някои ми харесват, при все невъобразимия кич, но мярката отдавна ми се струва изпусната.

Общи условия

Активация на акаунт