Фотография - 81 тема

• 52 560
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Бебешки рожден ден от мен. Харесвам си го  Laughing

B-day in April by plamena alexandrova, on Flickr

# 91
Клото,може ли някакъв линк?
Не съм попадала на тези фотографии,но децата са най-чистите и невинни същества и не мисля,че гримът и ретуша е подходащ за детски портрети.
Преди няколко дни и аз гледах една снимка на дете,чието лице омазано яко с ФШ.И авторката пита добре ли е!? Кое да му е добре...това е дете,не фотомодел за еротично списание...Малко леко нещо да пипнеш - ок.Но да мажеш все едно е с пудри и фон дьо тени.Sad

# 92
  • Варна
Да си кажа моите терзания, докато още ми "пари".......................

Ти пък, това е арт. Също толкова впечатляващи са и бременните и с голите кореми, които се качват в камиони по кръстовищата.
Сега сериозно. Мег, Лиса, Джейк и подобните им, а също и тези, които упорито се опитват да ги имитират, ми омръзнаха също толкова бързо, както бързо направиха бум с този стил и този тип обработки. Скролвам ги директно. Но пък те си имат своите верни фенове, които ще ахнат дори и на лайно на залез, снимано от тях, а и клиентите им сигурно харесват тези неща... та така.
Аз също се уча на 100% от чужди (не български) фотографи, но има други, които са ми много по-креативни и показват различни неща, а не един и същи сюжет и мизансцен до побъркване.

# 93
Клото,може ли някакъв линк?
Не съм попадала на тези фотографии,но децата са най-чистите и невинни същества и не мисля,че гримът и ретуша е подходащ за детски портрети.
Преди няколко дни и аз гледах една снимка на дете,чието лице омазано яко с ФШ.И авторката пита добре ли е!? Кое да му е добре...това е дете,не фотомодел за еротично списание...Малко леко нещо да пипнеш - ок.Но да мажеш все едно е с пудри и фон дьо тени.Sad

Напишете children makeup в гуглето и зяпайте.  Rolling Eyes Simple Smile Явно това е част от индустрията и обарбаряването на децата.  Shocked
Barbie Princess Makeup   #Crazy  Shocked D
А в някои азиатски държави това е част от обучението на децата и начин да се пласират като по-големи - извинявам се за израза. Но това наистина е индустрия и манталитет.  Sunglasses Гледал съм клипове, в които от нищо става нещо само с помощта на подходящо направен грим. Grinning Да не говорим за масовостта при пластичните операции на лицето и главата, които си правят например южнокорейките.  Grinning Свят широк и пазарът е голям за какви ли не вкусове и разбирания.  Rolling Eyes

# 94
Бебешки рожден ден от мен. Харесвам си го  Laughing

B-day in April by plamena alexandrova, on Flickr

Е, то само с една снимка РД ли е, и то в гръб?! Трябва да има и още!  Grinning

# 95
  • Варна
Има, ама тази ми е най- tumblr, както казва дъщеря ми Simple Smile))

# 96
Следя ви от доста време и ми направи впечатление това за екшъните. От къде ги теглите и как се работи с тях? Много ще съм ви благодарна ако отговорите. bouquet Hug

Екшъните са за ФШ. Можеш да си намериш в нета някои свободно, други можеш да си закупиш, трети сама да си направиш.  Simple Smile Има текстови и видео обучителни материали как става. Използват се за съкращаване на времето на обработка и улеснение. Например можеш да си направиш екшън за изостряне на изображението или за някакъв тип тониране и т.н. Но и с тях трябва да се внимава, защото универсални рецепти за всички снимки няма и подходящият за една снимка директно приложен екшън може да се окаже неподходящ за друга.  Grinning Пробвал съм например различни екшъни за конвертиране в Ч-Б, разни тонирания, винетиране и т.н., но никога не съм ги прилагал реално, защото резултатът не ми е допадал. Rolling Eyes Разбира се, самите екшъни обикновено дават възможност сам да си донагласиш корекциите, както ти харесва.  chef

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 01:16 от El Mariachi

# 97
Да си кажа моите терзания, докато още ми "пари".......................

Ти пък, това е арт. Също толкова впечатляващи са и бременните и с голите кореми, които се качват в камиони по кръстовищата.
Сега сериозно. Мег, Лиса, Джейк и подобните им, а също и тези, които упорито се опитват да ги имитират, ми омръзнаха също толкова бързо, както бързо направиха бум с този стил и този тип обработки. Скролвам ги директно. Но пък те си имат своите верни фенове, които ще ахнат дори и на лайно на залез, снимано от тях, а и клиентите им сигурно харесват тези неща... та така.
Аз също се уча на 100% от чужди (не български) фотографи, но има други, които са ми много по-креативни и показват различни неща, а не един и същи сюжет и мизансцен до побъркване.
Това все едно аз съм го писала Heart Eyes. И бременни с голи кореми ми е писнало да гледам (пък и не ми е приятно), особено ако се веят разни воали (камионите съм ги пропуснала Whistling) - доста изтъркана концепция, но е някакъв незатихващ хит Tired.

daffodil, има защо да си я харесваш Simple Smile

Следобед щраках квадрати с телефона (квадратът знаете, ми е мн любим Mr. Green). Намерих си част от сграда, която е като муцуна на самолет, нали?

# 98
Следя ви от доста време и ми направи впечатление това за екшъните. От къде ги теглите и как се работи с тях? Много ще съм ви благодарна ако отговорите. bouquet Hug

След всички изписани/прочетени страници от екшъните ли остана с най-голямо впечатление? newsm78

El Mariachi, много хубави модели и приятни обработки.  Simple Smile Би ли споделил как намираш моделите си? Някои от тях са доста "екзотични".  Simple Smile

Повечето от снимките, които съм пуснал по-горе, са на случайни хора и са правени на улицата просто на момента – така, както се е случило при наличните светлинни и всякакви други условия.  bowuu Simple Smile
Ето тези също са „случайни“.  Grinning

А тези вече не са.

Grinning newsm68

# 99
Екшъните са за ФШ. Можеш да си намериш в нета някои свободно, други можеш да си закупиш, трети сама да си направиш.  Simple Smile Има текстови и видео обучителни материали как става. Използват се за съкращаване на времето на обработка и улеснение. Например можеш да си направиш екшън за изостряне на изображението или за някакъв тип тониране и т.н. Но и с тях трябва да се внимава, защото универсални рецепти за всички снимки няма и подходящият за една снимка директно приложен екшън може да се окаже неподходящ за друга.  Grinning Пробвал съм например различни екшъни за конвертиране в Ч-Б, разни тонирания, винетиране и т.н., но никога не съм ги прилагал реално, защото резултатът не ми е допадал. Rolling Eyes Разбира се, самите екшъни обикновено дават възможност сам да си донагласиш корекциите, както ти харесва.  chef

Много ти благодаря за полезната информация. Ясно ми е, че най - вероятно един екшън може да е добър за една снимка, а за друга не.  Peace Помислих си, че това не е реалното име и само вие си ги наричате така, но ще потърся и ще купя, защото сигурно купените са по - добри
Сега докато пиша поста си, инсталирах един екшън! ХИЛЯДИ благодарности!!!!  bouquet bouquet bouquet bouquet

# 100
  • Варна
На мен пък нещо не ми зареждат никакви екшъни, изчезнаха ми от ФШ. Сигурно е знак да не ползвам   Grinning

# 101
Бременните не ме дразнят особено, стига в снимките да има поне малко логика и да са красиви, даже и воалите преглъщам.
Обаче ей това например  Close : https://www.facebook.com/MegBittonPhotography/photos/a.288324092 … ype=3&theater
Като чуя думата "артистично" и направо вече припадам от смях  Laughing Аман от артисти, които изобщо не успяват да излязат от зоната си комфорт.

# 102
  • Варна

Тези са ми ужасни  Close - не виждам какво друго би искала да покаже с тях, освен лолитското. И бременните на камиони и по улиците не ми харесват. От другите, с воялите, има доста хубави и не сами омръзнали.

Я кажете, ч/б или цветно?
Kolyu Ficheto’s Bridge Over The Dryanovska River by chockolina, on Flickr

# 103
На мен пък нещо не ми зареждат никакви екшъни, изчезнаха ми от ФШ. Сигурно е знак да не ползвам   Grinning

И при мен изчезнаха оня ден.  Grinning Случвало се е няколко пъти досега. Фотошопски мистерии.  Grinning

Тези са ми ужасни  Close - не виждам какво друго би искала да покаже с тях, освен лолитското. И бременните на камиони и по улиците не ми харесват. От другите, с воялите, има доста хубави и не сами омръзнали.

Я кажете, ч/б или цветно?

Аз съм за цветното.  chef

# 104
Предпочитам цветното, макар че и двете са ми в повече като ретуш... Интересно ми е да видя чистия кадър.

Айде да не съм капо. От време на време и това снимам докато съм на дегустация..
Чисти кадри са...само контраст е дръпнат леко.

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 21:12 от mamaSunshine

Общи условия

Активация на акаунт