Паническо разстройство - 24

• 50 897
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Treli_kardia, ти ли имаше СРЧ ? Да се консултирам нещо с теб  Hug

Велвет, да, от януари съм със СРЧ. Пиши ми на лично каквото те интересува Simple Smile Толкова материали изпопрочетох и все се каня да напиша нов пост в блога ми за това, но все ме домързява  Laughing Laughing Laughing
При мен СРЧ се появи не от ПР. Пак от стрес, но се появи след операция от стреса от нея. На 100% съм сигурна защото нямах отключено ПР, бях в ремисия тогава, но пък преживяванията ми хич не бяха готини. Но наистина почти всеки с някакво разстройство... не само ПР ами и другите имат СРЧ или нещо подобно. Имам приятелки с тревожност, с посттравматичен стрес и т.н. и те имат. Червата са чувствителни, също стомаха и е нормално като се замисли човек. Даже да нямаш ПР или друго подобно има хора, които при силен стрес примерно имат диария и т.н.

Добро утро на всички Simple Smile
Аз психически се чувствам наред, но имам зверско главоболие от ставането. Според мен е от смяната на климата, защото тук е по-студено. Тази сутрин според прогнозата трябва да е -3-4, не съм се вдигала още от леглото да погледна.
Днес няма да имам време за замайвания и такива  LaughingМама ми даде задачи за вкъщи... ще боядисвам яйца и разни други неща и после ще ходя на работа при нея Simple Smile

Прегръдки от мен   Hug Simple Smile Ще съм си вкъщи до обяд, та ще надниквам.

# 661
Трели и аз от време на време имам главоболие, в зоната на очите предимно.

Днес пак добре станах, но 10 мин скед това главоболие, леко замайване, страх да не припадна побеже сутрин съм сама вкъщи.
Момичета, това състояние дереализация е тогава, когато чувството е, че все едно захарта ви е рязко паднала, замаяни, страх и вс останало, така ли да разбирам? Нещо такова разбеах от Гугъл. Я ми помогнете и наистина ли пада захарта или само такова е чувството?

# 662
И аз се чувствам така много често, Нелка, не знам захар ли е дереализация ли е какво е.. Уморих се вече, и мен ме е страх днес, много.

# 663
Хубавото е, че вече 5 ден Сероксат и не усещам никаква депресия. Ако замине и дереализацията и още някои екстри ще е страхотно.
Майка ми на 50 години, като дойде с колата и една весела, надула музиката, усмихната, аз все съм леко намусена, вглеждам се в детайли... викам си да бях малко като нея и да не ми пука.
Страхливи сме и всяко замайване, виене на свят и всички неразположености много ни влияят. Само след като взема бензо съм смела, вчера даже отидох до аптеката сама Simple Smile))
Преди години като влезнах в ремисия с АНАФРАНИЛ, нямах никакви такива замайвания и други. Явно и затова бързо се оправих.Само паник атаки получавах отвреме на време. А сега всичко. Затова ми е и трудно, меря кръвно, температура, вися по лекари:((
Защо стана сега, че постоянно съм в дереализация, отмаляло, замайване, гадене и всичко накуп Simple Smile))

# 664
Нели с теб сме си сестрички по съдба Laughing И аз съм с такива оплаквания, мен паник атаките не ме плашат вече и ги получавам много рядко. Но тези замайвания и болежки и прилошавания.. С тях не знам как да се справя. И аз не знам защо става така..

# 665
Нели с теб сме си сестрички по съдба Laughing И аз съм с такива оплаквания, мен паник атаките не ме плашат вече и ги получавам много рядко. Но тези замайвания и болежки и прилошавания.. С тях не знам как да се справя. И аз не знам защо става така..
Да, да, да, същото е и при мен миличка. Simple Smile))
Пси каза да пия и Флуанксол, ама още ме е страх да го почна. Каза 6-8 дни по половин табл. Сероксат и после по цяла, Флуанксол една седмица пол. табл и после по цяла. Няма проблем да ги пия заедно с АД, както и засега ксанакс. В понеделник е 8 ден и съм на цяла таблетка Сероксат, мисля да изчакам и след още една седмица да почна Флуанксол, да свикна с едното после с другото, ама защо ме е страх от този Флуанксол, хем съм пила и деанксит, нали и той има  флуанксол..... Ето накратко от книгата на Орлин Баев за дереализацията:
Цитат
Появяват се различни усещания мравучкане, изтръпване, болки в сърцето, гърдите, главата, симптоми типични за тревожния човек, и всичките тези нови усещания преминават на моменти в   едно размито и утопично състояние, в което реалността не е същата, каквато сме свикнали, да я виждаме усещаме, приемаме - дереализация.
Дереализацията е усещане за замаяност, унесеност, сънливост. Дереализацията е сблъсък между външната - обективна реалност и субективните- лични възприятия. Усещането за замайване, залитане, падане, кара човека да се чувства все едно всеки момент ще полудее или по-лошо, че ще даде Богу Дух!.
    Дереализацията е знак на фокусирането и живеенето се е случвало само и единствено през ума.  Тя е показва по свой начин, че доста време сме пренебрегвали желания, усещания, мечти и сме ги дарявали  в името на рационалното, в името на това, което вижда само праволинейният ни ум.  Но колкото и  интелект да има в този ум, той не е достатъчен за да компенсира другите усещания преминаващи през сърцето, душата, докосването и доверието.  Умът, заедно със страхът свиват до такава степен зоната ни на комфорт, че един ден се събуждаме и виждаме, че благодарение на тях ние е трудно дори да излизаме от стаята си - агорафобия.
Идва момента на равносметката, при която осъзнаваме, че робуването на умът и страхът, които уж ни  носят сигурност, всъщност ограбат целия ни живот. Дереализацията идва да ни покажа, че от контрола, който си налагаме има нужда, но в разумни, здрави и умерени граници, когато контрола прерасне в свръх-контрол тогава, дереализацията ни вкарва отново в онова трансово-будно състояния, в което хем сме тук, хем ни няма. Когато сме в дереализация буквално всичко се размазва около нас - образите, картините, лицата. За мен дереализацията е едно естествено будно трансово състояние, което се случва поради страхът от заявяване.
  Постоянното пренебрегване на личността ни, недоверието, липсата на време за нас самите, са само част от нещата, които провокират дереализация ! Но като всички нормални хора, влизаме в борба със случващото се, тогава дереализацията става още по-силна и продължителна. Използваме план Б- бягство, ефектът е абсолютно същият. Както сами знаем обаче" Проблемът е проблем, докато го възприемаме за такъв". Нещата се променят, ние се променяме, следователно и отношението ни към това, което ни се случва ще бъда в наша полза, да се промени!
 Дереализацията подсказва, че е време за ново начало. Начало, в което ще има и контрол, но той ще бъде примесен и с доверие към нас самите, живота ни, случващото ни се.
 Всичко се върти, ще падна!!! Помощ! Полудявам, защото всичко е размазано!
 Когато се появят такива мисли в главата ви, си припомнете детството, толкова ли е било трудно, да паднете, да се понесете по течението, да се засмеете докато сте долу и после отново да се изправите. Нима толкова голяма важност ви придават годините, на който сте, че не можете да го направите.
 Щом не можете! Щом ви е трудно! Тогава може да разберете, колкото голямо и излишно значение отдавате на другите и вашето Его. Его, което толкова дълго е избягвало провала, че сега дори не знае, какво е успехът. Дереализацията е дошла да си позволите, да падате, да ставате, тя е дошла за да ви подтикне,да излезнете от черупката си.
Дереализацията учи и променя самите вас и вашият живот.
 Животът ви  започвате, да ставате все по-силен и по-смилен. Вече сте човек, който върви по пътя на провала, но е здраво крачи и по пътя към успеха, защото живота е бинарен: стах и смелост, мъж и жена, черно и бяло.
 Странно как,  че когато си позволите, да бъдете замаян, отнесен, унесен, тогава няма дереализация, тогава тя се заменя в доверие. Доверие, от което сте има ли нужда, но явно мъглата е била онази вълшебница, която ви е накарала да го проявите.

Използвана литература:
 Психология на смелостта - Орлин Баев

# 666
Аз пия флуанксол от 1 година към Ципралекса и съм много доволна от флуанксола

# 667
Аз пия флуанксол от 1 година към Ципралекса и съм много доволна от флуанксола
Какво всъщност допринася към АД?

# 668
Мен ме гложди една мисъл......Братовчедка ми е с БАР, обаче симптомите и са същите като на ПР, депресия и ОКР.......и започвам да се тревожа аз сегаааааа-каква е разликата между БАР и др. състояния, които изредих  newsm78

# 669
И аз съм се чудела същото Али..

# 670
Ами аз простичко си го обяснявам - при мен поне втория полс (супер положителния енергичен и т.н.) се случва много рядко и за доста кратко време, докато при БАР епизодите са доста по продължителни поне до колкото съм запозната. Simple Smile

# 671
Е сега пак ме уплашихте. При мен дереализацията понякога е с часове.

# 672
Аха, значи да се успокоя! И аз много рядко съм развеселена......даже май в трезвено състояние почти не ми се случва  Joy

# 673
Нели миличка при мене е с дни. Нямаш биполярно разстройство при нас нещата не са такива, не се плаши. bouquet

# 674
Нели, извинявай, но пиеш ли алкохол, в смисъл пробвала при такава замаяност да изпиеш чаша две вино, дали няма да ти просветне?

Общи условия

Активация на акаунт