Домакини 55 / Слънцето се смее, безгрижно лято е!

• 81 813
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • в сърцата на децата <3
Привет, привет  Hug
Айде на следобедното кафенцеее

Тъкмо подложих едни прекрасни български ягоди, та ми е тематично  Mr. Green Нямам търпение моите да станат на село, за сега изгледите са много добри - бяха нацъфтели като за последно  Heart Eyes

Успях аз да свърша доста работа на село през уикенда, макар и с чести почивки (и болезнени контракции в събота вечерта). Установих, че е прекрасно да имаш голяма къща... Освен ако не трябва да я чистиш  ooooh! Апартамента за един ден го чистя от-до, а къщата... имам за поне още два уикенда усърдно чистене  Crossing Arms Освен това успях да си насадя домати (само 50 корена) и да изгоря хубаво на потник, докато я вършех тая работа. ММ много помага, но и той си има работа, та се прибира утрепан милия.
Иначе от вчера пера и гладя бебешките дрешки, сглобих си леглото и високото ниво. Надуват ми се вече краката и пръстите. Гадно е  Mr. Green Joy До сега успявах да го контролирам с повече естествени диуретици - кафенце, зелен чай... Но вече не помага. Добре, че остана малко още, като знам как има жени, които от 6-7 месец са така подути...

Ставам да готвя, че и това е упражнение, което ми отнема три пъти повече време от обикновено  Tired
Гуш на всички  Hug Hug Hug

# 136
Добър ден  bouquet
Смърфи аз четвърта година вече...все още поглеждам първо на ляво като пресичам... ooooh!  Joy Шьофирането е лесно веднъж като си влезеш в платното  Joy Мен ме затормозяват кръговите кръстовища, че са и с по 4-5 ленти + светофар и предварително трябва да се престроиш в лента в зависимост от кой изход излизаш, че вътре в кръговото не можеш да сменяш ленти...Ако хванеш грешната лента - съответно излизаш на грешен изход  hahaha Карам само с навигация, защото тя ми казва кой ми е изхода и лентата....Все още давам предимство на дясно стоящия  ooooh! С мм сме се разбрали - тук аз шофирам само локално, а на дълъг път е той, а в Бг е обратно  Joy Мм цял живот кара с "обратен" волан и в Бг му е много трудно, да не говорим, че и изобщо не схваща "темперамента" на Бг шофирането  Joy
Като няма кори ще усвоиш дърпаната баница  Joy Номера е да има пшенично брашно, че иначе ще се наложи да разработиш рецепта "дърпана баница с оризово брашно"  hahaha
Добре е, че имате кафенета - у наше село няма, но вече напече и ще отварям кафенето в градината.
Моя юнак се е оправил перфектно с автобусите, че и се е моткал из София - времето му е стигнало и за разходка дори /4,30ч. имаше на разположение/. Пък на летището имал време и с една другарка да се разговори, че чак и координати да разменят  Joy Младоооооост! Навръщане се позабавлявал и с метрото.
Ма ко смей се ти, но от влагата ми се "стопиха" поне едно 20 годинки  hahaha Като ме видиш - повече от 25-30години не мож ми даде  rotfImao rotfImbo Обаче лошото е, че от влагата и дебелея  hahaha
Писе дива завист ме завладя от тези цветя! Аз сях, сях...и накрая пратих семената по племенника - майка да ги насади, че да гледам красоти  Joy
Креми малко остана! Сашо е  Heart Eyes
Джейми аз не знам какви са брашната тук - ще разгледам и ще ти кажа - знам го щанда, но никога не съм разглеждала подробно -виждала съм освен брашната и набухвателите, че има и бисквити, спагети и тн - доста голям асортимент от готови продукти. По принцип ако в магазина няколко пъти потърсиш нещо - зареждат. В магазини от една и съща верига, но в различни населени места има различни щандове. Примерно ние, за да си купим салам ходихме до магазин от веригата на нашия, но в село, където живеят доста поляци- в магазина у наше село нямаше...Няколко пъти питахме на щанда в нашия за един салам подобен на нашата варена наденица и вече зареждат и в нашия магазин.
Ангелче проблема с къщата е не само в чистенето, но и в поддържането на чисто  Joy Нито мога да я изчистя толкова добре както апартамент, нито може да се задържи чисто както в апартамент  hahaha стерилната обстановка е типично градско понятие  Joy Бременей си нормално и не прави дивотии - малко ти остана!
Светли щом са казали, че е нормално - не се притеснявай. На мен също ми се е случвало, както и други "отклонения", които на практика са нормални, но ни стряскат.
Днес водих кучето на вет, че му излезе нещо като ечемик на окото - било "излизане" на третия клепач...Препоръчват операция, но не е спешна и сега ще поизчакаме, че трябва в друга клиника да се записва /в нашата не правят такива операции/ и мм поне два дни трябва да не работи - големичък стана любимеца и сама ми е трудно да го качвам в колата/много е висока/, а и имам ангажименти с детето. Ще слагам капки в окото - може пък и да му мине...не го дразни, не му пречи, няма инфекция.
Иначе любимеца скоро ще навърши 10 месеца, но е 45кг и висок 50см при холката - изобщо не прилича на бебе. Вчера го изкарвам от входната врата да си влезе в градината и изобщо не съм видяла, че до комшията е спряла кола... Кучето вместо да поеме към градината - хукна да си играе с единия мъж, който беше слязъл...съответно мъжа скочи на капака на колата, аз крещя да не се страхува, че е бебе  ooooh! другия мъж в колата умира от смях/ама стои в колата  Joy/ - пълен цирк. После си играха с кучето, но гледката беше зашеметяваща.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 137
Здравейте!
Извинявам се, за нахълтването. Преди честичко пишех в темата.
Искам да помогна относно безглутеновите брашна.
Такова е и оризовото, и брашното от елда. Мисля, че вече се намират в много магазини.
Срещала съм и ябълково брашно, но то е за сладки неща- кекс, палачнки.
Царевичното- също.
Брашното от спелта е глутеново, но самия глутен е с различна структура и много лесно се понася от организма.
Дъщеря ми (на 10 години) си прави сама хляб (образно казано), който много харесва.
В дълбока чиния слага оризово брашно, брашно от елда и брашно от ленено семе. Няколко щипки сол, малко олио и вода, колкото да стане на рядка каша. Всичко това се заравнява с дланта и в същата чиния се слага в микровълновата на няколко пъти, колкото да се стегне. Става много вкусно. Може да се импровизира и да се слагат ядки, трици, семена, подправки. Може и във фурната да се направи. И отгоре да се сложат продукти по желание за пица.
Надявам се, че съм била полезна.
Лек ден

# 138
  • Великобритания
Здрасти и от мен
при нас пече , супер яко е , само дето духа гадния вятър ..днес бяхме на морето , имах чувството че имам мост в главата -от едното до другото ухо
запознах се с една жена , има момченце на годинки , туркиня е , но е от 10 години тук и е учителка по английски , та в началото изобщо не разбрах че не е англичанка ххах .. доста ми допадна , а и децата се харесаха , живее близо до мен , така че вече си имам дружка - това след 2 години  ooooh!
утре ако е хубаво времето , пак ще излезем ..бях се затъжила вече за женска компания и приказки
ММ днес само почива , от утре е 4 дни нощни - и ще изтървем и рожденния му ден , и Цветница ..а бе голям ми е калитко ..все по празниците е на работа
чакам да видим на Великден дали ще го пратят на работа , че съвсем да се побъркам вече хххах
детето се събуди и ме вика ..до после

# 139
Привет аз днес с тоя вятър   -ужас,уж съм доста голяма ама чак мен ме духа. Laughing Връзвах рози,лилиуми,обаче си е страшно вън.
Калинка посмях се с кучето,ама си е за страх то доста голямо.Дано се оправи окото и не се налага операция.
А за цветята пустото му не знам как да ги кача ,за да ги виждаш. Thinking
Смърфи хайде похвали се ,пусни малко снимки.
Ангелче пази се,то не остана ама сега е важното.Чистенето няма край.
Джеми браво на теб,аз уж хлебопекарна  имам обаче пак   не ми се занимава заради оформянето после,че ме боли кръста.Тази година съм решила да си направя аз козунаците за Великден,ама да видим от много канене. Naughty
Момичета я дайте съвет за парочистачка искам да става и за под и за прозорци. newsm78
И да се похваля вече оправят колата,за празниците ще сме готови Wink

# 140
  • при късмета
Привет!
За едната сделка вече официално мога да почерпя, най-после днес изповядахме
Скрит текст:
Калинче, дано се размине операцията на кучето.
Писе, браво, че бързо ще стане колата
Ангелче, малко остана, мирувай повече

На шефа днес горкия му се взе здравето. От банката на купувача връчили на нотариуса документите в последния момент, предишната сделка преди нас се забави и откарахме там 3 часа  ooooh! И за него трябва да предвидя някакъв дял, че почти за всичко ходеше с мен горкия. На края докато подписвахме нотариуската се заговори с шефа и като го видя колко е изтормозен и не може да стои повече, му намери работа. Даде му да слага печатите. Та така и нотариус стана шефа. Прибрахме се в 16ч. и в 17 го заведох на тренировки.

И при нас е страшен вятър, издуха ми мозъка. От вчера съм свалила всички съндъчета, които са на стойки на парапета, нищо, че са отвътре. А и с градушка заплашиха снощи, та и за това.

Целувки за неспоменатите, тръгвам за шефа след малко

# 141
Добро утро!

Днес имам невероятното удоволствие да пия кафе с прекрасните цветя на Писенце!
Ма ко веднага се зачерпвам, че повода е повече от прекрасен!
Мими хубаво е да си имаш другарче!
Днес е рождения ден на кралицата, а в събота е тукашния Св. Георги.
Козунаци аз ще правя - пък дали ще станат....  Joy
Другарките майсторки -  Марче, Лус, Вале  - моля да се появите с настъвления и снимки на прекрасните ви козунаци  Hug
Днес времето ще е прекрасно, а и аз имам мноооого ходене. Футболния сезон приключи и започва сезона на караваните  hahaha по този повод родителите решихме да нямат децата тренировка в събота, а в четвъртък, и днес малкия е на ориентиране от 15,30, а от 18, 30 е на футбол - аз само ще сменям парка със стадиона  Joy
Усмихнат ден ви пожелавам  Heart Eyes

# 142
Добро утро и от мен.
Тук спря вятъра и днес ще се полива.Има слънце,времето е приятно и излизаме на разходка с щерката.Днес само за една лекция няма да ходи и ще си направим една разходка-отиваме да харчим пари за парцалки дето се вика. Laughing
Калинка мерси за кафето и  Hug
Ма ко свърши вече половината зор,а за шефа ми че черпиш и угаждаш. Wink
 А за колата като я взехме предната броня искаше оправяне и едно съседче тук близо до нас я направи и сега пак той я прави.Работи добре и взема евтино,Така ,че ми угажда и ще оправи удареното ,фара от пред ,че нещо е стара пластмасата и стои грозно,и дето отпред пак ни подпря друг. Laughing напука се и там боята,та ще стане като нова,само иска едно миене.
Приятен ден ви желая. bouquet

# 143

Писе купихте ли нови носии/харесва ми думата  Joy/? Да се похвалиш с "натокана" кола!
Вечерните тренировки на децата развалят режима на родителите - снощи докато ги чакахме пихме по един сайдер  hahaha Днес съм на зъболекар да ми почисти и провери зъбите, и ако ми остане време ще хуквам да пазарувам.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 144
  • при късмета
Тъкмо идвах с кафето и Калинка ме изпревари. Не можах да дотичам толкова бързо
Добро утро, прекрасни!

Пооправи се времето при нас и ще посвърша малко работа днес. Още с гардеробите не съм се захващала, хич не го обичам това мероприятие.
Виооооооооо, пак зачезна. Да идваш веднага и да пишеш
Смърфи и аз чакам да разказваш

Хубав и прекрасен ден на всички  Hug

# 145
  • в сърцата на децата <3
Добро утро, момичета
Минавам само да ви оставя едни бонбончета - вземете си за Бог да прости баща ми... днес щеше да стане на 53...

# 146
  • при късмета
Добро утро!
Как хубаво се наспах най-после.
Ангелче, да е светло на душата му на татко ти!

Имам да чистя балкони, че с този вятър не мога да ви опиша какво е.

Хубав уикенд  Hug

# 147
  • София
Привет момичета.
Честит Лазаров ден. Посрещнахте ли лазарките, песен да ви изпеят, за здраве и благоденствие Simple Smile
Ако съм пропуснала празници, честити да са.
МА КО, вчера се прошетах по Брезнишко. Да знаеш само каква "убавиня" е. Фтички цвъркат, китки миришат...
Тръгнах с идеята да се потрудя юнашки - за два дни да окося двора, да поизчистя къщата, та да режем лентата за сезона. Хубавото е, че Господ отчита и добрите намерения. Wink Отивам, тревата окосена, изнасят я от двора. Цветната градинка прекопана и втори път, готова за садене на китки. Да са ми живи и здрави добрите съседи. За мен остана приятната работа да изрежа розите, да си поговоря с комшийките, да науча селските новини и да изпия кафето си на слънчице. На вън добре, ама вътре - хладилна камера. Куче да вържеш няма да стои. Реших, че чистенето може да почака по-добри времена Simple Smile. Качих се на колата и обратно към дома. От вилата обикновено се прибирам с мускулна треска и ходя като пингвин. Този път няма такова нещо. Е те така ми харесва.
АНГЕЛЧЕ, дано татко ти да е на по-добро място. Мир и светлина на душата му. Flowers Rose Flowers Rose Винаги съм си казвала, защо не отбелязваме рождените дни на нашите починали близки, а не датата на загубата. Рождената дата ще ни връща назад във времето, когато сме били заедно, когато ни е било хубаво и весело.
На всички пожелавам хубав ден! Hug Hug Hug

# 148
Привет и от мен! Нямам нищо за разказване... Много е горещо и се крия по цял ден на климатика вкъщи. Вчера следобед и днес ходим до Икеа за разни неща, от които имаме нужда, а ги няма в апартамента, нито в багажа от БГ. А багажът и той не се знае кога ще дойде, уж трябва да тръгне следващата седмица за насам.
Ще сменяме тотално ежедневието, напълно различно е от Колумбия. Сега се опитваме да схванем кое и как. Та това е засега. Наистина не излизам през деня, вечер е поносимо и до нас има мол за ресторанти и ходим я по на бира, я за някакво ядене. Много е пикантно всичко, дори това, за което твърдят, че не е. Червеното месо е супер скъпо, пилешко и риба са много евтини. Кило пресни огромни скариди е 15-16 лева, толкова е и килото сутринта уловен лаврак. В магазините за чужденци има не от пиле мляко, ами и иаз не знам какво, толкова добре са заредени. Май ще спра с мъкненето на разни невероятни неща от БГ.
Страната е основно мюсюлманска, та от време на време виждам и 5 годишни момичета забрадени с тъмни цветове. Но хубавото е, че около 40% не са мюсюлмани и има всякакви екземпляри.  Wink

Ангелче - да му е светло на татко ти!  Flowers Rose Flowers Rose

Отивам да помагам за сглобяването на един шкаф.  Peace

# 149
Добър ден и от мен!
Ангелче  Hug
Честит Лазаров ден! Това са едни от любимите ми празници!
Вчера успях и да напазарувам, но пак част от сметките ми излязоха криви. Направих плана да боядисвам яйцата в четвъртък, а козунаците в събота, обаче малкия има дълъг ден в четвъртък, а не ми се боядисват по тъмно яйца, та ще останат за събота. Козунаци ще започна да меся по отрано, че до Великден поне да успея да направя нещо което ще става за ядене  Joy
Иначе вчера ми изчистиха и лъснаха зъбите, обаче ми намериха и малка дупка м/у предните зъби, съответно ми дадиха час за юли месец за пломба  hahaha обаче аз им казах, че ако се освободи час - веднага ще долетя, и съответно тази сутрин ми се обадиха, че има свободен час за 11ч.  Joy та вече съм с холивудска усмивка  hahaha Следващото ми посещение ще е чак септември и сигурно пак ще ми намерят нещо за една леееекинка пломбичка  Joy
Тъй като ходенето на зъболекар е изморителна дейност - сега смятам да дремна  Joy
Довечера съм на купон в кръчмата на клуба - ще закриваме футболния сезон! Има официална част за децата - речи, награди за всяко дете - за най-добър вратар/той е само един  Joy/, за най-добър нападател, за най-резултатен нападател и т.н - всяко дете е най-добро! Всеки родител ще носи нещо за хапване /правим "шведска маса"/, а пиенето - кой каквото си поръча от кръчмата  Joy
Желая ви усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт