Калинка, новото място ме посрещна с адска жега и влага... Направо ще се мре ви казвам. И затова съм се позиционирала до един климатик и дишам бавно.
А, и мястото е Куала Лумпур, Малайзия! Никой не позна, но нищо, за другото местене ще познаете.

Първият ден мина повече от добре. Кола - Икеа - Мол - Кола - Мол - Кола, хахаха. Няма ходене навън, че става страшно. Ама днес няма кола, Смърфи има крака. Ще ходя на разузнаване в квартала. Може би ще съм единствената луда пеша. Тук движението е като в Англия, та първо ще се уча да карам. Има хубав градски транспорт, но колкото и да не ми се иска, ще се налага да ползвам кола от време на време. С храната ще имаме проблем, минаваме на пилешко и риба. Говеждо и свинско са много скъпи, освен ако не ходя по разни пазари, за което си трябва кола. Вчера купих пилешко без антибиотици, днес ще готвя. По заведенията непикантната храна е пикантна. Вчера сълзи ми избиха от една "непикантна храна". Сиренето е адски скъпо, май ще купувам мая за сирене от БГ.
Иначе има кисело мляко, ама не е много кисело, хаха. Абе пак ще се уча да готвя.
Иначе има много плодове и зеленчуци, вносните са скъпи, та чак чушките ги продават на бройка, къде 1 евро парчето.
Иначе има и местни производство, по-евтино, ама ще трябва да купя от двете да открия 10-те разлики.
Та това е засега. ТВ не може да се прокара, докато не излязат визите, абе всяка страна с лудостите си. 

Явно не е бил добре почистен след предните обитатели, а и е доста голям. Кръст не ми остана да търкам с мопа, а съм до кривата круша.
А не съм се и климатизирала след дългия полет. Никакво излизане днес, докато изчистя и ще стане време да започна с готвенето.
Предполагам колата ти ще е автоматик, че иначе е голяма @... Един непоискан съвет - първо свикни като пешеходец да се оглеждаш първо на дясно и после на ляво
след това с колата няма да имаш никакви проблеми - е само малко ще блъскаш дясната врата от вътре, ама и то е до време 
страхотни новини! Малкия преодоля ли "рязането на ушите"
/може и да бъркам какво щяха да му режат като отиде там, но винаги много се смея като се сетя/ 

Сега чета прогнозата - следващата седмица високи температури и суша 

Съвсем ме разби.

Наслагахме обаче колчета на лилиумите,че маците като тичат не гледат къде минават и чупят.Та дори и мама като я хванат лудите е ... 
.