Домакини 55 / Слънцето се смее, безгрижно лято е!

• 81 815
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Хелоуууу! Пътуването мина много добре, въпреки че си имаше турболенция, хич и не ми мигна окото, хаха!  Wink

Калинка, новото място ме посрещна с адска жега и влага... Направо ще се мре ви казвам. И затова съм се позиционирала до един климатик и дишам бавно. Laughing

А, и мястото е Куала Лумпур, Малайзия! Никой не позна, но нищо, за другото местене ще познаете.  Party

# 121
  • при късмета
Смърфи, бързо да се нагодите и свикнете там. Ще чакаме да снимаш и разказваш впечатления.
Иначе отстъпвам на Калинка мястото на градинско джудже, на тази влага ще се гътна аз

Калинче, сега прочетох, че вярно ви е завалял сняг. Има ли много при вас? Мими, а при вас?
Откачи това време, днес от слънце цветята ми бяха умряли за вода

Последна редакция: сб, 16 апр 2016, 23:40 от ма ко

# 122
  • при късмета
Ние отидохме на водопадите, обожавам водопади пролетно време. И в Берковица минахме през етнографския музей и къщата на Иван Вазов. На връщане през Клисурския манастир
Скрит текст:

# 123
  • Fort Worth, TX
Е , Смърфи.Готина дестинация. Laughing
Ние имаме вече резервирани билети за 10 юни-София-париж-Далас.Тази седмица ще ходим да ги плащаме.Целувки на всички.

# 124
Е Смърфи , пристигнала Simple Smile  Hug
Стой край климатика и почивай , че като пристигне и багажа те чака работа Simple Smile
Кремито и на вас не останало .Ей сега ще се изтърколят дните .
Днес пак на ранчото, вече официално има врата ,а не влизаме през мрежата , остава само един шантав цвят да и избера ( спорим за лилаво и розово  Laughing с половинката ), ама вече ще ни обявят за наистина луди , и май в по сиво кафявата гама ще да е .
Сега пека едни кифлички и се надявам ,както са без вид поне на вкус да са добри.За първи път ползвам такова  безглутеново. Надявам се утре сутрин да зарадвам девойката.На пипане е основно като нишесте ,на вкус не знам.Ако одобри ще и направя и козунак за Великден.
Отивам да гася телевизора на децата че утре няма да им се става.

# 125
Оле, Креми, как ви завиждааааааааааааам  Heart Eyes Благородно, ъф корс! Успех, късмет и Бог да е с вас  Hug
Смърфи, значи другата Коледа ще чакаме картички от Куала Лумпур, а?  Party

# 126
Благодаря ви, красавици! bouquet Първият ден мина повече от добре. Кола - Икеа - Мол - Кола - Мол - Кола, хахаха. Няма ходене навън, че става страшно. Ама днес няма кола, Смърфи има крака. Ще ходя на разузнаване в квартала. Може би ще съм единствената луда пеша. Тук движението е като в Англия, та първо ще се уча да карам. Има хубав градски транспорт, но колкото и да не ми се иска, ще се налага да ползвам кола от време на време. С храната ще имаме проблем, минаваме на пилешко и риба. Говеждо и свинско са много скъпи, освен ако не ходя по разни пазари, за което си трябва кола. Вчера купих пилешко без антибиотици, днес ще готвя. По заведенията непикантната храна е пикантна. Вчера сълзи ми избиха от една "непикантна храна". Сиренето е адски скъпо, май ще купувам мая за сирене от БГ. Wink Иначе има кисело мляко, ама не е много кисело, хаха. Абе пак ще се уча да готвя.  hahaha Иначе има много плодове и зеленчуци, вносните са скъпи, та чак чушките ги продават на бройка, къде 1 евро парчето.  ooooh! Иначе има и местни производство, по-евтино, ама ще трябва да купя от двете да открия 10-те разлики.  hahaha Та това е засега. ТВ не може да се прокара, докато не излязат визите, абе всяка страна с лудостите си.  hahaha

Джейми - от външната страна я направете розова, отвътре лилава. Така няма да има сърдити.  Wink

Креми - много бързо ще се изтърколи времето до 10-ти юни. Ако искаш непоискан съвет, вземи някакви лекарства и задължително няколко антибиотика. Там не се купуват без рецепта. Вземи си джоджен, червен пипер и чубрица. Другите неща ги има. То червен пипер и джоджен има и там, ама не винаги са като нашите. Това на първо време, после ще се ориентираш. В Бг био магазините, като този на Балев, продават закваска за кисело мляко. Ето тази ни харесва, но има и други видове: http://www.balevbiomarket.com/zakvaska-za-domashno-prigotvqne-na … lo-mlqko-4gr.html
Вземете си 2-3 кутийки, дръжте ги в хладилника до последно, после няма проблем да издържат полетите. После пак в хладилник. От амазон може да си поръчаш машинка за кисело мляко, по 50-на долара са, но ще имаш нашенско и по-евтино кисело мляко. Знам, че в щатите има много, но първо докато откриеш каквото ви харесва, а и цената не е за подценяване.  Peace

Днес ще чистя... от дълго време не ме беше спохождала такава "радост"...  Joy Joy
Ставам. Ето едно кайве за събуждане:

# 127
Ами както станах, взех че и седнах. Няма чистене този апартамент... #2gunfire Явно не е бил добре почистен след предните обитатели, а и е доста голям. Кръст не ми остана да търкам с мопа, а съм до кривата круша. ooooh! А не съм се и климатизирала след дългия полет. Никакво излизане днес, докато изчистя и ще стане време да започна с готвенето.

# 128
Добро утро! Днес аз слагам кафето

Току що изпратих племенника по живо, по здраво! Прекарахме много хубава седмица и не ни стигна...
Смърфи в тефтера ти за рецепти ще има "баница по колумбийски", "баница по азиатски" и т.н! Започвам да ставам фен на кулинарния туризъм и експерименти - "как се готви Бг национална кухня с несвойствени продукти". Важното е да има веселба, динамика, предизвикателства, адреналин! Добре дошла в клуба на "обратните шофьори"  hahaha Предполагам колата ти ще е автоматик, че иначе е голяма @... Един непоискан съвет - първо свикни като пешеходец да се оглеждаш първо на дясно и после на ляво  Joy след това с колата няма да имаш никакви проблеми - е само малко ще блъскаш дясната врата от вътре, ама и то е до време  hahaha
Креми  bouquet страхотни новини! Малкия преодоля ли "рязането на ушите"  Joy /може и да бъркам какво щяха да му режат като отиде там, но винаги много се смея като се сетя/  hahaha
Ма ко красив водопад! Добър маршрут си направила! За градинско джудже в горещините аз не ставам - ще чакам зимния период при Смърфи  - иначе от влагата младея  hahaha
Джейми как са кифличките? Стана ми интересно. Тук в магазина има щанд за безглутенови храни и има брашна, набухватели и доста неща - някой ден ще пробвам и аз това брашно.
Изминалата седмица беше като за показване пред племенника какво е времето в Анг - то не беше дъжд, сняг, мъгла, вятър, буря, слънце... hahaha Сега чета прогнозата - следващата седмица високи температури и суша  hahaha
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 129
Добър ден и от мен! Денят тъкмо преполови тук. Днес съм със схванат кръст, глава, г*з, хаха. Отказвам се официално от чистенето, мръсният под изобщо не ми пречи. Сега съм се курдисала в една кафене в един огроооомен мол, до който дойдох с автобус. Спирката е съвсем близо до нас, а иначе се пътува 6-8 минути. Тоест Молът е наблизо, ама не може да се ходи пеша; първо няма тротоари, а няма тротоари защото няма луди да ходят пеша на тази жега. Проучвам магазините за хранителни продукти, тук е още по-скъпо от Колумбия, мане, мане.... Алкохолът не се пипа, ще станем пълни трезвеници, но пък рибата и морските неща са на супер цени. Имат и много чирос (така ли се пише?), аз много обичам, но не знам как се овкусява, все готов го ям по заведенията в Бг.
Започвам да си пия кафето!
Калинка - аз сериозно се замислям за тефтер с рецепти. Тук кори за баница не съм видяла, та да видим дали баницата изобщо ще влезе в рецептурника. Колата ще е автоматик, то тук не продават със скорости изобщо. Засега се учим как да не сядам на шофьорската седалка, след като не съм аз шофьорът! Хахаха, още се бъркам от коя страна на колата да седна. Сега съм и пешеходец, та въртя главата на всички посоки като луда, хаха. Ох, голям екшън е...
А как се оправило момчето от гарата до летището? Такси ли е хванало или е успяло с градския транспорт?

# 130
  • при късмета
Добро утро!
 иначе от влагата младея  hahaha
Това е `щото си ни китката прекрасна  Hug
Смърфи, ще ми е много интересно да разказваш. С чушките ме разби, да знаеш. Опс, докато се чудя за чушките си писала, че и тротоари няма  hahaha Съвсем ме разби.
И да не забравя, чакам новия адрес
Не мога да свикна с това ставане с час по-рано и това е. Нямам търпение шефа да излезе ваканция.
Хуквам по задачи
Гушки на всички  Hug

# 131
Добро утро от мн и си вземам кафе веднага.
Смърфи добре дошла и дано бързо свикнеш,но се посмях хубаво с теб и се заредих с положителна енергия за днес.Въпреки че тук е облачно,но топло-след вчерашната жега само 30*. ooooh!
Калинка браво,че сте си прекарали страхотно,а времето никога не стига.
Креми-честито и много късмет ви желая,ще чакам да разказваш и ти как свиквате. Wink
Ма ко видях страхотни снимки,нали не мога да се катеря аз,та само ще гледам.
Аз си мързелувам и работя по градината.Къде трева,къде нови китки,а почивката е като седна и почивам с плетка и котки в краката.Имам прекрасна гледка-сега всичко е нацъфтяло-кандилки,перуники лилави,розово и е.... Heart Eyes Наслагахме обаче  колчета на лилиумите,че маците като тичат не гледат къде минават и чупят.Та дори и мама като я хванат лудите е ... hahaha
Ето ви една снимка.

Лек ден,после се заемам с готвене пилешко с картофи.

# 132
  • Fort Worth, TX
Привет!Добре сме!Аз все още работя!Сашо е железен!Само пита кое как е на английски.Другия. въпрос е след утре ли тръгваме?Целувки на всички!Смърфи, много ме е яд ,че ми избяга така!

# 133
Джейми как са кифличките? Стана ми интересно. Тук в магазина има щанд за безглутенови храни и има брашна, набухватели и доста неща - някой ден ще пробвам и аз това брашно.
За завиждане е , тук в магазините освен оризово , нищо друго безглутеново няма ( като се има предвид колко много хора имат необходимост от такова хранене),има специален сайт от който поръчах.
Изпробвах едното брашно интересното е че въпреки използването на мая не се надуват така както с друго брашно, ако днес ми остане време ще направя курабии за децата и ще направя и за девойката да тествам и другото брашно ( то е с набухвател) и на мен все още ми е любопитно как се работи с тях.Важното е да се чувства добре след консумирането им, а вчера е било всичко наред.
Днес имам да подготвя тест за в петък за един клас.Имам и на детето да прегледам задачите сега прави тест.И още не знам какво ще готвя.

# 134
Привет и от мен.Аз тези дни тичам по АГ,че нещо имам проблем с МЦ.От два месеца си ми идва нормално,но след като ми спре и след няколко дни се появява леко зацапване.При двама различни АГ ходих и двамата казват,че всичко си ми е нормално.Вие къде се изгубихте? Тук при нас е страшен вятър,ама поне прането ми изсъхна за нула време.Хайде чао за сега и много Hug.

Общи условия

Активация на акаунт