Домакини 55 / Слънцето се смее, безгрижно лято е!

• 81 822
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
# 166
  • Germany
Честит имен ден на патерица на всичките ни цветенца! Бъдете здрави и щастливи!  bouquet
Ние имахме гости от БГ до вчера и нямах време за компа. В петък си взех новите изследвания и слава богу чернодробният ензим ми е вече в норма. Благодаря за стиснатите палци!
Тук времето е ужасно. Вчера извадих пак зимните якета на децата  ooooh! Така съм зажадняла за слънце... Дано като се приберем след 3 седмици в БГ е хубаво времето.
Хубава седмица на всички!

# 167

Добро утро!
Ма ко разкошни са ти карамфилчетата!
Писе прекрасни рози!
Вале майстор си  chef
Смърфи весела среща!
Вио аз преживях по-тежко отбиването на детето - той се отби нормално, но аз имах чувството, че се "откъсна" от мен... Свикна ли принцесата с яслата? Как е малкия палавник?
Мони, Фло, Ангелче, Мими, Креми  bouquet
Днес съм планувала да правя пробен козунак...
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 168
Чистя... а как мразяяя!  #Cussing out ММ не можа да избере по-малък апартамент, да го пита човек защо ни е този стадион. ooooh! Докато намеря жена, направо не ми си мисли. На всичкото отгоре, банята е супер глупаво направена - едно маркуче от едно кранче, каквото успееш да полееш с него, това е. Другото с кърпа и парцал. Абе като лудите. На всичкото отгоре отидох и до магазина да купя спанак за супа, уж на 5-7 минутки пеша, докато отида и се върна и цялата се облях с вода. Час по-скоро трябва да подкарам кола, иначе д*пе да ми е яко. Ех, ще я търся със свещ таз Колумбия... Wink

Мони - браво за ензимите, моите от две години са в космоса и нямат сваляне... Дано ви е топло времето в БГ. Моя позната във фейса е споделила, че е -2 в Прага днес.  #Crazy Тя живее там.

Калинка - аз се сдобих с Кенууд, такъв като на Марчето, ако се сещаш. Тук има хиляда вида брашно, утре ще отида за еднократни тавички. Ако имам време, ще направя пробен, ако ли не - ами какъвто стане. Може и питка да направя. Разбрали сме се месото и пиенето да го купи организаторът, като ние си поделим после сметката и всеки да донесе по нещо допълнително. Та се чудя за някаква салата. Дайте идея - навън, 30 градуса на сянка, каква да е тази салата, че и за около 15-на човека... newsm78

Ма ко - как обичам мириса на тези малките карамфилета! Heart Eyes

Решила съм да си отглеждам пресен лук и чесън. Адски са скъпи, както и магданоз и копър, ама за тях ми трябват семена. Лятото ще си взема от БГ. Цените тук са 1 евро - 1 стръкче.  ooooh! Та дайте идея как да си отгледам пресния лук и чесън.  Praynig

Така, отивам да бърша прах... Sad

# 169
  • Germany
Смърфи, не погледнах термометъра сутринта, но може и при нас да са били минусови температурите, защото ми излизаше пара от устата...
Мако, обожавам ги тези карамфили! Татко ми донесе семе и са се подали вече, да видим дали ще цъфнат тази година.

# 170
Добро утро (Ма ко, редовна съм, редовна съм  hahaha )
Смърфче, и аз днес съм запланувала да чистя, ама още се помотавам. Уж се бях уговорила с една фирма да дойдат да изчистят за Великден, ама май нещо ме забравиха  newsm78 Сега се чудя да им звънна ли, или вече е късно...За чесън и лук не мога да помогна, дано се включи някой вещ по въпроса  Peace
Мони, браво за изследванията  Hug
Лейдибърд, децата са добре, благодаря  Hug Дея свикна много добре, даже на бегом слиза от колата и бяга към яслата. От септември ще бъде в детската градина при Ванко, дано и там свикне толкова бързо. Иначе са луди и щури за 200, не за две, ама какво да се прави. Ванко упорито предлага да се оженят двамата, но Дея му отказва - тя си има едно гадже Макс и за него щяла да се жени  hahaha Ох голям сме цирк, ако започна да описвам всичко, цял ден няма да ми стигне. Само един пример от снощи преди лягане, да си представите картинката (за тези, които имат Фейс - и там съм го постнала, да се знае!) - обличам пижамата на Ванко, и той ме "застрелва": Мамо, виждаш ли как едни птиченца ми излизат от ушите???  Shocked Rolling Eyes Joy Шок и ужас, няма такъв смях! И те така по цял ден, много сме остроумни  bowuu
Хубав ден сега, а аз ставам, че прахосмукачката ме чакаааааааааааа  Crazy

# 171
Смърфи за банята има още какво да се види  Joy все пак си в бивша колония на англичаните  Joy поне мивките със смесители ли са? У дома нямаме смесители - отделни са крановете за топла и студена вода  hahaha хванала съм цаката със скороста на струята, че бойлера е газов  Joy Влизала съм тук в ново строителство - беше със сесители/като батериите в Бг/, но повечето къщи са си с традицията. За пресен лук най лесно става като потопиш глава стар лук във вода
Скрит текст:
иначе се сеят дребни лукчета/арпаджик/, обаче ти трябва градина, или поне голямо сандъче. Чесъна се сее, като глава стар чесън се раздели на скилидки и се сеят скилидките. Това може да ти е интересно http://kulinar.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-% … _l.a_i.67099.html
Магданоз и копър аз си отглеждам в саксия, но трябва семе. Тук си купувам чесън, лук и семена за посев там, където се продават и семена и лукувички за цветя.
Като нашите кори за баница може и да няма, но е те такива кори за самоса трябва да имат https://www.google.co.uk/search?q=samosa+pastry&biw=1366& … KHUGxAqQQ_AUIBygC С тях става страхотна баница, но сместа е малко по-различна, че корите са по-дебели  hahaha
В тези температури аз за салата предпочитам таратор с лед  Joy
Вио определено при теб е интересно!!!

# 172
Ех, Калинка, добре, че си в държавата-майка, че разбираш какво ми е много добре.  Wink
Ще се сее, хаха, само да открия саксии и пръст. За пресен лук, ще направя като на снимката. Кори за баница имат, поне мисля че видях такива, ама се залисах нещо и после не минах покрай щанда и не купих. Ама този магазин ми е далеч без кола. Таратор не става, докато не дойде машинката ми за кисело мляко с багажа. Това тук е някакъв йогурт, който е хубав, но не е кисел, затова ми е леко блудкав на мен. Абе ще оцелеем, де! Ти ще помагаш! Hug
Имаме смесители в апартамента, викаш и по-лошо може да е... hahaha

# 173
  • в сърцата на децата <3
Привет, прекрасни  bouquet  Hug
Кака ви за едната бройка снощи да роди  Joy Ама не можа де  Joy Ще почака момъкЪТ още няколко дни, ама не остана де - тия дни по Великден ще е  Crazy

Смърфче, жулни му оцет на таратора и ще стане работата. Но без чесън  newsm78
Калинче, имам една приятелка в Уелс - същата работа с кранчетата  Laughing Ама що не си сложите нормален смесител, бе хора?!?

Абе хора, свършила съм една работа... не ви е работа... Пуснах да пера олекотена завивка, но май (не май ами със сигурност) съм прекалила с препарата за пране и сега всичкото пространство в барабана, което не е заето от завивката, е пълно с пяна  ooooh! Имам чувството, че всеки момент ще започне да хвърчи от някъде  Shocked Може би да я оставя да си изплакне и после да пусна още един бърз цикъл мокрене, плакнене и центрофуга, но без препарат? Това няма да се изплакне хубаво, не сто ами десет хиляди процента съм сигурна...

Ще дойда пак...

# 174
Леле, Ангелче, то не останало време вече. Пусни завивката само на плакнене, ако имаш такава програма или още един я изпери, но без препарат.  Peace
Ама тук си има чесън, ама стар на скилидки, няма пресен. Или поне досега не видях из магазините. То май само ние в БГ си рупаме пресен чесън. И в Колумбия нямаше. Но тук си имам тераса, та си мисля да си бодна нещичко на нея. Само дето таз жега ще умори зарзавата, ама поне да пробвам.  hahaha

# 175
  • в сърцата на децата <3
Ми не остана, Смърфче, ама всеки ден ми се струва като десет...
Програма само плакнене нямам, имам само вода, само източване и само центрофуга. Но пък имам една бърза за 14 минути (винаги съм се чудила какво, аджеба, ще се изпере за 14 минути?!?), та нея ще пусна евентуално...

# 176
Смърфи ето ти един начин за садене на лук,вярвам и за чесън ще става.
http://saveti.framar.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0% … D0%BB%D0%BA%D0%B0
Лук в бутилка напиши и ще излезе.А за копър ми мога да ти извадя от двора коренчета и си готова,но може и семена от нета да си поръчаш ако ти е по евтино.Става да си гледаш в саксия или сандъче едно и постоянно ще имаш.Посмях се хубаво обаче с теб. Laughing
Калинка какви са тия батерии и смесители при вас.Моите познати в Германия е същото положението.Ми няма да цапате бе,та да миете -ама ха. hahaha
Ангелче стискай,поне да минат празниците. Hug
Тук днес си има слънчице и свърших плануваните задачи.Пазарих,оправихме колата газта,малко рекламация на майстора,че от удара кората на багажника не е захваната и така.Купих и две китки та после ще сляза да ги насадя.За вечеря пак ще мисля да готвя нещо.
А за козунаците да вадим дали ще станат плановете ми.

# 177
  • в сърцата на децата <3
Писе, аз се надявам да е между Великден и Гергьовден  Mr. Green Че мама да не си хаби отпуската и да може спокойно да дойде до Пловдив  Laughing

Пуснах си аз завивката само с вода. Ще живей бе, де ще ходи  Mr. Green
Да ви кажа - ако някой реши да се абонира за услугите на Близу - НЕ ГО ПРАВЕТЕ! Просто са кошмар!!!! Уж щяха до три дни да ни включат - вече две седмици и половина чакам. Но ми взеха такса и половина де! Днес ми звънят сутринта за след 15 минути. Съгласявам се и се обаждам на зълвата (имахме уговорка с нея да отиде). Обаче тя е с малко дете. Питам ги дали са сигурни, че до 15-20 минути ще са на адреса - сигурни били. Да, ама не. Един час по-късно все още ги няма. Звъня аз на оператор - били спукали гума, но ей сега идват. Сума си време се туткат да опънат пет метра кабел, пък ток, пък незнам си какво  #Cussing out #2gunfire И сега накрая ще трябва да идват пак в петък  ooooh! Идиот до идиота просто... нямам думи...

# 178
Тук също няма пресен чесън - аз си сея. Пресен лук има много и връзката е 45ст. Пресни подправки продават и на връзка, и в саксия. Единственно нямат чубрица, иначе и прясна мащерка има. Имаш време докато съвсем се ориентираш от къде и какво да пазаруваш. За оцеляването - не само, че се оцелява, ами и започва да ти харесва местната кухня - сега - с английската няма как да стане харесването  hahaha обаче на мен ми харесва азиатската кухня, която се предлага тук. Йогурта, който няма бактерията няма как да е кисел... Жегата при тази влажност няма да умори лука и чесъна. Евентуално, заради влажноста може да имаш проблем, ако сееш домати.
Ангелче голям си образ   Hug
Писе какви китки си взе този път?
Аз чакам да ми втаса тестото за козунаците....

# 179
Ох, момичета, кръв ми капе от църцето. Преди малко ходихме до една агенция, за да обявим апартамента на баба ми и дядо ми, които починаха, за продан. Мамка му!

Общи условия

Активация на акаунт