Домакини 55 / Слънцето се смее, безгрижно лято е!

• 82 357
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Джейми, знам, че ти е много притеснено в момента, но повярвай ми, че след седмица ще сте забравили за това. Минало е, заминало, дребчо ще се възстанови и ще забрави. Само за мама остават белите косми в косата. Hug

Така, чете ли ви се? За Смърфи и козинаците в Малайзия? А?
Скрит текст:
Та така. Чела Смърфи, чела и пляснала с ръце - козунаци ще прави. Обикаля Смърфи из магазините, гледа, запя и се диви. То хиляда вида брашно, то био, то органико, то бяло, то черно, абе луд да стане човек. Накрая си избира Смърфи Хиталианско, с мнооого белтъци в съдържанието, защото така пише в темата за козунаците. После бил ред на маята. Значи Смърфи се запасила с три вида - френска, малайзийска и австралийска. Първите две в пакетчета, последната в една голяма кутия. Чете Смърфи, чете, накрая може да рецитира рецептите на изуст. Но няма мерки и теглилки и си избира такава с чаши. Събужда се по тъмни доби в събота сутринта и бяга да вади яйцата и млякото от хладилника, защото стайната температура е с решаваща роля за успеха на мисията. После сън не я хваща и става да мята продуктите в... миксера. Нали я няма в месенето, та като омеси миксера, успехът е в кърпа вързан. Слага всичко, както трябва, мери, премеря и слага 4 чаши брашно по рецепта. Те се равняват на 500 грама брашно. Пуска миксера и изненада. С това количество, тестото като кексово. Няма и намерение да става тесто за месене, камо ли да се меси. Сипва Смърфи още брашно, сипва, накрая къде 800 грама брашно поглъща въпросното тесто. Тестото тежко едно такова, но поне не лепне като лепило. Слага го да втасва и си сипва едно кафе. През това време и яйцата са сварени и се започва едно мацане със съмнителен краен резултат. Е, няма счупени яйца, ама цветовете го докарват на черно... Няма бели яйца тук, няма... Та чака Смърфи козунакът да втаса, чака го, ама той йок - не ще. Пляска се по тиквата Смърфи и се сеща, че маята, коята е сложила е за 500 грама брашно, не за почти кило. И няма втасване, дори като го сложи да го опече, защото я огря гениалната идея, че ще залее несполучливия козунак с крем карамел и ще направи уау торта.И торта няма да стане, то не може да се разрежи, абе направо хладно оръжие съм направила за непослушни мъже.  hahaha
Втора серия - абе козунак ще има. Спомня си Смърфи за Калинка и нейната рецепта. Хваща лъжици и мери ли, мери. Накрая наглася всичко във великия миксер и хайде отново. И пак същото се повтаря, отива повече брашно от рецептата. То вярно, че яйцата са Л размер, ама явно и брашното е нещо криво. Но този път Смърфи е умна, слага едно пакетче мая от 11 грама. Ще стигне да надигне и .... не знам какво си. Вече минава двете втасвания. Сега е сплетен и втасва трети път. Засега е добре. Предстои печене. Фурната е специален чешит - каквото копче да врътнеш, все с винтилатор пече... ooooh!
Да видим какво ще стане на финала. Ще яде ли манго баница или само ще гледа на екрана и ще се облизва. Wink 

# 271
смърфи щом е втасало ще стане имай вяра.И мен ме сърбят ръцете,даже се чудя дали като кажат че ще ни пускат да не поръчам да ми извадят продуктите  Whistling
Вече се зомбирах от сутринта гледаме CN толкова противни детски дават ама друго няма от 2 часа.

# 272
  • при късмета
Здравейте!
Джейми, влязох специално да видя как сте. Щом се е раздвижил е много добре. Бързо ще се оправи детето. Твоето притеснение няма кой да възстанови, но е така, няма начин  Hug
Смърфи, браво на теб. Щом са втасали, ще се опекат, къде ще идат
Ангелче, каква кърска работа баш сега реши да развиваш, момиче? Няма да го излъжеш младежа, нали знаеш, че вече се раждат с висше и не мож ги излъга, взел си го е вече  hahaha

При нас спря дъжда, ама е много студено да му се не види. Вчера полудях. Хем ми се дремеше цял ден, хем не ме свърташе вкъщи. Днес май пак ще съм така. До като решим какво да правим, то станало време за лягане  hahaha

Който има работа днес, да му е спорна, който почива да е пълноценно  Hug

# 273
  • в сърцата на децата <3
Смърфче, слагай смело мая, не бой се! Аз и двата пъти сложих по 2 пакета - да има  Joy Стори ми се странно да сложа само един пакет, при положение, че толкова слагам на доза хляб, а козунака е по-тежък. Иначе размера на яйцата има значение, да. В рецептите обикновено са размер L (това е около 63 грама на яйце), а моите например бяха S (което е около 43 грама на яйце). Та вместо 4 сложих по 6 във всяка доза. Да ти кажа когато нямам кантарче обикновено ползвам ето това
http://www.supichka.com/2011/04/blog-post_26.html
Много е удобно!
Да се похвалиш като изпечеш козунаците  Hug

Ма Ко, ще се излъже младежа, къде ще ходи  Joy Той хитър, ама и аз не съм хептен улава  Joy Успях да си прекопая тревата в незасадената площ и ми свърши пауъра. Сега малко почивка и се хващам да измъкна треволяка, че ММ да обърне необходимата площ. Купих от пазара 40 корена пипер и малко чубрица, та поне това трябва да прехвърля в градината. Няма начин, няма кой друг. Ако сега не си дам зор, после цяло лято ще се дразня, че нямам от къде да си откъсна два домата за салата. Аз съм си селянче по душа (а скоро и по местожителство), ако още някой не е разбрал  Mr. Green

Джейми, не знам дали е два дни пътеката, брат ми стоя близо седмица. Според мен - зависи как се възстановява, но щом е добре - значи скоро ще сте си удома  Hug

# 274
След провала на първата рецепта, ето резултатът с втората рецепта:

Скрит текст:

Направих и питка, тя пък с едно Хамериканско брашно. И пак с едни чашки мерих, май повече й дойде брашното, но стана де:

Скрит текст:

Помежду им се виждат и депресираните ми яйца.  hahaha hahaha

# 275
  • Великобритания
малее Смърфи , браво на тебе
като за първи път си се справила повече от добре
супер изглеждат и яйцата и козунака и питката
наште козунаци вчера дойдоха , единия го изядохме веднага с кисело мляко , другия го скрих за утре да има поне
яйцата ми са пълен провал ..въпреки че за пръв път нямам нито 1 счупено - 18 сложих , 18 боядисах
ама няма такива убити цветове..всичко е супер бледо , едва хванаха тез прости бои ..толкова мрънкане и псуване отнесоха че не е истина
за утре ще пекна и едно агнешко месце и айде стига толкова..нямат свършване тез празници ..

# 276
  • при късмета

Честит празник!
Да има светлина в душите ви, мир, любов, топлина и спокойствие в домовете и семействата ви!

# 277
Во истина воскресе!

И от мен Христос Воскресе!

# 278
  • Germany
Светъл празник момичета   Hug

# 279
Христос Воскресе,мили момичета,бъдете живи и здрави Вие и близките Ви!!!

# 280
Воистина Воскресе !
Ние още сме с пижами.Отново вдигна 38 снощи и не ни пуснаха. Вече и на него му омръзна,снощи порева за баща си и брат си.Отделно дежурната сестра ми изпили нервите.
Продължаваме да се наслаждаваме на снимки на яйца и козунак Simple Smile
Весел празник !

# 281
Честит Великден момичета-бъдете здрави и много късмет на вас и вашите семейства!!! bouquet
Джейми важното е да оздравее   Hug,а сестрата.... Crossing Arms
Тук днес има слънце ,но си е хладно и не става за вън.Сготвих си  обяда,хапнахме и изпратих мама.Снощи на черква ходихме ,взехме огънче и прекадих стаите.Днес вече мързел и почивка.Бореца сутринта излезе щерката.  easter  Laughing

# 282
  • Великобритания
Честит Великден момичета
светло да е в душите и домовете ви

# 283
  • в сърцата на децата <3
Христос Воскресе, момичета! Да е светло и мирно в душите и домовете ви  Hug

Джейми, важното е да се оправи детето, а сестрите, които работят по празниците са си такива - криви  Hug

# 284
  • София
Мили момичета, Христос Воскресе! Воистина воскресе! Мир, светлина, любов и доброта в душите ви.

ДЖЕЙМИ, жалко, че така ви се случи, но нали все пак вече е минало, на юначето да му минава като на кученце и бързо да се приберете. У дома и стените помагат. Що не се сетих да ви бях донесла козунак и яйчица, а не само да ги гледате на картинка. Положителните емоции също спомагат за по-бързото оздравяване. От сърце ви го желая!

Времето провали и нашите планове. Останахме си у дома. Не е лошо и така да се празнува-от масата на диванчето и после пак на масата. Примък, отмък Simple Smile

Хубави празници ви желая. Hug

Общи условия

Активация на акаунт