Домакини 55 / Слънцето се смее, безгрижно лято е!

• 82 356
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Смърфи нареждане се за кафе.
Изкарах дълга и тежка нощ и следващите няколко дни ще е така.МОля се на Бог в този тежък ден ,мъките да бъдат по - малко.
При нас всичко има предистория .Преди 6 г когато трябваше да раждам Георги той реши че е дошъл денят именно на Разпети петък.Днес отново е Разпети петък и преди час го оперираха от апандисит.
Слава Богу всичко мина,сега е още неспокоен ти се унася ,ту дреме.
Преди 6 г козунаци щях да меся в събота така си останаха неуместни,5 години ги коментираме,е сега подновяване темата,бях ви писала колко броя имам да правя,ами след празника им се губи ефекта.
Празнуване на Възкресение в болница никак не е приятно.
Важното е да се възстанови.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 10:18 от J_M_M

# 256
Добро утро! Днес е Разпети Петък!
Джейми  Hug както е казано "Бог си знае работата". Бързо възстановяване на детенце  Hug Следващите няколко дни не е задължително да са тежки - децата се справят бързо! Може пък утре и козунаци да направиш - времето ще покаже!
При нас вали сняг четвърти ден - такова чудо не съм виждала тук до сега.
Вчера боядисахме яйцата.
Смърфи рецептите за козунаци в основата си са едни и същи - вместо прясно мляко слагаш кисело и хоп - нова рецепта  Joy вместо олио и свинска мас - олио и краве масло - нова рецепта  hahaha Различна плънка - пак нова рецепта.... Избери си рецепта според продуктите, които имаш и следвай стъпките - ще станат страхотни козунаци!При козунаците е важно мазнината да се прибавя към вече оформеното тесто, а не като при питките - в сместа. Спокойно го сложи на терасата покрито и не на пряка слънчева светлина! Имай впредвид, че тестото за козунаци има захар и мазнина - става тежко тесто и втасва по-бавно - около 1и1/2часа часа, а може и повече.
Ангелче на теб кога ти е термина? Планово секцио се планира около седмица преди термин  newsm78 С твоето бързане направо ме вкара в тъча... Как е принцесата днес? Сина ми също е вдигал така Т - аз не свалям Т, ако е под 39 - оставям го да спи и му давам само много течности.
Контеса страхотен празник планирате  bouquet
Ма ко случват се такива работи  hahaha важното е резултата да е добър!
Писе ти направо си се развихрила като градската фурна  chef bowuu
Днес е най-строгия пост за вярващите, но ние не постим...по-важно за мен обаче е да се смирим и да се замислим за саможертвата, за вярата, за божиите чудеса, които ни спохождат и да благодарим  Heart Eyes
Усмихнат ден ви желая!

# 257
  • при късмета
Добро утро!
Джейми, бързо възстановяване на детето! Важното е, че лошото е минало
Времето ни скапа плановете и никъде няма да ходим. Това да са ни грижите.
Калинче и при вас е някаква природна аномалия. И ме ме е валял сняг на 01 юни на Витоша преди години, но в София нямаше.
Отивам да замислям начини за мързелуване

# 258
Джейми, бързо и леко възстановяване на героя. Praynig Както е казала, Калинка, при децата е по-лесно!  Peace

Калинка - мятам ги утре и каквото сабя покаже, хаха. Party

Днес се скапах, такова обикаляне му обикалях, не е истина. ooooh! Ама да не помислите, че навън, нееее, по магазини и молове. В Богота ходех много пеша, ама навън, тук пак, ама по молове. hahaha Не че нещо купувам, само зяпам, но навън не си го и помислям.

# 259
Ангелче и Светли е така само с Т беше и после кашлица,от днес е на АБ и сега спи.Много е отпаднал и нищо не яде на гладно пие лекарстава ooooh!.Весели празници на всички Ви bouquet

# 260
  • Germany
Джейми, дано се възстанови бързо детето!
Светли, и твоя сладур да се оправя бързо!
При нас най накрая светна слънце! Не е много топло, но поне не вали Simple Smile Яйца ще боядисваме утре, а козунаците ги прави мъжът ми Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 261
Леле, Мони, голямо браво на твоя мъж! Peace ММ реши проблема като купи настолен миксер, хаха.

# 262
Благодаря ви момичета, вече е по- спокоен,задава въпроси, все пак държи на своето да му махнат лепенките.Сега заспа и аз платих таксата за телевизия и почивам,ако може да се нарече почивка това Sad
Мъжа е с големият в къщи и на тях им е криво, иска да зне дали ще може да го види ,никой нищо не казва.
Лекарят който ни прие и беше на операцията каза час два след това да почнем раздвижване,този на визитация влезе с кафето надигна завивките и излезе без дума да каже, сестрата каза рано е зле 14 като писнела пак обезболяващо тогава ще го вдигнем.
И на мен друго не ми остава освен да чакам.

# 263
  • София
Джейми, важното е, че е минало добре всичко. Ще се оправи бързо детето, но няма как да ви се размине престоят в болница по празниците.
Изведнъж ли стана всичко?
  От мен първа дозичка козунаци, повечето- утре:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=17688463733443 … =1704323073130005

# 264
Джейми не се притеснявай - остави детето да те води - може да не му се наложи повече обезболяване и довечера да се разхожда по коридора. Много е различно при децата!
Вале chef bowuu bouquet

# 265
  • Germany
Джейми, безкръвна ли беше операцията? Ако е безкръвна, може да го вдигнат още днес, ако не, най вероятно утре. Давай му много вода за да се изчисти от упойката по бързо.
Смърфи, мъжът ми прави козунаците вкъщи откакто бях бременна с малкия. Беше Великден и аз казах, че ужасно ми се яде домашен козунак. Човека, чета, чете в нета и отиде и купи машина за хляб в която го меси, а след това сплита и пече. Стават фантастични!

# 266
Привет момичета-Джейми до довечеря ще е на крака.
Празниците утре може и в къщи да сте,така че използвай момента и почивай с него.
Вале при теб пак нови чудеса,браво.
Калинче дръж си снега там,че и тук студено става ама не искам сняг.
Ами как да не правя козунаци като  сме доста приятели и роднини,а аз не мога с малко-ящни сме си. hahaha
 Мони браво на тмм,а вярно е с хлебопекарната стават лесно.
Светли давай поне течности да пие,че лошо с тоя антибиотик на гладно не е хубаво.
Ангелче как сте днес?
Ма ко и тук е лошо времето.
Смърфи защо да не може да втасат вън като е топло,само завий с нещо и наглеждай-да не избягат в съседите. Laughing
Ние днес доста до късно спахме,ама като не се работи днес .Пихме кафе с козунак и от там на черква да запалим свещичка,промушихме се под масата,оставих цветя и яйце.Снощи и яйца боядисвах след козунаците-мм искал за салата и уж малко та боядисах 24 яйца.Само едно жертва,ама и мързеливата.В мултитукъра на пара,обаче понеже се хванаха малко та сложих още толкова и във водата дето ври и станаха толкова. hahaha  Утре ще боядисам и другите ,може и още една доза козунаци да има за хапване.
Та от черквата с едни приятели се видяхме,на покупки ,после у свеки и накрая за обяд в къщи.Прибрахме се и заваля. Обаче ми е сънливо дали от времето или съм уморена. newsm78

# 267
Джей, бързо възстановяване на малкия герой! Дано ви изпишат скоро, че да можеш и ти малко да видиш от празниците! Гуш  Hug

# 268
  • в сърцата на децата <3
Привет  Hug

Джейми, как е детето? Ще се оправи, спокойно  Hug Аз преди около 6 месеца имах това приключение с брат ми, че на него му е и дебела главата, та не искаше да иде на лекар... Докато разберат какво му е и го оперират беше на една бройка от перитонит. Накрая всички доктори се изредиха да ми се карат, че съм го "държала" толкова време  ooooh! А как да го накарам - тежи два пъти повече от мен, на височина съм му до лактите, освен това е на 24 години  Crazy Но и при него всичко мина и замина, при децата дори по-бързо минава  Hug

Калинче, термина ми е на 24-ти, така и не разбрах защо изведнъж докторката реши, че ще го чакаме до последно да тръгне сам  newsm78 Според мерките от вчера вече е над 3 кг, ако постои още месец ще стане над 4 със сигурност... Предните пъти като ходих ми обясняваше, че ако не се роди самичък до 9-ти, ще влизам за секцио на 10-ти най-късно. Вчера - ново двайсе... Утре отивам да си купя разсад чушки (пиперки) и ще подхващам градината - може пък да му дойде мерака като се понатоваря  hahaha Имам и краставици и бамя да садя, та... ако след това не родя - няма кога да е!

Писе, аз днес за първи път чух за това "промушване", но ми казаха, че "има смисъл" само ако си постил  newsm78 ooooh! Много ми е забавно с този "смисъл" и традициите  hahaha Между другото мислех, че само аз боядисвам несметни количества яйца (тази година ще са 90), но май и ти не боядисваш малко. Че с колкото други хора съм говорила всички са в бройката до 30 максимум.

Ели е добре. Свалихме температурата снощи и вече не е вдигала, цял ден беснее. Но и на мен не ми беше добре цяла нощ, хич не се наспах, сто пъти ставах. Следобед всички спахме като къпани  Laughing Да се похваля - ВЕЧЕ (най-после!!!!!) имаме интернет и телевизия на село! Направо... все едно е друго място  Joy Цари мир и спокойствие - мъжът играе игра на телефона си, щерката гледа детско на моя, аз ровя форума от лаптопа и за да е пълно щастието - гледаме Brave по Кино Нова  Mr. Green
Утре ще боядисвам яйца с детето, чудя се кой кат дрехи да прежаля за мероприятието  Thinking Дано само да оцелеят достатъчно от яйцата за Великден, че както любимата ни песничка напоследък е "чук-чук яйчице"...  Joy

Отивам да спя. Дано се наспя поне тази нощ, че хич не ми стига съня напоследък... Гуш на всички  Hug Hug Hug Hug

# 269
Всичко се случи много бързо.Прибрахме го от градина с оплаквания -болки в корема и крака.
Сутринта бяхме заради кашлицата при личната и тези оплавания не бяха налице.Обадих се да я питам накъде да хващам ,че беше 17ч Прати ни при колежката и тя го прегледа и ни прати да направим кръвна картина,в мига който видя левкоцитите, написа талон и в спешното. Тук един младеж го закача,натиска и ни прати в къщи с уговорка за обезболявщо и отново да се върнем след 3часа.В 21 въпреки че беше обезболен отново реагираше и ни приеха.Изследвания, ренген,ехограф в 23ч ни настаниха в отделението.система с обезболяващи и в 7ч отново реагираше на болка, 7:20 беше в операционната. Предварително ми казаха че ако всичко минава само с лекарства ще ни се размине
Днес уж сме по добре,снощи стана и доста бързо се престраши да се движи.Само не може сам да става сам и се налага да го вдигам,наместват. Пътеката била два дни така че се надявам утре да ни изпишат ,ако всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт