КОЗУНАЦИ – 2016 г.

  • 76 658
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Morena, от теб го приемам като много голям комплимент Simple Smile

За козунаците си трябва много търпение, а аз не винаги го имам. Все бързам за нещо или някъде, все имам безкраен списък от задачи. Добре, че хлебопекарната помага със замесването Simple Smile

# 196
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Първият козунак на 11в клас. Simple Smile

Скрит текст:
/spoiler]


Разрез няма, защото го ометоха още горещ, горещ. Simple Smile

За съжаление 4 часа практика са малко, останахме малко след часовете да се доизпече.

# 197
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Браво на младежите!
А щом са останали и след часовете, значи им е било интересно Simple Smile

# 198
  • Мнения: 23 410
Записвам се в 11в. Благодаря ви за позитивизма и  рецептите,не съм отдавна правила козунаци,но като гледам ще направя.Дано има кой  да снима поне да се посмеете на бабичката.Страхотни сте.

# 199
  • Sofia
  • Мнения: 22 580
Браво на децата и дваж повече на Учителя, щом на учениците им интересно, забавно и умеят!  bouquet
Още много козунаци да последват първия! Simple Smile

Боряна, възползвай се от ентусиазма, който явно те обхваща. Щом си правила... Simple Smile

# 200
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Благодаря, момичета. Другата седмица за изложбата ще се включат и 9 и 10 клас.

# 201
  • Мнения: 6 105
Браво, Джемма! И на теб и на учениците ти! bouquet Hug

# 202
  • Мнения: X
някой правил  ли  е  козунаци с нахутена мая ?  продават я в био магазините . Дали ще станат бухнали ? по колко лъжици се слагат ?

# 203
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Аз съм си купила такава мая, но все още не съм я тествала дори за хляб Simple Smile

# 204
  • София
  • Мнения: 12 222
някой правил  ли  е  козунаци с нахутена мая ?  продават я в био магазините . Дали ще станат бухнали ? по колко лъжици се слагат ?
От какъв зор трябва да е нахутена маята, това че е в Био магазин все още нищо не означава и имам определено впечатление от тези магазини в не дотам добра посока... мда. Всякакви глупости  предлагат и всички са все био, къде минеш - БИО магазин и всички претендират за по-по -най-БИО. Смачкани круши с петна  - био, `айде молим ви се паднали по земята и станали веднага на БИО, ориз вносен - БИО, много знам аз къде е расъл, какаово масло. и то БИО, та аз си го донесох същото бурканче чужбинско, ама не пише БИО , а си е съвсем нормално какаово масло.... хм. Не се втелявайте с БИО стоките, а и най-важното в чужбина не са изобщо толкова скъпи, а са даже и много по-евтини, а тук...олеле майко... newsm78 БИО....голям праз. Тук в тези магазини ти късат кожата направо от био цени.  На пазара в момента има толкова видове мая, бълг., вносна , всякаква, суха, прясна, инстантна и още и още.  Peace Разбира се, това си ми е личното мнение.

# 205
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Моят квас узря- втасва за 2 часа, сега е важно да не го уморя, че не пека нищо, от зор сложих един хляб да втасва и другата я прибрах в хладилника, че не мога да я храня на 2 часа още две седмици до козунаците.

С това нередовно печене, даже никакво напоследък си уморих предния квас, но той и без това вече беше за обновяване.

# 206
  • Sofia
  • Мнения: 22 580
Аз не съм пробвала нахутена мая, не мога да съм полезна.

Джема, аз тъкмо забърках смес за катми, утре за закуска на детето, та те са един вариант, ако искаш за кваса. Simple Smile

# 207
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, но няма да стане за утре. през седмицата нямам време  закуски да пържа. Ще издържи в хладилника, утре ще го подхраня. Hug

# 208
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
marchеva14, никой не е казал, че е БИО Simple Smile. Нахутен квас се е ползвал по нашите ширини за замесване на симид.
Този, който се продава е сушен и се активира непосредствено преди месене.

# 209
  • Мнения: X
както другата ли се активира  нахутената мая. аз мисля да я сипя във контейнера на хлебопекарната и тя да си се смеси с течните съставки.тази сезмица ще направя с нея един пробен козунак обаче не знам колко да сложа от нея. на опаковката има описание но исках да разбера някой месил ли е с такава и дали бухва добре с нея тестото. но ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт