КОЗУНАЦИ – 2016 г.

• 76 644
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
  • München, Deutschland
Не съм се интересувала много от кокосови масла, но си спомням, че преди да купя нашето, гледах, че евтините кокосови масла нещо не бяха много добри, в смисъл, че скъпите бяха доста по-полезни - може би заради студеното пресоване, както казва Щастлива. С това искам да кажа само - прочетете предварително преди да купите, защото и без друго е скъп продукт.

Иначе аз засега съм го ползвала само и единствено за домашни пуканки, които даже не ги правя аз.  Embarassed Не мирише, но и аз не бих искала да ми миришат пуканките на кокос.

# 481
  • в 1001-та нощ
Джемма  Blush масло в кафето - не мога да си представя  Embarassed , но ще пробвам.  Ако е на гладно сигурно разхлабва  Rolling Eyes Simple Smile

Morena и аз, като ми влезе мухата .... не обичам да си пропускам тръпката и действам Simple Smile Ще има ли нещо в кифличките?  Rolling Eyes

# 482
Искам да наръся козуначеното руло с филирани бадеми и захар разбира се .Но си мисля ,ако ги наръся в началото ,докато се изпече рулото ,бадемите нямя ли да изгорят или...да ги сложа на покъсен етап #Crazy

# 483
  • София
Здравейте момичета! Hug Страхотни идеи и рецепти!
Ако може едно въпросче. newsm78 Какво брашно купувате за козунаците? Кое е най-доброто?

# 484
  • София
Показаното от Джемма масло е ароматно - и аз с такова ще меся Simple Smile

А иначе, кокосово масло в кафето се оказа неочаквано добра комбинация Simple Smile От скоро и аз така го пия по съвет на моя нутриционист - никак не е гадно, дори напротив и не разхлабва (за мое съжаление  Embarassed )

# 485
  • в 1001-та нощ
Таря  Hug благодаря - утре ще пробвам и аз Simple Smile Какво количество слагате?

Искам да наръся козуначеното руло с филирани бадеми и захар разбира се .Но си мисля ,ако ги наръся в началото ,докато се изпече рулото ,бадемите нямя ли да изгорят или...да ги сложа на покъсен етап #Crazy

Аз поръсвам солените тестени преди печене с разни неща, сред които и сурови слънчогледови семки. Изпичат се вкусно, без да изгарят  Peace

# 486
  • София
Здравейте момичета! Hug Страхотни идеи и рецепти!
Ако може едно въпросче. newsm78 Какво брашно купувате за козунаците? Кое е най-доброто?

Аз лично купувам само на София мел - за козунаците ползвам София мел екстра.

Ето го днешният със заквасена сметана. Бавноразвиващо се втасване, но накрая всичко си дойде на мястото.

# 487
  • в 1001-та нощ
О, супер Simple Smile И нишките се виждат  Blush

# 488
  • София
Да, конци, мирис - всичко му е на място. Остава на вкус да е добре. Но това брат ми и снаха ми ще кажат, че е специално за тях.
Този Великден съм бяла, нежна и добра, меся за всички  Mr. Green

# 489
  • София
a.l.e.n.a
Скрит текст:
Таря  Hug благодаря - утре ще пробвам и аз Simple Smile Какво количество слагате?

По една пълна супена лъжица слагам - 10 мл. са моите

При мен бадемите не изгарят, защото ги бланширам и ги беля докато ми втасва тестото, т.е. влажни са, когато се пече козунака и те самите не прегарят, а стават много приятни. Ползвам цели бадеми, не филирани.
Баба ми слагаше и половинки орехови ядки, които повече се препичат и на мен лично не ми допадат, затова сега само с бадемчета.

# 490
  • Балчик
Много е добро кафето. Сипвам го горещо в блендера, слагам лъжица кокосово масло и канела и врътвам. Придобива цвят на капучино и е много вкусно и ароматно. Peace

# 491
  • в 1001-та нощ
За блендера не бях разбрала Simple Smile

# 492
Таря,аз за козунците ще използвам цели бадеми и аз ги бланширам ,но те са големи и нямам проблем .За разнообразие реших рулото да го наръся с филирани бадеми ,а те са много нежни ,та затова питах ,дали нама да прегорят. Ако някой е ползвал такива ще съм благодарна да сподели .При мен също семки ,сусам при солени теста не прегарят. ooooh!

# 493
  • София
Можеш да ги намокриш и да ги отцедиш филираните бадеми, ако много те притеснява. Не би трябвало да прегорят... Но ти го казвам малко наизуст, защото не съм опитвала  Thinking

# 494
  • München, Deutschland
Не са ми изгаряли филирани бадеми на други печива. Запичат се - да, но не са изгаряли.

Общи условия

Активация на акаунт