КОЗУНАЦИ – 2016 г.

• 76 537
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
  • България
Аз пък се чудя дали ще се получи, ако тестото се замеси в машината за хляб, а после го оформя и пека във фурната.

# 61
  • София
Тортичка, и аз това си представям. Машината да го измеси,а аз да сплета косите. Пробвала съм,но формата в машината не ми харесва-прилича на хляб.

# 62
  • Sofia
Стефа, тортичка, всяка рецепта може да се меси на ръка, в машина за хляб или в миксер за теста - въпрос на личен избор.
И машината за хляб, и миксерът се справят прекрасно с месенето - поне при мен винаги има конци от тях.
При ел. уредите само трябва да съобразявате вместимостта им.

Ето и моето загатване за Великден, породено от нуждата от закуска.  Simple Smile

Козуначени понички -     клик.

# 63
  • гр.София

Ето и моето загатване за Великден, породено от нуждата от закуска.  Simple Smile

Козуначени понички -     клик.

аууу страхотни понички Морена, нямаш милост  Mr. Green

# 64
  • София
Морена , страхотно изглежда! Мммммм... Crazy
Правите ли пробни козунаци преди Великден?

# 65
  • Sofia
Благодаря, Деси, СтефаHug

Стефа, аз имам доста опит, а и ако не пробвам нещо ново (не че са много новостите) няма какво да пробвам всъщност. Но пък иначе и без да е непременно нещо ново/различно, миналата година например правех повече козунаци преди Великден, тази година не ме сърбят така ръцете.
Гледам, че и в темата няма много движение... трениращи/пробващи...

# 66
  • Балчик
Морена , благодаря за празничната,ароматна и вкусна тема!
Миналата година правих козунаци пак по ваши рецепти,но с месене. Тази година ще пробвам с машина за хляб. Стават ли хубави конци на правените с машина за хляб ? Ако имате изпитана и любима рецепта,моля споделете!  bouquet
Изцяло в машина ли? Или ще печеш във фурна?  И двата случая стават конци, разбира се, само видът е различен. В моята машина не стават като хляб, не знам защо хората се оплакват от това.

Правите ли пробни козунаци преди Великден?

Не.

# 67
  • забравих си мисълта...
Венета, това е любимият ми козунак. По Великден правя и други, но през годината само този  Heart Eyes

Равам се много, че съм ти била полезна, mims11. Хапвайте си козунаците със здраве!  Heart Eyes

# 68
а по каква рецепта е, че нещо не я намирам?

# 69
  • Sofia
а по каква рецепта е, че нещо не я намирам?
Ако питаш за тази на Венета, в 1я пост я има.

# 70
# 71
Морена , благодаря за празничната,ароматна и вкусна тема!
Миналата година правих козунаци пак по ваши рецепти,но с месене. Тази година ще пробвам с машина за хляб. Стават ли хубави конци на правените с машина за хляб ? Ако имате изпитана и любима рецепта,моля споделете!  bouquet
Аз правих по рецепта на Пина (изцяло в хлебопекарна). Стана хубав, с конци, достатъчно сладък. Не ми хареса на външен вид, че излезе от формата и горната коричка остана по-бледа, отколкото ми се искаше. В моята машина приличаше на панетоне. Решила съм да пробвам пак рецептата, но ще намаля с 1/3 продуктите. Peace

# 72
  • Sofia
Аз лично не харесвам печивата от хлебопекарната. Имат си един специфичен аромат.  Crossing Arms
Та я ползвам само за месене, в редки случаи, когато съм уморена.  Миксера пък го ползвам понякога за мокрото омесване и после вадя и действам.

# 73
  • София
миналата година бях попаднала на рецепта за козунак с маскарпоне и гладни бадеми в един красив, български блог, но не я направих и сега не мога да го открия. Аз меся всичко в хлебопекарната, до момента с печенето, вадя тестото, оформям в съд, мушкам във фурната на 50 градуса, докато стане двойно тестото и пускам да пека.
Ухааа... записче!  Simple Smile
Аз правя козунак с маскарпоне и цели белени бадеми, но не мога в момента да кажа на коя прекрасница беше рецептата, ама е много добра. Всяка година имам и един такъм вид, но не е в хлебопекарна, а в голям миксер замесвам тестото и после малко на ръце до дооформям.
Никога не работя с мас винаги ми мирише и я усещам веднага, но масло се лее и малко олио за мекота.   Simple Smile а за да не миреше тази мас съм чувала, че се преварява в прясно мляко, ама няколко пъти  да стане бяла и пухкава и имам спомен че миналата година се коментираше и някоя от вас я беше преварявала, ама коя беше... newsm78 но не бих рискувала по не аз. Купил и две шишета екстракт ванилия, другото си го имам. Готова съм с всичко.
Моренче, купих и италианско брашно - 10 г. Ти не се обади, що не ме попита...хм.. Simple Smile Пък телефона ми го имаш... newsm78 newsm78
Людка, здравей!

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 00:14 от marchеva14

# 74
  • Sofia
О, душа, все ми е мнооого драго да те срещам!  Hug
Ама де да знам кога да се обаждам за брАшно, а пък и ти все подарък ми го даваш..., та ще плакна оЧо с твоите произведения с него.

Общи условия

Активация на акаунт