КОЗУНАЦИ – 2016 г.

  • 76 590
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 12 222
О, душа, все ми е мнооого драго да те срещам!  Hug
Ама де да знам кога да се обаждам за брАшно, а пък и ти все подарък ми го даваш..., та ще плакна оЧо с твоите произведения с него.
Ако ходя ще ти купя, без да обещавам, че имам много задачи.
Подаръци.... що говориш за таквиЗ работи, дребни непотребни. Подаръци да искаш ама по таквиЗ...по стойностни... брашно....смешки Wink

# 76
  • София
  • Мнения: 2 275
Марче,   remybussi, ще чакам твоите произведения.

# 77
  • Мнения: 43 507
Марче, а махлеб имаш ли? Кажи с какво име да го търся по гръцките магазини? И дали го има в супермаркетите преди границата?

# 78
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
а махлеб ... Кажи с какво име да го търся по гръцките магазини?

Та да спомена поне, че махлеба съм чела/чувал, че и у нас го има.

Душа, нали жестът е важен, мани стойността...  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 10:36 от Morena

# 79
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
А, Morena, бъркаш- мастикс е дъвката. С нея козунакът има анасонов привкус, на мен лично не ми допада. Но махлебът придава много приятен аромат на печивото.

Марче, драго ми е да те "видя". Hug

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 11:55 от Джемма

# 80
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Права си, Джема, оплетох ги.  Laughing
Иначе и на мен анасона не ми е любим.

# 81
  • София
  • Мнения: 12 222
Марче, а махлеб имаш ли? Кажи с какво име да го търся по гръцките магазини? И дали го има в супермаркетите преди границата?

Махлем нямам не си купих въпреки, че купих за една прекрасница от тази тема тя го ползва и си е казала, че много го харесва. Помирисах го, помислих пък взех, че се отказах аз да го ползвам. Силен аромат е за мен, но да взема да скоча до този Женски пазар пък да купя. ...  newsm78 . Само ме вкарвате в разни движения напред-назад ... Joy Махлеб се продава само при арабите, по 100 г в пликчета. Струва стотинки.  В гръцките магазини не съм го срещала.  Не знам.
Мастикс имам, донесох си го, да го ползвам ли....коя от вас ще каже с какви впечатления е като аромат,  то е ясно че е дъвка, ама аромата в козунака как е. ?? Анасон....хм...?  Имам го и в насипно и като камъчета които се счукват до прах. Подлъгвате ме с този анасон.... Joy hahaha Силен аромат ще да е..мда.
Дмема, приятно ми е!  Hug
Людка ще се борим взаимно, пък каквото стане, аз претенции нямам. Колкото- толкова, все ще го хапнем, нали си има всичко вътре, вкусно е. Няма да го хвърлим.  Joy

# 82
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Марче, на мен обратно мастиксът ми е много силен и неприятен точно в козунак, а махлебът е приказка. Hug bouquet

# 83
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Аз само с карадмон (поради наличето му сред подправките ми) съм пробвала и ми харесва в козунак. Демек в комбинация с ванилията, лим. кора, малко ром/коняк.
Махлеб ще гедам да си взема в скоро време и да пробвам, като се замъкна в центъра от наше село. Анасонът/мастиксът в някаква малка доза към останалите може пък и да не е зле... ще трябва проба.  Simple Smile

# 84
  • София
  • Мнения: 12 222
Марче, на мен обратно мастиксът ми е много силен и неприятен точно в козунак, а махлебът е приказка. Hug bouquet
Ами, добре, Ще тичам и за него.. Joy
Аз дано да се оправя, че така ме стегнала дисковата херния и съм на инжекции, че може и козунак да не видя тази година, ще тичам до магазина, ако не ми хареса, което е сигурно ще ми пращате по пощата... Joy Joy
След разточването шест пъти на едни кроасани се докарах дотук. Направо ми се реве.

# 85
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Нямаш проблем, почивай се, ще ти пратим козунаци, няма да те оставим. Hug

Във вторник започваме с козунаците в училище, ще имаме изложба, така че ще имам вземане-даване с козуначено тесто, преди празника. 11 клас вече са спецове, но в 10 тепърва ще показвам и обяснявам.

# 86
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Аз ползвам махлепи, какуле /кардамон/ и мастиха.
Даже сега в една баклава слагах /без мастихата/ и всички ме питаха какви са тез аромати Simple Smile

# 87
  • София
  • Мнения: 911
Джемма и  Фортуна , благодаря ! 
Джем , много ти се радвам на рецептите ! Страхотни са! 

Момичета, като заговорихте за брашно...какво да взема за козунаците? Има едно специално за козунаци,но нещо не ми вдъхва доверие.

# 88
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Обикновеното брашно - София мел Класик, ползвам най-вече него.  Чувала съм, че онова "за козунак" е с повече глутен, ама лично не съм видяла и пробвала.

# 89
  • Мнения: 299
Обикновеното брашно - София мел Класик, ползвам най-вече него.  Чувала съм, че онова "за козунак" е с повече глутен, ама лично не съм видяла и пробвала.
Ползвала съм и двата вида брашно и честно казано няма разлика в крайния резултат, нито като външен вид, нито като вкус. Но брашното за козунаци е наистина с повече глутен.

Общи условия

Активация на акаунт