КОЗУНАЦИ – 2016 г.

  • 76 605
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
  • София
  • Мнения: 1 379
  Кокосовото масло замества обичайното ли краве масло?
 И хайде успех на всички в козуначеното дело!  Simple Smile Надявам се сте започнали вече или след кафето?! Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 апр 2016, 07:34 от мм

# 601
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Добро утро, първата доза е забъркана в робота и сложена за втасване. На кифли мисля да я направя.
http://tanyap.snimka.bg/family/razni2.125524.36875486

# 602
  • Scotland
  • Мнения: 1 405
Добро утро,момичета! Успешно месене и прекрасни козунаци ви желая.Аз сега започвам също  Simple Smile

# 603
  • Мнения: 6 105
Ето ги и моите вчерашни козунаци.
Направих ги с кокосови стърготини, кокосово масло и ореховата плънка на наталина.
Страхотни станаха. Утре пак ще правя.  Grinning Сложих брашно за баница и брашно тип 400.

# 604
  • Sofia
  • Мнения: 4 828
Току-що замесих активиращото тесто и чакам да втаса, за да започвам истинското месене.
За пръв път правя по тази технология, дано няма издънки.

# 605
  • Мнения: 767
Добро утро! Успех, вкусни и красиви резултати на всички. Аз сега ще почвам, и аз мисля да пробвам една доза с технологията за маяното тесто.

# 606
  • София
  • Мнения: 12 697
Аз снощи захраних закваската и ше направя с едната доза козунак и малки козуначета, а с другата куличи.
Успешно и приятно месене на всички!  chef

# 607
  • Мнения: 1 708
Добро утро. Втасването на козунака върви бавно, затова го зарязах за цяла нощ. Паралелно правя  и хляб с квас, него вече го пека. Пия кафе  и започвам другите две дози с мая. Успешно месена на всички. Hug
Героини bouquet
От мен днес по две дози традиционен, с к. мляка и заквасена сметана. Сега мога да си лягам.   Mr. Green
Работих в топла стая, на печка. Нормално втасаха, но заради многото захар разваолих плетките. После ше ви покажа снимки. Работихс мая, нямам си вяра за квас.
Успех на всички ви bouquet

# 608
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Добро утро и спорен ден! Simple Smile

Моето първо бебче скоро ще влиза във фурната. Ама зор да сложа повече плънка, пък и течна я забърках какаовата, та това е положението... да няма съмнение какво има вътре.  Crazy   клик
Прекарсно беше втасало в статяа на 20тина градуса и веднага го почнах към 8ч. Simple Smile

Натирих ММ да не ми се мотае в краката, пък той без детето не може да мръдне, та и нея отнесе, ще нагледат горите... С други такива двама. Simple Smile
Забърках маяно тесто за нова доза. Ще е със захаросани плодове и стафиди, но ми остана какаова плънка малко и ще я мушна и нея.


leninka`, тестото ми е половин доза (500 г брашно) правих два фитила, слагах  по около 3 чл. каквова плънка и около 4 ч.л. сливов мармалад. Имам ей тази снимка, която не че много казва ама пък я щракнах, та ей на, да не отиде зян...  Laughing   клик

Таря, как е при теб?
Момичета, не се съмнявайте в маяното тесто, нищо особено не е, та да не стане.  Simple Smile

# 609
  • ES
  • Мнения: 2 192
http://s142.photobucket.com/user/gery_to/library/PASCUA%202016
И аз се включвам в групата с втасване в хладилника

# 610
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
При мен първа доза сплетена и втасва. втора доза още малко ще втасва. Козунакът с квас се пече. А куличът още не е втасъл добре. Rolling Eyes

# 611
  • Karlovo
  • Мнения: 538
Бърз въпрос към тези които месят в пекарната - за тесто за козунак с 640 гр. брашно мъчи ли се машината ? Моята е за 1500гр. хляб ,но като правя козунак имам чувството че се мъчи .
Първата доза козунаци втасва първи път .

# 612
  • Scotland
  • Мнения: 1 405
Бърз въпрос към тези които месят в пекарната - за тесто за козунак с 640 гр. брашно мъчи ли се машината ? Моята е за 1500гр. хляб ,но като правя козунак имам чувството че се мъчи .
Първата доза козунаци втасва първи път .
Не би трябвало да се мъчи,моята е за килограм хляб и такова количество го меси без проблем. Тая година обаче правя две дози от по 1300 грама брашно и меся на ръка  Grinning

# 613
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Втасал първи, фурната загрява. А междувременно и нова поръчка мляко ми дойде. Simple Smile Аз снощи забравих да отделя от яйцата за мазане, та имам белтък и с него мазах сега.

# 614
  • Sofia
  • Мнения: 4 828
И моите се пекат вече. Много бързо втасаха по тази технология, не знам как е при вас.
От 1кг излязоха два козунака - един продълговат и един кръгъл.

Вие как печете?
Аз загрях на 190 и след 10 мин ще намаля на 160.

Общи условия

Активация на акаунт